Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658570
   « Vissza

Mire használjuk fel az időt, ha munkanélküliek vagyunk?

 « Cikkek és hírek 
2023. január 13.
 

A munkanélküliség sok esetben stresszt, de akár megkönnyebbülést is jelenthet.

A munkanélküliség miatt kialakult sokk, gyász és a megkönnyebbülés mind-mind természetes reakció lehet, hiszen ez egy óriási változás mindenki életében. Mutatjuk is, hogy milyen lépéseket tehetünk meg, ha munkanélkülivé váltunk!

kepfile

Először is, ha sokként ért bennünket az elbocsájtás, akkor mindenképpen adjunk magunknak időt a feldolgozásra. Semmiképpen se siessük el az új munkahely keresését. Gondoljuk át, hogy mi is a következő lépés számunkra. A munkanélkülivé válás ugyanis lehetőséget kínál arra, hogy alaposan átgondoljuk a személyes és a szakmai életünket. Ez az időszak arra is jó, hogy alaposan átrágjuk magunkat azon, hogy mit is szeretnénk kezdeni az életünkkel.

A munkanélkülivé válás arra is jó alkalom lehet, hogy új készségeket sajátítsunk el, vagy a meglevő készségeinket fejlesszük. Az új készségek elsajátítása nagyon sokat segíthet a munkahelyváltásban. Ha pedig a meglevő készségeinket fejlesztjük, akkor értékesebb munkakeresőkké válhatunk. Azálláskeresés során, kutassuk fel a legkeresettebb állásokat és készségeket. Ezt követően nyomozzuk ki, hogy mik az érdeklődési köreink, illetve mi is segíthet abban, hogy ezek közül az egyik területen dolgozhassunk a jövőben. Ez lehet éppen a közigazgatás területe is: https://budapestallas.hu/allasok/jog-kozigazgatas.

Mielőtt nekiállunk mindenféle állásra pályázni, szánjunk időt az önéletrajzunk frissítésére. Az önéletrajzunkon mindenképpen tüntessük fel a múltbeli és a jelenlegi munkatapasztalatainkat, az iskolai végzettségeinket, az esetlegesen végzett önkéntes munkákat és mindig létező kapcsolattartási adatokat adjunk meg az önéletrajzunkban. Az is lényeges, hogy az önéletrajzot, az adott pozícióhoz igazítsuk, hiszen ezzel is felkelthetjük a leendő munkaadó figyelmét és érdeklődését.

Ezt követően el is kezdhetjük a munkahelykeresést. Először is tisztázzuk magunkban, hogy milyen típusú munka is érdekel bennünket. Ha azonosítottuk a számunkra megfelelő állásajánlatokat, akkor össze is állíthatjuk az álláspályázatunkat, amelynek tartalmaznia kell az önéletrajzot és a motivációs levelet is.

A munkanélküliség arra is jó alkalom, hogy kicsit magunkkal is foglalkozzunk. Fontos, hogy törődjünk a mentális egészségünkkel, illetve találjunk valami új hobbit, ami a későbbi munkateljesítményünket is javíthatja.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez