CÍMLAP |
 |
Cikkek és hírek |
 |
Portaszolgálat |
 |
Balesetek |
 |
Tűzoltósági hírek |
 |
Rendőrségi hírek |
 |
Polgármesteri interjú |
 |
Természetgyógyászat, szépség és egészség |
 |
Horoszkóp, asztrológia |
 |
Receptek |
 |
Videók |
 |
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek |
 |
Archívum |
 |
Archívum |
 |
Képgalériák |
Helyi Hírek laphálózat |
 |
Legutóbbi számaink |
Archívum - HH XVI. |
Archívum - HH XVII. |
2004 előtti számaink |
Megjelenési időpontok |
Lakossági aprók |
 |
Hirdetésfeladás |
Látogatók: 31404235
|
2009. április 5.
|
|
|
Hozzávalók: 50 dkg oldalas, 1 kis fej hagyma, 4 db ecetes uborka, 1,5 dl száraz fehérbor, 1 kiskanál mustár, 1 kiskanál liszt, 1 dl tejföl, só, bors, evőkanálnyi zsír.
Az oldalast négy darabra vágjuk, sózzuk és kuktában, betéten, 1 dl vízzel, a forrástól számítva 35 percig pároljuk. Tűzálló tálat kizsírozunk, a húst a sütőben ropogósra sütjük. A kuktában maradt levet zsírjára sütjük, megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát. Meghintjük liszttel, felengedjük a borral (ha kell, vízzel pótoljuk), kevergetve sűrű rántást készítünk. Az uborkát apróra vágva belekeverjük, uborkalével ízesítjük, pár percig forraljuk, majd megborsozzuk. Összekeverjük a mustárral, tejföllel. A sült húst leöntjük a mártással, párolt rizzsel tálaljuk.
|
|
|
|
Ferenci Kiadó Bt. •
1162 Budapest, Hermina út 16. •
Tel.: [1] 405-5919 •
E-mail cím: hh@hh16.hu
|
|
Hazai és nemzetközi időjárás
|
|