CÍMLAP |
|
Cikkek és hírek |
|
Portaszolgálat |
|
Balesetek |
|
Tűzoltósági hírek |
|
Rendőrségi hírek |
|
Polgármesteri interjú |
|
Természetgyógyászat, szépség és egészség |
|
Horoszkóp, asztrológia |
|
Receptek |
|
Videók |
|
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek |
|
Archívum |
|
Archívum |
|
Képgalériák |
Helyi Hírek laphálózat |
|
Legutóbbi számaink |
Archívum - HH XVI. |
Archívum - HH XVII. |
2004 előtti számaink |
Megjelenési időpontok |
Lakossági aprók |
|
Hirdetésfeladás |
Látogatók: 28822242
|
2007. november 6.
|
|
|
Húsos karalábé
Hozzávalók: 4 db nagyobb karalábé, 5 dkg vaj, 10 dkg rizs, 2 dl tejföl, 40 dkg sovány sertéshús darálva, só, bors, olaj, 1 fej hagyma, morzsa.
A centi széles csíkokra vágott karalábét 3 dkg vajban, fedő alatt, kevés vízzel, megsózva puhára pároljuk. A rizst 2 dkg vajon megfuttatjuk, majd megfőzzük, mintha köretet készítenénk. Az apróra vágott hagymát fél deci olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt, kis vízzel puhára pároljuk.
A húshoz keverjük a rizst. Tűzálló tálat kizsírozunk, jól megszórjuk morzsával. Rétegenként beletesszük a rizses húst, majd a karalábét, és így tovább, mindegyik réteget megtejfölözzük, a tetejét megöntözzük vele. Előmelegített sütőben, közepes lángon 15-20 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánunk! |
|
|
|
Ferenci Kiadó Bt. •
1162 Budapest, Hermina út 16. •
Tel.: [1] 405-5919 •
E-mail cím: hh@hh16.hu
|
|
Hazai és nemzetközi időjárás
|
|