Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28774773
   « Vissza

Közlekedési balesetek (november vége - december eleje)

 « Balesetek 
2009. december 11.
 

XIV. kerület

Figyelmetlen balkanyar

November 30-án az esti órákban a Fogarasi úton haladt a Kerepesi út irányából a Nagy Lajos király útja felé egy Audi A6 típusú személygépkocsi. A Fogarasi út és a Pillangó utca kereszteződésénél a gépkocsi vezetője balra nagy ívben szeretett volna kanyarodni a fényjelző készülék zöld jelzésére, azonban nem adta meg az elsőbbséget a szemből érkező, egyenesen haladó Suzuki Swift típusú gépkocsinak és összeütköztek. A vétlen sofőrt mellkasi sérülésekkel szállították az Árpád kórházba.

Balesetből baleset

December 2-án este egy Toyota Corolla típusú személygépkocsi haladt a Róna utcán, a Thököly út irányából. A Róna utca és a Szugló utca kereszteződésénél a gépkocsi vezetője balra kívánt kanyarodni, de látta, hogy ez nem megoldható, mivel ott egy közlekedési baleset történt. Megállt, közben elengedte a gyalogátkelőn áthaladni kívánókat. Ekkor egy Nissan Micra nekiütközött a Corolla hátuljának. A Micra vezetője elmondta, hogy a baleset elvonta a figyelmét és későn észlelte az előtte lévő autót, amibe belehajtott. A baleset okozásáért a felelősségét elismerte. Az ütközés következtében a vétlen gépkocsi utasa nyaksérülést szenvedett, ezért hozzá mentőt hívtak és az Árpád kórházba szállították.

Elesett a motoros

December 3-án a reggeli órákban személyi sérüléses baleset történt a Vezér út és a Tihany utca kereszteződésében. Eddig tisztázatlan okból egy segédmotor-kerékpáros szenvedett lábtörést, de mire a járőrök a helyszínre érkeztek, a férfit a mentők elszállították az Uzsoki kórházba. A fentiekről a sérült motoros barátja tájékoztatta a rendőröket, aki a motor elszállításával lett megbízva.

XVI. kerület

Észrevétlen gyalogos

November 24-én a déli órákban a Rákosi úton haladt egy személygépkocsi a Szlovák út felől a János utca irányába. A János utcai jelzőlámpa szabad jelzésénél behajtott a kereszteződésbe és balra, nagyívben a János utcára akart bekanyarodni. A vele szemben közlekedő BKV busz vezetője lemondott elsőbbségéről, ezért a személygépkocsi vezetője megkezdte a kanyarodást. Amikor a gyalogátkelőhöz ért, egy nagy csattanásra lett figyelmes, eközben észrevette, hogy elsodort valakit. Az elgázolt férfi elvesztette eszméletét és fejsérülést szenvedett, ezért a mentők a Baleseti Intézetbe szállították.

Drága kutya

Egy Fiat Punto típusú személygépkocsi haladt a Rákosi úton a belváros irányába november 26-án kora reggel. Amikor a Rákosi út és a Pálya utca kereszteződéséhez ért, a vezető arra lett figyelmes, hogy neki balról egy szürke színű, közepes testalkatú kutya átszalad előtte. Annak érdekében, hogy elkerülje a gázolást, hirtelen elrántotta a kormányt, aminek következtében felhajtott a járdára és nekiment a beton villanyoszlopnak. A sofőr kézsérülést szenvedett, a mentők a Baleseti Intézetbe szállították. A felelősségét elismerte.

Gázolt a bringás

Személyi sérüléses baleset történt november 26-án a Veres Péter út és a Thököly út kereszteződésében. Egy biciklis haladt szabálytalanul a buszsávban az Örs vezér tere irányába. A Kartal utca felől a Veres Péter úton át akart szaladni a túloldalon lévő buszmegállóhoz egy gyalogos hölgy, akit nem tudott kikerülni a kerékpáros és elütötte. A gyalogos valószínűleg combnyaktörést szenvedett, sokkos állapotban szállították kórházba.

Súlyos baleset

November 26-án délután a Szlovák út 118. szám előtt gyalogosgázolás történt. A sérültet hanyatt fekve találták a rendőrök eszméletlen állapotban. Egy személygépkocsi haladt a Szlovák úton az Ostoros út irányából a Rákospalotai határút felé. A Timur utcai kereszteződéshez érve a vezető egy nagy csattanásra lett figyelmes, ezután megállt. Ekkor vette észre, hogy elütött valakit. A gyalogos egyébként a túloldalról kelt át a zebrán és az autós fékezés nélkül gázolta el a fiatal férfit, aki súlyos koponyasérülést szenvedett. A mentők a Baleseti Intézetbe szállították.

Hogyan tört le a tükör?

Gyalogosgázolás történt november 27-én kora délelőtt. A Rákosi úton haladt az Örs vezér tere irányából egy Suzuki Swift típusú személygépkocsi kb. 40 km/óra sebességgel. Féktávolságon belül a zebrára lépett egy gyalogos, ezért a felezővonalhoz húzódott. Állítása szerint nem sodorta el a gyalogost, viszont a jobb oldali visszapillantó tükre letört, állítólag azért, mert a gyalogos dühében odacsapott. Ezt a másik fél tagadta, szerinte a könyökénél elsodorta az autó. Mivel nem tudtak megegyezni, az ügyben szabálysértési eljárás indul.

Kijött a részeg sofőr

November 27-én a délutáni órákban egy Kia Ceed haladt a Margit utcán a Futórózsa utca irányába. Amikor a Margit utca és a Csipkés köz kereszteződéséhez ért, a vezető azt észlelte, hogy egy szürke színű Suzuki Swift a Csipkés közből, az Elsőbbségadás kötelező jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva kikanyarodik elé. Fékezett, így az ütközést sikerült elkerülnie. A Suzukis is megállt, kiszállt a kocsiból és szitkozódni kezdett. A Kia vezetője elindult felé, hogy tisztázza az ügyet, de a Suzuki elindult és elsodorta a már mellette lévő személyt. Ennek következtében elesett és megsérült a válla. A Suzuki vezetője ellen segítségnyújtás elmulasztása miatt indítanak eljárást.

Ittasan, hátulról

Egy személygépkocsi várakozott a Vidámvásár utca 1. szám előtt a forgalmi jelzőlámpa piros jelzésénél november 29-én a déli órákban. Egy ittas sofőr érkezett mögötte és megpróbálta kikerülni a várakozó gépkocsit, hogy áttérjen a baloldali kanyarodó sávba, de eközben nekiment az álló jármű bal hátsó részének autójának jobb elejével. A vétlen sofőr látta, hogy az okozó erősen ittas állapotban van, ezért rendőrt hívott. A rendőrök előállították vérvételre, az intézkedés során az is kiderült, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik, többször állt eltiltás alatt.

Ittasan, kölcsönautóval

November 29-én késő délután egy román állampolgárságú férfi felkereste régi ismerősét, aki az Ikarus telepen dolgozik biztonsági őrként. A férfinak megtetszett a barátja autója és megkérte, hogy kipróbálhassa. Meg is kapta, azzal a feltétellel, hogy a telepet nem hagyja el. Ennek ellenére pár kör után kihajtott a kapun és elindult a Batthyány Ilona utcán a Vidámvásár utca felé. A Vidámvásár utca kereszteződésében balra kívánt kanyarodni, de elvesztette uralmát a jármű felett, a szemben lévő családi ház kerítésébe hajtott és kidöntötte a kaput. Ezek után tolatni kezdett, de eközben az árokba csúszott, ahonnan nem tudott kihajtani, pedig nagyon szeretett volna eltűnni a helyszínről, mivel nem rendelkezett vezetői engedéllyel. Eközben a ház lakója is kiért az utcára és értesítette a rendőrséget annak ellenére, hogy a sofőr ennek ellenkezőjére kérte, és felajánlotta, hogy kifizeti a kárt. A kiérkező rendőröknek aztán elismerte, hogy ivott vezetés előtt és engedély nélkül hozta el a gépkocsit. A huszonkét éves fiatalembernek egyébként december 2-án lett volna a vizsgája gépjárművezetésből.

Mi lett a motorossal?

December 1-jén reggel a Csömöri úti iskola kapubejárójából kívánt kikanyarodni egy BMW típusú személygépkocsi a Pálya utca irányába. Egy neki balról érkező gépkocsi megállt, hogy kiengedje. Ezzel egy időben a Pálya utca felől érkezett egy Honda típusú motorkerékpár, aminek vezetője a Csömöri útról a Rózsa utcába szándékozott balra kanyarodni, ezért besorolt a kanyarodó sávba, azonban amikor meglátta a BMW elejét megijedt és a mellette párhuzamosan álló VW típusú személygépkocsi mellé esett. Anyagi kár nem keletkezett az autóban. A motoros értesítette a rendőrséget. Az intézkedés során a motoros nem tudta bemutatni a felelősségbiztosítását, bár állítása szerint rendelkezik vele. A VW vezetőjénél nem volt forgalmi engedély, mivel azt Szlovéniában érvénytelenítették a vezetői engedélyével együtt.

Rongált, majd elment

December 2-án a délutáni órákban egy Peugeot 307 típusú személygépkocsival leparkolt a tulajdonosa a Jókai úti OTP előtt. Amikor végzett a dolgával és visszatért a gépkocsihoz, egy hölgy azzal fogadta, hogy szemtanúja volt, amint egy másik jármű tolatás közben meghúzta a parkoló Peugeot-t. Megadta a károkozó rendszámát és a saját telefonszámát. A rendszám alapján a rendőrök megkeresték az okozó Nissan tulajdonosát, aki elismerte, hogy ott járt a helyszínen, de azt nem, hogy megrongálta volna a Peugeot-t, pedig egyértelműen látszottak a gépkocsin a nyomok. A rendőrség szabálysértési eljárást indított az ügyben.

Bizonytalan kerékpáros

Egy kerékpáros közlekedett december 3-án délelőtt a Péterke utcán a Rozsos utca felől a Szlovák út irányába, miközben egy szemétszállító járművet előzött meg. Amikor az előzést befejezte, elvesztette az egyensúlyát és a Péterke utca 31. szám előtt álló személygépkocsinak ütközött. Felelősségét elismerte.

Agglomeráció

Ittas vezetők

December 5-én ittasan okozott anyagi káros közlekedési balesetet egy kistarcsai férfi, ezért vérvételre szállították. Ugyanezen a napon egy szadai férfit is intézkedés alá vontak, mivel ittasan vezette járművét. Ittasan okozott balesetet egy dányi férfi. December 7-én. Isaszegen úgy közlekedett VW Transporterével, hogy hátulról nekiment egy személyautónak, majd ezután megállás nélkül elhajtott a helyszínről. A rendőrök rövidesen megtalálták, és vérvételre szállították.

                                                            

kozl2

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval. Idős beteget szállító mentő egy személygépjárművel ütközött a XIV. kerület Róna és a Szugló utca kereszteződésében december 1-jén az esti órákban. A mentőben lévő beteg nem, de az ápolója, a mentőautó sofőrje és a személykocsi vezetője is megsérült az ütközés következtében. A tűzoltók áramtalanították a járműveket, a sérülteket és a szállított beteget több kiérkező mentő szállította el. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

 

 

kozl

Megcsúszott az úton. Mintha az árokásók tudták volna, milyen autó borul ide, úgy stimmel a kanyarív a karosszériához – a baleset december 3-án történ a 3102-es úton, ahol egy dányi hölgy gyermekével együtt borult árokba, miután megcsúszott az egyébként üres úton. A balesetet könnyű sérülésekkel megúszták.

 

kozl3

Baleset a kanyarban. Az őszi időben újabb baleset történt az Arany János utca és a Mátyás király út összefutásánál, abban a kanyarban, ahol át kellett helyezni a villanyoszlopot, mert kéthavonta kidöntötték. December 4-én délután egy Opel találkozott frontálisan egy kisbusszal, a képen látható eredménnyel. Az útfelület csúszik, 40 km-es sebességkorlátozás van érvényben, aki erre jár, legyen óvatos!

 

Baleset – háztájiban

A XVI. kerület olvasóközönsége körében megszokottnak számít, hogy ha valami fontos dolog történik a kiadó családjában, akkor arról röviden hírt adunk az újságban (elkerülendő azt, hogy a történetet a közeli és távoli ismerősöknek újra és újra el kelljen mesélni). Nos, a terjedő hír igaz: menyemet és két unokámat egyszerre ütötték el a Rákosi úton.

A történet úgy indult, hogy december 3-án esetfelé menyem, Noémi kerékpárral indult a közeli magánóvodába. A nagyobbik unokámat a gyerekülésbe ültette, a kisebbiket (mostani szokás szerint) hordkendővel a hátára kötötte. Legurultak a Lajos utcán a Rákosi útig, ahol keresztben állt az Árpádföld felé haladó kocsisor. Egy autós intett nekik, hogy lemond az elsőbbségről, így Noémi körülnézett, majd nyeregbe szállt, hogy átguruljon a kereszteződésen. Ekkor megkapták a zöldet a János utcai lámpánál a város felé haladó autók, s a sorban elől lévő, nagy teljesítményű kocsi (vélhetőleg eléggé nagy sebességgel) elindult. Az elsőbbséget megadó autós már sejtette, hogy baj lehet a dologból, de hiába villogtatott, a kocsi csak jött. Noémi éppen keresztezte a másik sávot, mikor az autó, fékezés után odaért, és elütötte őket. A bringával együtt mindhárman a motorháztetőre estek, onnan pedig az úttestre zuhantak.

Két kicsi gyereket az anyjukkal együtt egyszerre elütni még manapság is eléggé ritka dolog, úgyhogy óriási készültséggel jöttek a mentők, és súlyos sérüléseket vélelmezve szállították mindhármukat a Baleseti Intézetbe. Itt derült ki, hogy a sors igen kegyes volt hozzájuk: a kicsik néhány horzsolással megúszták az ütközést, Noéminél merült fel az agyrázkódás gyanúja. Nem volt se törés, se belső sérülés. Mire a rendőrök a kórházba értek, már túl voltak a vizsgálatokon, és egy nap megfigyelés után haza is engedték őket.

nojka

Néhány lapszámmal korábban írtunk arról, hogy a főúton haladó járműnek mindig meg kell adni az elsőbbséget. Nem kérdés tehát, hogy ez esetben (is) az alárendelt útvonalról érkező kerékpáros a felelős, bár őszintén szólva nem szívesen lettem volna az autóvezető helyébe, amikor szembesült a baleset közvetlen következményeivel...

 

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez