Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664142
   « Vissza

Tűzoltósági hírek (december és január első fele)

 « Tűzoltósági hírek 
2010. január 20.
 

XIV. kerület

Műszaki mentések

December 26-án, 17 órakor egy Opel Corsa ütközött egy Fiat Puntoval a Stefánia út és Thököly út sarkán. Egy személy könnyebb sérülést szenvedett, a Fiat kidöntött egy közlekedési lámpaoszlopot. A raj áramtalanított, az üzemanyagtól szennyes úttestet homokkal semlegesítette.

2010. január 5-én este 8 óra előtt Skoda és Honda személyautók karamboloztak a Fűrész utca és Ungvár utca kereszteződésében. Egy személy megsérült, a forgalmi akadályt a tűzoltók kézi erővel szüntették meg.

Felgyújtott telefonok

December 1-jén délután az Örs vezér tere 1-nél lévő telefonfülke készülékét gyújtották fel ismeretlenek. Másnap éjjel 3 óra előtt égett a Szentmihályi út 4. szám előtti nyilvános telefon felgyújtott kézibeszélője, a tűz átterjedt az alapkészülékre. December 26-án éjjel 3 óra körül az Örs vezér tere 2-nél két, egymástól 50 méterre eső telefonfülke égett. A szándékos gyújtogatások gyanúja miatt vizsgálatok indultak.

Segítség a rendőröknek, mentősöknek

December 2-án délután 4 óra tájban a rendőrség kérésére a tűzoltók feltörtek egy Angol utcai, földszinti lakást.

December 14-én este érkezett riasztás a Padlizsán utca 7-be, ahol az első emeleti lakásból magatehetetlen beteget kellett kimenteni. A raj kihúzós létrával az ablakon át hatolt be.

December 22-én, éjjel fél 2-kor a Szugló utca egyik földszinti lakásában a galériáról hoztak le a tűzoltók egy bealtatott, túlsúlyos beteget a mentők kérésére.

Konyhatüzek

December 3-án este 6-kor hívták a tűzoltókat a Mogyoródi út 21-be, ahol egy második emeleti lakás konyhai tűzhelyén felejtett étolaj gyulladt be. A tüzet a kiérkezés előtt eloltották, a falak kormozódtak, személyi sérülés nem történt.

December 10-én reggel egy Ond vezér utcai nyugdíjas otthon fürdőszobájában kigyulladt egy kenyérpirító. Égtek a mosógépen lévő ruhaneműk, szekrény, cipők. Az eseménynek két könnyű sérültje volt.

December 21-én, 13 óra előtt meggyulladt az étolaj egy Egressy úti, negyedik emeleti lakás konyhájában. Sérülés nem történt, megégett a páraelszívó, konyhaszekrény, a falak is kormozódtak.

Szeméttüzek

December 5-én, 23 óra után a Bolgárkertész utca 27. szám előtti szelektív hulladékgyűjtő papírtárolója égett ki, a többi gyűjtőláda is károsodott.

December 12-én, 14 órakor a szemétledobó aknában álló kuka égett a Tihany utca 38-40-ben, a raj egy D-sugárral végezte el az oltást.

December 14-én este 7 óra előtt egy D-sugárral oltották el a Vezér út és Mogyoródi út sarkán lévő buszmegálló égő szemetesét.

Zárlat

December 11-én 15 órakor az elektromos elosztódobozban lévő vezetékeket oltottak el egy 6 kg-os porraloltóval a Nagy Lajos király útja 147-ben.

Elaludt a gyermek

Egy Szentmihályi úti, ötödik emeleti lakásban magára zárta az ajtót és mély álomba merült egy kisgyerek december 12-én. Az este negyed tizenegykor megérkező szülők hiába kopogtak, így hívták a tűzoltókat. A raj betörte az ajtót, nagyobb baj nem történt.

Elakadt liftek

December 21-én délelőtt fél tízkor az Örs vezér tere 23. szám alatti SZTK-ba riasztották a rajt, ahol a pinceszinten három személy ragadt a liftbe.

2010. január 4-én éjjel fél 12-kor a tűzoltók liftkulcs segítségével szabadítottak ki egy személyt, aki a Sárrét park 6. szám alatti ház 4. és 5. emelete közt elakadt lift foglya volt.

A szomszédok riasztottak

December 23-án este fél 8 tájban hívták a rajt egy Ond vezér úti lakóház második emeleti lakásához, ahonnan füst szivárgott ki. A tűzoltók az ajtó berúgásával hatoltak be. A konyhaasztalra bukva egy alélt személyt találtak, az asztalon lévő vasaló átégette az asztallapot, a másik lakó a szobában aludt. A sérült személyt füstmérgezéssel a Korányiba vitte a mentő.

Öngyilkos akart lenni

Január 8-án, 12 óra 24 perckor a mentősök riasztották a tűzoltókat egy Zsálya utcai, hatodik emeleti lakáshoz, melyben a lakó öngyilkossági szándékkal nagy mennyiségű gyógyszert szedett be. A raj az ajtót felfeszítette, utat adva a segítségnek. A fiatal nő súlyos állapotban került kórházba.

XVI. kerület

Kormozni kell!

December 2-án este fél nyolckor hívták a rajt egy Hársfavirág utcai, kétszintes családi házhoz, ahol a vegyestüzelésű kazán tisztítónyílásában izzott a korom. Mire a raj kiért, a háziak befejezték a tüzelést, de a hőterheléstől a második emeleti szoba falai is megrepedeztek. A raj az izzó kormot eltávolította, senki nem sérült meg.

Liftben rekedt

December 3-án 21 órakor egy Zsélyi Aladár utcai lakóház 4. és 5. emelete között elakadt a lift egy utassal, akit a tűzoltók szabadítottak ki.

Műszaki mentések

December 15-én, 17 óra után az M0-ás körgyűrű 61-62. km-szakaszában felborult egy Ford Transit által vontatott autószállító tréler és a rajta lévő gépkocsi. A raj az autókat kerekeire állította, és a helyszínt átadta a rendőrségnek.

Árokba csúszott egy Chevrolet taxi a Petőfi utca 51-nél december 19-én. A forgalmi akadályt a tűzoltók hárították el.

Adventi koszorú

Egy Olga utcai lakóépület egyik földszinti lakásában a meggyulladt adventi koszorú tüze átterjedt a dohányzóasztalra, az azon lévő TV távkapcsolóra. Kormozódtak az oldalfalak, a mennyezet. Senki sem sérült meg.

Feszítő-vágóval mentettek

December 21-én 22 óra 30 perckor a Szlovák út 142. szám előtt két személy súlyosan megsérült, amikor karambolozott egy Lada, egy Ford Focus és egy Renault személygépkocsi. A Ladába szorult személyt a raj feszítő-vágó készülékkel szabadította ki.

Kigyulladt az utcai lámpa

December 21-én éjfél előtt az Akácfa utca 68. szám előtti közvilágítási oszlopra szerelt lámpatest kigyulladt, a raj kiérkezéséig részben magától kialudt. Az Elmű-áramtalanítás után a tűzoltók elvégezték a végleges oltást.

Zárlat + gázfolyás

Egy Simongát utcai családi ház konyhájában meggyulladt egy elektromos vezeték december 27-én este. A tűz átterjedt a gáztűzhely flexibilis bekötő vezetékére, ami már korábban megsérülhetett, és ezért szivárgott. A falak, a mennyezet kormozódott, a konyhabútor is kissé megégett.

Tetőtűz

A Béla utca 193. szám alatti családi ház 20 négyzetméteren égő tetőszerkezetét december 23-án, éjjel oltották el a tűzoltók.

Vízkárok

Csőtörés miatt víz alá kerültek az úszómedence gépházában lévő berendezések (szivattyú, vízforgató, klórozó) egy Vidámverseny utcai házban. A raj december 23-án délelőtt mentesített. December 26-án 13 óra 15 perckor hívták a tűzoltókat a Gyémánt utca 11-be, ahol a családi ház pincéjében másfél méteres víz gyűlt össze. December 27-én délelőtt a Mátyás király utca 48-ban dolgoztak a szivattyúk. A családi ház középső szintjén csőtörés történhetett, a víz a födémen át leszivárgott a 90 négyzetméteres pincébe, s ott 70 cm magasan állt a munkálatok megkezdésekor.

A rendőrség kérésére

December 30-án 15 óra 40 perckor hívták a tűzoltókat egy Cziráki utcai, első emeleti lakáshoz, melynek idős lakóját napok óta nem látták a szomszédok. A raj az erkélyen át hatolt be a zárt lakásba, ahol holtan találták az illetőt.

Agglomeráció

Tüzek a kazán körül

December 10-én, a kora esti órákban egy péceli családi ház kb. 60 nm-es pincehelyiségében égtek a berendezési tárgyak. Az ott tárolt gépjárművel a tulajdonos még a tűz kifejlődése előtt ki tudott állni az utcára. A tüzet nagy valószínűséggel a vegyestüzelésű kazán füstgázait elvezető kémény hibája okozta. December 12-én egy gödöllői családiház pincéjében égtek a vegyes tüzelésű kazán mellé bekészített tüzelő és éghető anyagok. A tüzet rövid idő alatt sikerült eloltani, így az a helyiségnek csak kis részére terjedt ki. A tüzet valószínüleg az éghető anyagok melletti elektromos berendezés meghibásodása okozta.

Ledőlt a kémény

Január 7-én, a késő délutáni órákban egy valkói családi ház kéményének tető feletti része ledőlt, és a tetőszerkezetet is átszakította. A kihívott tűzoltók a közvetlen életveszélyt megszüntették Mivel a cserépkályhában még tűz is égett, az égő anyagokat onnan is el kellett távolítani, és a tüzelést meg kellett szüntetni.

Kidőlt a fal

Január 10-én, a délutáni órákban egy lakatlan péceli lakóház fala kidölt egy személy gépkocsira. Szerencsére sem az eset helyszínén sem a gépjárműben nem tartózkodott senki, így személyi sérülés nem történt. Mivel az épület életveszélyessé vált a területet le kellett zárni, az idegenek bejutása elől.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez