Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659069
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2009. november 12.
 

XIV. kerület

Szénmonoxid

Magas szénmonoxid-szintet mértek a tűzoltók október 18-án éjjel egy Bíbor utcai ház harmadik emeleti lakásában. A fűtőberendezés elzárása után kiszellőztették a lakást.

Október 25-én délután egy Kövér Lajos utcai ház földszinti lakásában szénmonoxid mérgezést szenvedtek a lakók, a raj egy súlyos és egy könnyebb sérültet mentett ki. További mérések CO-t jeleztek a lépcsőházban, és több másik lakásban is, ezért az épületet ideiglenesen kiürítették.

Hulló vakolat

Egy Cinkotai úti ház második emeleti lakásának fürdőszobájában másfél négyzetméter területen leszakadt a vakolat a betonfödémről, senki nem sérült meg. A raj megállapította, hogy további omlásveszély nincs.

Felgyújtott áruda

Október 23-án éjjel 3 óra körül felgyújtották a Miskolci út 128. szám alatti zöldséges bódét, melynek teteje teljesen leégett. A raj benzinszagot érzett a helyszínen, a nyomkereső idegenkezűségre utaló nyomokat regisztrált.

A rendőrség kérésére

Egy Csertő utcai lakóház második emeleti lakását az ajtó befeszítésével nyitotta ki a raj rendőrségi kérésre október 20-án reggel. Bent egy ismeretlen személyazonosságú holttestet találtak.

Korhadt fa

A Tatai út 85. szám előtt egy hatméteres, korhadt fa zuhant az úttestre október 23-án reggel, aminek nekiment egy Daewoo Nexia személyautó. A kocsi első lökhárítója és ködlámpája károsodott, személyi sérülés nem történt.

Metróbaleset

Október 24-én reggel 9 óra után a metró Stadionok megállójánál leblokkolt egy szerelvény, egy személy megsérült. A raj az áramtalanítás után egy oldalvágányra tolta a járművet.

Irodatűz

Október 27-én reggel riasztották a tűzoltókat egy Szőnyi úti, zárt telephelyen álló, irodának használt konténerhez, amely ismeretlen okból kigyulladt. Elégett a bútor, klímaberendezés, nagy mennyiségű papír-irat. Senki nem sérült meg.

Vasúti gázolás

A Francia út 49-nél, a vasúti töltés sínjein gázolásos baleset történt október 30-án 23 órakor. A súlyosan sérültet a raj hordágyon adta át a mentőknek.

Szeméttüzek

Október 31-én 11 óra után a szelektív szemétgyűjtő mellett összehordott, égő szemetet oltottak el a Zalán utca 37. szám előtt. A tűz miatt a közeli ingatlan vaskerítése is károsodott.

Este 23 órakor a Tábornok utca 15-nél lévő garázssor mögötti területen égett a szemét.

November 1-jén délben egy fémkonténernyi hulladékot oltottak el egy D-sugárral az Istenmezei út 2-nél.

Mentések lakásokból

A Szikszó park egyik első emeleti lakásának bejárati ajtaja elé egy két méter magas szekrény borult október 19-én este. A raj a nyitott erkélyajtón át mentette ki a lakókat dugólétra segítségével.

Október 31-én 11 óra után a Stefánia út egyik negyedik emeleti lakását törte fel a raj, mert a beteg lakó nem tudta beengedni a mentőket.

Hangulatos világítás

Már a közelgő ünnepeket idézi az a tűzeset, amelyik október 31-én történt a Gyarmat utca egyik ingatlanának garázshelyiségében. A garázsban, egy asztalon gyertyával világítottak, amelyik eldőlve meggyújtotta az asztalt és a rajta lévő könyveket. A tűztől károsodott a helyiség ajtaja és teteje, de senki nem sérült meg.

Zárlat

Október 31-én este egy Szikszó utcai, földszinti lakás elektromos kapcsolótáblája és vezetékei kaptak lángra, amit a tulajdonos letakarással megszüntetett. Az Elmű szakembere a tábla és a vezetékek kicseréléséig a visszakapcsolást nem javasolta.

XVI. kerület

Halálos munkabaleset

A Margit utca 112-ben egy üzemcsarnok bontása közben húsz méter magasból a pinceszintre zuhant egy fiatal munkás október 15-én délután. A tűzoltók dugólétrával hozták fel, a mentőorvos állapította meg a halál beálltát.

Kipattanó szikra

Egy Sas utcai családi ház nappalijában a kandalló okozott lakástüzet október 16-án reggel. Meggyulladt a mellette álló fáskosár, égett a függöny, ajtó és parketta. Egy személy égési sérülést szenvedett a kezén.

Folyt a benzin

Október 31-én délután kilyukadt egy Polski Fiat 126-os benzintartálya a Zsélyi Aladár utca 3. szám előtt. A raj a tulajdonos kérésére elvágta az üzemanyag vezetékét és a maradék benzint átfejtette. A kifolyt üzemanyagot homokkal itatták fel.

Agglomeráció

Roncsba szorultak

Az M3-as autópálya gödöllői szakaszán ütközött két személyautó október 24-én. Az egyik autóban három ember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a mentőknek még a járműben stabilizálni kellett az állapotukat – a tűzoltók csak ezután léphettek akcióba: a sérülteket a karosszéria megbontása után tudták kiemelni a roncsolódott autóból.

Sz@r ügy

Egy égő melléképülethez kaptak riasztást november 5-én a gödöllői tűzoltók. Mire kiértek, a fa szerkezetű épület már teljes terjedelmében égett. Az elsődleges vizsgálat szerint a tüzet a melléképület mellett felhalmozott szerves anyag öngyulladása okozta.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez