Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28665224
   « Vissza

Szabadidős rendőr kalandja a kamionossal

 « Portaszolgálat 
2009. szeptember 2.
 
A címben felvetett probléma elsősorban az amerikai filmekben jelentkezik. Mel Gibson (Halálos fegyver) vagy James Belushi (Kutyám, Jerry Lee) sokszor bebizonyították már, hogy egy jó zsarunak nincsen magánélete. De, hogy is van ez nálunk? A magyar rendőr természetesen nem olyan életet él, mint a fent említett amerikai filmek sztárnyomozói, ám a jó zsaru nálunk sem csak a munkaidejében él a hivatásának.
– Augusztusban a nagyszüleimnél voltam Szabolcs-Szatmár- Bereg megyében – mesélte Döbrentei Attila főhadnagy, a XVI. kerületi rendőrkapitányság Őrjárőr Alosztályának vezetője. – 18-án éppen hazafelé tartottam Budapestre, amikor a 41-es főúton Nyíregyháza és Vásárosnamény között, egészen pontosan a Vay Ádám Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumhoz való leágazásnál a következő esetre lettem figyelmes. Döbrentei Attila elmondása szerint a szembejövő sávban egy szlovák rendszámú kamion a záróvonal ellenére előzésbe kezdett. Éppen akkor ért a kereszteződésbe, amikor előtte egy, a sávjában szabályosan közlekedő VW Poló személyautó balra, nagyívben be akart kanyarodni az iskolához. A kamion a manőver közepette ütközött össze a személyautóval, melyet nemes egyszerűséggel belökött azt árokba. A teherautó ütközés közben irányt váltott, és összeütközött egy szemből érkező Lexussal is, melynek meghúzta az oldalát, és letörte a visszapillantó tükrét. – Én éppen a Lexus mögött jöttem, amikor a kamion átgázolt a Polón. Hogy ne ütközzek frontálisan, nekem is fékeznem kellett. A kamion vezetőjének azonban esze ágában sem volt fékezni. Visszaváltott, majd kigyorsított, és megállás nélkül elhajtott a helyszínről. Mit tesz ilyenkor egy szabadidős kertvárosi rendőr? Hát, szolgálatba helyezi magát. Döbrentei Attila is így cselekedett. Autójával megfordult, és a kamion nyomába eredt. Menet közben telefonon felhívta a megyei főügyeletet, ahol egyrészt az esetről, másrészt az éppen zajló üldözés körülményeiről is beszámolt. – Körülbelül 4-5 kilométeren keresztül követtem a kamiont, melynek vezetője valószínűleg nem látott, vagy nem sejtette, hogy őt követem. A rohodi leágazásnál ugyanis magától félreállt, mert a hűtőjéből folyt a víz. A sofőr ezt akarta ellenőrizni, amikor megálltam mellette, és felfedve kilétemet elszámoltattam a tettével. A kamion sofőrje megpróbált gyalog kereket oldani. A közeli gabonatáblák felé vette az irányt, de a budapesti rendőr még időben utolérte, s mivel a sofőr továbbra is ellenállt, Döbrentei Attila kénytelen volt testi kényszert alkalmazni. – Nem volt egyszerű lefogni a kapálódzó férfit, ráadásul a nagy melegben a kezem is csúszott, így mindig sikerült valamelyik végtagját kiszabadítania. Végül nagy nehezen az autóm motorháztetejére fektettem, de a kapálódzást ott sem hagyta abba, melynek következtében a nadrágszíj csatjával a karosszériát teljesen összekarcolta.
A helyi rendőrök körülbelül 20 perc múlva értek ki a helyszínre. A kamionsofőrért Mátészalkáról vezényeltek ki egy egységet, a baleseti helyszínelést pedig a nyíregyházi rendőrök végezték. Az előbbiek megszondáztatták a sofőrt, és a helyszíni vizsgálat 1.19%-os véralkoholszintet állapított meg. – A sofőr, aki kiválóan beszélt magyarul, már a szondázás előtt elismerte, hogy fogyasztott alkoholt. Ezért is ijedt meg annyira a rendőri igazoltatástól. A balesetről viszont meglehetősen közönyösen nyilatkozott. Véleménye szerint a VW volt rossz helyen, s mivel az kanyarodott be előtte, így ő okolható a balesetért. Döbrentei Attila, miután átadta a segítségnyújtást elmulasztó jármű sofőrjét a mátészalkai rendőröknek, sérült autójával visszament a baleset helyszínére. Itt a nyíregyházi kollégáktól azt tudta meg, hogy a VW Polót vezető hölgy a baleset következtében megsérült, őt a mentők kórházba szállították. (M)
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez