CÍMLAP |
|
Cikkek és hírek |
|
Portaszolgálat |
|
Balesetek |
|
Tűzoltósági hírek |
|
Rendőrségi hírek |
|
Polgármesteri interjú |
|
Természetgyógyászat, szépség és egészség |
|
Horoszkóp, asztrológia |
|
Receptek |
|
Videók |
|
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek |
|
Archívum |
|
Archívum |
|
Képgalériák |
Helyi Hírek laphálózat |
|
Legutóbbi számaink |
Archívum - HH XVI. |
Archívum - HH XVII. |
2004 előtti számaink |
Megjelenési időpontok |
Lakossági aprók |
|
Hirdetésfeladás |
Látogatók: 28665415
|
2007. augusztus 22.
|
|
|
Betyárleves
Hozzávalók: 10 dkg szalonna, 20 dkg füstölt tarja (sonka), 1 fej hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 2 paradicsom, 2 szál zellerlevél, 50 dkg vajbab, 1 doboz tejföl, 5 dkg házi tarhonya, 1 csokor petrezselyem, só, bors, pirospaprika.
A szalonnát apróra vágva kiolvasztjuk, félretesszük. A zsírban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát. Fölengedjük 2 liter forró vízzel, beletesszük az eltördelt vajbabot, zellert, a négybe vágott zöldpaprikát, a felszeletelt paradicsomot, a fokhagymát, a felkockázott tarját. Mikor majdnem kész, pirospaprikát adunk hozzá és a tarhonyát, majd az apróra vágott petrezselymet, szalonnát. Ezután a tejfölben egy kis lisztet elkeverve behabarjuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk.
Jó étvágyat kívánunk! |
|
|
|
Ferenci Kiadó Bt. •
1162 Budapest, Hermina út 16. •
Tel.: [1] 405-5919 •
E-mail cím: hh@hh16.hu
|
|
Hazai és nemzetközi időjárás
|
|