Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28661693
   « Vissza

Lövöldözés a XVI. kerület határában

 « Rendőrségi hírek 
2010. január 15.
 

lovoldozes003 

Egy elegáns BMW haladt a Szentmihályi úton, a Pólus Center felől a XVI. kerület irányába január 15-én estefelé. A Palotai határútra vezető nagy kanyarívhez érkezve a kocsiban ülő két férfi azt vette észre, hogy az út szélén, a delta közepén két férfi áll, egyikük kezében pisztollyal, és lövéseket adnak le a közeledő autóra. Ezek közül több el is találta a kocsit, egyik kis híján behatolt a jobb első ülés melletti ajtó oldalsó ablakán, vélhetően a véletlen szerencsén múlott, hogy az ablak fémrészén a golyó gellert kapott, de az ablak így is összerepedezett. A BMW vezetője első meglepetésében megállt, s ekkor azt látták, hogy a fegyveres férfiak futva az autó után indulnak, s be akarnak abba szállni. Erre gázt adtak, s elrepesztettek a Szlovák út irányába. Annyit láttak még, hogy a mögöttük lévő Audiba beszáll a két fegyveres férfi (tehát titokban az az autó követte őket, s valószínűleg onnan mondhatták meg a kanyarban várakozó két fegyveresnek, hogy mikor készüljenek a lövésekkel).

lovoldozes001

Az Audi üldözőbe vette a BMW-t, s abból a kocsira egy tucatnyi lövést adtak le. De a BMW gyorsabbnak bizonyult, s a Szlovák úton, némi furfanggal sikerült lerázniuk az üldözőket. A kocsit viszont több lövés is érte, főleg a csomagtartó felől, s csak a szerencsének köszönhető, hogy a benne ülők nem sérültek meg. A BMW Árpádföld egyik kis utcájában talált menedéket, majd a két férfi (nem tudni, mi módon) még felvett az autóba három utast, s így megerősödve visszaindultak a helyszínre, ahol az első lövéseket leadták.

lovoldozes002

Ott viszont már a rendőrök fogadták őket. Az történt ugyanis, hogy egy arra járó autó észrevette a vadnyugati filmbe illő jelenetet, s nyomban beszólt a kerületi rendőrségre, hogy itt valakik lövöldöznek. Mire a BMW visszaért, addigra már ott voltak a rendőrök, akik kérdőre vonták a kocsiban ülőket, hogy mi is volt ez a lövöldözés. (Mert azt talán mondani sem kell, hogy a megtámadott BMW-ben ülők egészen addig nem szóltak az eseményekről a rendőröknek). Azért természetesen senki nem vonható felelősségre, ha az út széléről tüzet nyitnak rá, de a rendőröknek az volt a sejtésük, hogy annak valószínűleg lehet valami oka, hogy miért pont ezt az autót szemelték i a fegyveresek. A helyszínt a kerületi rendőrök biztosították, az ügyet a szervezett bűnözés nyomozói kezdték vizsgálni, akik rögzítették a kocsin a lövésnyomokat, s az út szélén is keresték (fémkeresővel) a töltényhüvelyeket. Mindenesetre riasztó, hogy ilyen utcai lövöldözésre kerülhet sor a kerület egyik fontos főútvonalán, s tiszta szerencse, hogy sem egy vétlen autóst, sem egy arra tévedt gyalogost nem találtak el. Az okok közül az sem kizárható, hogy a fegyveresek a drága BMW-t akarták ilyen módon megszerezni – hiába, a január a bűnözői körökben is eléggé nehéz hónapnak számíthat.

 

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez