Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658333
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2010. március 3.
 

XIV. kerület

Szándékos gyújtogatás

Február 3-án délután tűz ütött ki egy Thököly úti lakásban, a berendezési tárgyak elégtek. A raj a redőnnyel védett ablakon át hatolt be, a lakásban senki nem tartózkodott. Tűzfészek két különböző szobában volt, ami megalapozza a szándékosság gyanúját.

Ütközés

Február 4-én éjfélkor a Kerepesi út 76. előtt összeütközött egy Mercedes és egy Opel személyautó. A raj egy sérültet feszítő-vágóval mentett ki.

Indítás után kigyulladt

Február 4-én 13 óra után kigyulladt egy Renault a Tábornok utca 3. szám előtt. Miután a gazdája elfordította a slusszkulcsot, füst és láng csapott ki a motortérből. Az oltást a közeli intézet portása kezdte meg egy 6 kg-os porraloltóval. Senki nem sérült meg.

Betörtek a bankba

A Nagy Lajos király útja 146. szám alatti Budapest Bankból tűzjelzés érkezett február 6-án 23 óra után. A tűzoltók a bejárati ajtó üvegét betörve hatolt be, kettő zárt belső ajtót is felfeszítettek a tűzjelzés forrásának felkutatásához. Tüzet nem találtak, a jelző hibásan működött.

CO-mérgezés

Február 12-én reggel egy Kalocsai utcai, második emeleti lakásban négy személy szenvedett szénmonoxid-mérgezést, de eszméletüket nem veszítették el. Kivonultak a mentők, a Gázművek, a raj kiszellőztette a helyiséget.

Ammóniaszag

Február 12-én 14 órakor szúrós ammóniaszagot éreztek a Hermina úti Vakok Intézetében. A szag a pincében terjengett, a vegyvédelmi szakemberek és a tűzoltók hamar megtalálták a riadalom okozóját; egy kisméretű, rossz hűtőszekrényt. A gépet kitették a szabadba az elszállításig.

Fennakadt

A Nagy Lajos király útja 102-nél villamossínekre hajtva elakadt egy jármű február 12-én 18 órakor. A raj megszüntette a forgalmi akadályt, személyi sérülés nem történt.

A hó súlya

Február 13-án reggel egy Róna utcai, földszinti lakáshoz hívták a rajt, mert az ajtó fölötti drótüveg tábla a ráhullott hótól megrepedve lógott a levegőben. A tűzoltók kézi erővel szüntették meg a vészhelyzetet.

Kiégett robogó

A Telepes utca 5. szám alatti kétemeletes társasház lépcsőházában leégett egy napok óta ott álló robogó. A jármű megsemmisült, a lépcsőház festése kormozódott, a vakolat részben lehullott. A raj egy D-sugárral oltott, felmerült a szándékos gyújtogatás gyanúja is.

Betegmentés

Február 18-án délelőtt egy Nagy Lajos király úti, harmadik emeleti lakásban rosszul lett egy idős hölgy, nem tudott ajtót nyitni a segítségnek. A tűzoltók először a bejárati ajtó feletti ablakot törték ki, de a belső rács miatt ott nem tudtak bemenni. Így emelőkosaras daruval a külső ablakon át hatoltak be, a sérült időben kórház került.

Égő kocsik

Február 21-én 6 órakor a Gyarmat utca és Varsó utca találkozásánál két égő, Citroën típusú gépkocsit oltottak el a tűzoltók, senki nem sérült meg.

XVI. kerület

Veszélyes jégcsapok

A Béla utcai iskola kijáratánál vészesen lógó jégcsapokat távolított el a raj csáklyával február 8-án reggel.

Február 11-én délelőtt a Baross Gábor utcai óvoda homlokzati részéről szedték le a jégcsapokat a vezető óvónő kérésére.

Február 15-én a Gelléri Andor utcai iskola ereszéről X-emelő segítségével, bontóbaltával vésték le a hangulatos, de veszélyes képződményeket.

Árokba csúszott

A Diófa utca 124. előtt árokba csúszott egy Citroën február 3-án délután. A raj kivontatta a kocsit és átadta a helyszínt a rendőrségnek. Egy könnyű sérültet a mentők a helyszínen láttak el.

Felgyújtották?

A Mazsola utca elején egy öt napja már ott álló Iveco teherautó gyulladt ki és égett teljes terjedelmében február 13-án kora reggel. A járművön rakomány nem volt, felmerült a szándékos gyújtogatás gyanúja.

Szeméttűz

Február 19-én délben a Budapesti út 178. előtti szelektív hulladéksziget mindhárom tárolója égett teljes terjedelmében. Az ok a gondatlanság lehetett.

Agglomeráció

Halottak a roncsban

Február 13-án, az éjszakai órákban Bagon egy személygépkocsi a villanyoszlopnak ütközött, majd az árokba borult. A járműben négy személy utazott akik közül három a baleset során elhunyt. A jármű oly mértékben roncsolódott, hogy a tűzoltók csak a karosszéria szétbontásával tudták a személyeket az autóroncsból kiemelni.

Tüzes kandalló

Február 22-én, a kora esti órákban egy gödöllői családi ház fa födéméből kezdett áradni a füst. A gödöllői tűzoltók a födém megbontása után az izzó farészeket visszahűtötték, nagyobb baj szerencsére nem keletkezett. Mint kiderült, a kandalló kéménye nem volt megfelelően hőszigetelve, és majdnem kigyújtotta a tetőt.

Elolvadt a hó

A lehullott nagy mennyiségű hó viszonylag gyors olvadása ismét sok munkát adott a tűzoltóságnak. Sok esetben kellett pincékbe folyt víz eltávolításához vonulniuk. A hirtelen felengedő talaj és az elolvadt hólé sok földutat sártengerré változtatott, ahonnan sok esetben kellett beragadt járműveket kimenteni.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez