CÍMLAP |
|
Cikkek és hírek |
|
Portaszolgálat |
|
Balesetek |
|
Tűzoltósági hírek |
|
Rendőrségi hírek |
|
Polgármesteri interjú |
|
Természetgyógyászat, szépség és egészség |
|
Horoszkóp, asztrológia |
|
Receptek |
|
Videók |
|
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek |
|
Archívum |
|
Archívum |
|
Képgalériák |
Helyi Hírek laphálózat |
|
Legutóbbi számaink |
Archívum - HH XVI. |
Archívum - HH XVII. |
2004 előtti számaink |
Megjelenési időpontok |
Lakossági aprók |
|
Hirdetésfeladás |
Látogatók: 28658733
|
2008. augusztus 29.
|
|
|
Töltött cékla
Hozzávalók: 10 db apró cékla, 30 dkg darált sertéshús, 1 zsemle, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál cukor, 1 citrom leve, só, bors, őrölt köménymag, szegfűszeg, babérlevél, szerecsendió.
A meghámozott céklát háromnegyed órát főzzük a sóval, köménnyel, szegfűszeggel, babérral és szerecsendióval ízesített vízben. A céklát kiszedjük, lehűtjük, levét megszűrjük. A húst összedolgozzuk a beáztatott, kifacsart zsemlével, sózzuk, borsozzuk. A céklák kalapját levágjuk, közepét kivájjuk, megtöltjük a töltelékkel és rátesszük a cékla fedelét. Kizsírozott tepsibe téve jó fél órát sütőben sütjük. A kivájt cékladarabokat a lében teljesen puhára főzzük, nagyon apróra vágjuk, majd visszatéve a lébe tejföllel, liszttel behabarjuk. Egy citrom levével ízesítjük, felforraljuk és a töltött cékla mellé tálaljuk.
|
|
|
|
Ferenci Kiadó Bt. •
1162 Budapest, Hermina út 16. •
Tel.: [1] 405-5919 •
E-mail cím: hh@hh16.hu
|
|
Hazai és nemzetközi időjárás
|
|