Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657215
   « Vissza

A BKV sztrájk kerületi vonzata

 « Portaszolgálat 
2010. január 12.
 

A január 12-én kezdődött közlekedési sztrájk meglehetősen ambivalens módon érintette a XVI. kerületet. Egyrészt azért, mert itt a főváros egyik legnagyobb kiterjedésű, 33 négyzetkilométeres kerületében szinte semmilyen alternatív közlekedés nem valósítható meg, a járatok éppenhogy csak lefedik a lakóterületet, másrészt viszont a gépkocsik száma harminc százalékkal meghaladja a lakásokét, tehát sok családban akár két autó is rendelkezésre áll.

A reggel tragikus dugókkal indult, amelyben elsősorban a Kerepesi – Veres Péter út jeleskedett. Mint a rendőrségtől megtudtuk, sehol nem kellett a forgalomba beavatkozni, a reggel csúcs nyolc óra után magától megszűnt, kidugultak a kerületi utak. A BKV járatai közül csak a 244-es működött, ám nagy szó volt, hogy a HÉV menetrend szerint járt.

A kerületi iskolákba jórészt a környezetükben élő gyerekek járnak, így nem volt komoly fennakadás, sehol nem kellett tanítási szünetet elrendelni. Csomor Ervin alpolgármester egyébként minden iskolának eljuttatott egy levelet (amely itt olvasható), és ebben részletesen leírta a lehetőségeket és a teendőket. A lényeg az, hogy mind a dolgozók, mind a tanulók késését, távolmaradását igazolt hiányzásnak kell tekinteni a BKV sztrájk miatt. Az első jelzések szerint jelentősebb hiányzást csak a 14 év fölötti diákok produkáltak, akiknek helyenként csak a 30 százalékuk ment iskolába. Az általános szabályok szerint a kiesett órákat majd valamelyik hétvégi napon fogják bepótolni.

IMG_0367

Délután keresni kezdtük a Rákosi úton a 244-es autóbuszt, de nem találtuk. Az útvonalon csak a csömöri koncessziós busz közlekedett, de az sem állt meg automatikusan a megállókban, legfeljebb ha idejében intettek neki. A 244-esről utóbb kiderült, hogy a reggeli járatás csak csali volt, mert aki azzal ment be a városba, délután már nem tudott a járatta hazautazni, mert a vonalon egyáltalán nem járt a busz.. Az Örs vezér teréről csak a 131-es busz közlekedett, mégpedig az egyik BKV-alvállalkozó üzemeltetésében.


 IMG_0369

 

Este 10 óra tájban látogatást tettünk az Örs vezér terei buszállomáson, amelyik szinte teljesen üres volt, a 131-es sztrájktörő busz mellett csak a trolik jártak. Sehol semmilyen tájékoztatást nem találtunk, egyedül az egyik troli vezetőjétől tudtuk meg azt, hogy a kerület felé csak a 131-es járat indul. Hogy mi lesz másnap, arról sajnos nem tudtunk felvilágosítást kapni.

 IMG_0373

 

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez