Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28656321
   « Vissza

Horoszkóp május 21-június 21.

 « Horoszkóp, asztrológia 
2010. május 19.
 

Kos (III. 21.- IV. 20.)

Ereje teljében próbálja meg energiát nem elpazarolni a dühös, elégedetlen érzésekre. Ez nem lesz könnyű, hiszen elválásra, szakításra kerülhet sor, legyen szó akár partnerkapcsolatról, akár más kapcsolati dologról. Ha az elengedést kell gyakorolnia, ne a múltba nézzen, hanem előre, és összpontosítson arra, mennyi mindent meg tud valósítani egyedül, amire eddig még gondolni sem mert. Aki a problémát energetizálja, annak problémákkal teli az élete. Aki a megoldásra összpontosít, hamar túllép a nehéz helyzeteken.

 

Bika (IV. 21.- V. 20.)

A Bika jegyűeknek fontosak az ősöktől tanult családi tradicionális minták, melyekre leginkább a biztonságérzete erősítése végett van szüksége. A szomorú hír az, hogy ezeket a mintákat át kell értékelnie, és be kell látnia, hogy a generációs különbségek újítást és átértékelést kívánnak meg a régimódi dolgokkal kapcsolatban. Rá fog döbbenni, hogy mennyivel több frusztrációt okoz a tradicionális szabályok köntösébe bújtatni a mai kor igényeit, mint felülbírálni és átalakítani azokat, hogy új, működőképes, használható szabályokat alkothasson. Az új dolgok létrehozása, nem a régi dolgok elvetését jelenti, csupán azok átformálását!

 

Ikrek (V. 21.- VI. 21.)

Az Ikrek jegyűek meglepődhetnek, mert az őket uraló Merkúr bolygó a Bikában súlyt ad a szavaknak. Lelassítja a beszédet és a megértést, mélyebb, őszinte, értelemben és összefüggésekben gazdag beszélgetésekre inspirálja a fecsegni, csacsogni kedvelő levegő jegyet. Most minden szava mögött jól átgondolt koncepció lapul. Meggondolja, kigondolja, hogy mit és hogyan mondjon ki. A dolgok alakulására is hasonló energetika érvényes. Nézzen kétszer a lába elé, mielőtt elindul, de magát az elindulást ne késleltesse. Ez a kettősség, a lassítás és mégis mozgás kettőssége lesz a mérvadó e csillagjegy saját havában. Értékelni és megtenni, átgondolni és elvégezni!

 

Rák (VI. 22.- VII. 22.)

Ha teherként élte meg eddig, hogy gondoskodnia kellett a környezetében élőkről, akkor ezt a teher érzését fel fogja tudni váltani a nemes, segítő jó szándékú együttérzés. Az alázatos munka nem múlik el, csak átalakul. Könnyebben tudja viselni a kötelező teendők súlyát. Számítson feledékenységre is június havában, de ne aggódjon túlzottan azon, hogy elment a boltba és elfelejtette, mit kell vennie. Mosolyogjon rajta és vegyen valamit „hirtelen felindulásból”. Most itt az idő a létrehozásra, a (meg)teremtésre. Teremtsen gondolatban olyan világot, amiben boldogan élne, mint Rák a vízben. Ezek a gondolatban elképzelt képek valósággá válhatnak.

 

Oroszlán (VII. 23.- VIII. 23.)

Egy kicsit idegennek érzi magát a világban. Bőven van ereje, mégis nem igazán tudja mire használni. Tehet sok dolgot, mehet sok helyre, mégis hosszú távon nem látja ezeknek a cselekedeteknek az értelmét. A bolygók szerint nem ebben az időszakban fog rátalálni élete értelmére. Ön mozgásban van, cselekszik, jön-megy. Nagyjából ennyi mondható el az Ikrek haváról az Oroszlán jegyűeknek.

Szűz (VIII. 24.- IX. 23.)

Június elejére végre úgy érzi, hogy kézben tartja élete irányításának fonalait. Az nem is túlzottan érdekli, hogy a dolgok önmagukban rosszak-e vagy jók, ami érdekli, hogy a dolgokat átlátja és nincs kiszolgáltatva az eseményeknek, ahogyan eddig érezte. Tudatos, logikus döntések meghozatalára törekszik, ésszel, lelkében kiegyensúlyozott állapotban. Rendkívül jók a kilátásai arra nézve, hogy élete valódi kormányosaként sikerre vezesse sorsának beteljesülését és az Önnel együtt hajózó környezetét. Összefoglalva: nem a nehézség a kevesebb, hanem a hozzáállása lett kiegyensúlyozott, így dolgok képesek javulni.

 

Mérleg (IX. 24.- X. 23.)

Nem találja önmagát a jelenben, szívesebben emlékezik inkább a múltra, a szép emlékek fantáziavilágában töltve el idejét. Úgy is érzi ettől magát, mintha valóban cselekedne, tenne-venne. Vágyakozhat társ után, ha egyedül van, vagy vágyakozhat a társa után, ha párkapcsolatban él. Ez utóbbi esetben – ha magányosan érzi magát meglévő kapcsolatában – tennie is kéne valamit az ügy érdekében, amire azonban most nem igazán érzi képesnek magát.

 

Skorpió (X. 24.- XI. 22.)

Még mindig túl sok benső harcot vív, de legalább a kötelességek tengerében otthon érzi magát, és jól teljesít. Talán a rossz közérzet, talán a magánélete nem túlzottan kielégítő mivolta miatt ragaszkodik a napi rutinhoz és megpróbálja magát minél több feladattal ellátni annak érdekében, hogy ne legyen ideje a töprengésre, a magányosság megélésére. Társas Skorpiók esetén túlzott ragaszkodás és az önfeláldozás érzése lehet úrrá Önön, ami azt jelenti, hogy partnerét okolja minden Ön által megkötött kompromisszum miatt. Lássa be, ez nem túl objektív hozzáállás!

 

Nyilas (XI. 23.- XII. 21.)

Döntés elé kényszerül és nem tudja igazán, hogy a józan ész vagy a szívbéli megérzése, érzetei vezéreljék. Végül úgyis ez utóbbi mellett dönt, hiszen az Ön alapvető beállítottsága a nemes érzéseken keresztül vezető világmegváltás, mely nem engedi a logikus, racionális következtetéseket domináns helyzetbe kerülni. Egyik döntés sem jó vagy rossz, talán maga a döntés szól arról, hogy ráébredjen, Ön az élet melyik útját választja feladatai megoldásához, mert mint tudjuk minden út ugyanoda vezet.

 

Bak (XII. 22.- I. 20.)

Vágyódik az elismerés után. Sokszor véli úgy, hogy képességeit és tudását alulbecsülik, hogy sokkal jobbat és szebbet érdemelne az élettől és az emberektől. Át kell értékelni a hozzáállását, mert nem a külvilágban keresendők az okok, hanem önmagunkban, jelen esetben Önben. Amit kívül lát az ember fia, avagy lánya, már csak okozat, következmény, mely jó szolgálatot tehet, hogy tükörbe nézhessen. A Bak jegyűek gyakran hangoztatják objektív látásmódjuk valódiságát, mégis észre kell vegyék, hogy saját szubjektivitásunkon keresztül – mi emberek – képtelenek vagyunk a valódi objektivitásra.

 

Vízöntő (I. 21.- II. 19.)

Júniusban itt az ideje a változásnak, amire már régóta várt. Lépje meg azokat a lépéseket, melyek eddig akadályoztatva voltak. Ha önmagától nem teszi meg, a sors kényszerítő ereje fogja később erre kényszeríteni. Most legyen talpraesett és bátor, ne gondolkozzon, hanem tegye meg. Ami eddig ködös és kilátástalan volt, most kitisztul, és értelmet nyer. Nem könnyű váltani, változtatni, mégis sokkalta jobb saját erőből, mint muszájból! Ezt tartsa észben és szem előtt!

 

Halak (II. 20.- III. 20.)

A kötelességek és a pihenni, feltöltődni vágyás folyamatos ütközése miatt nem tudja igazán mit, vagy melyiket tegye, vagy ne tegye. Jó lenne, ha valamilyen hobbit keresne magának, például helyes irány lehet egy cukrász-tanfolyam, süteménydíszítés elsajátítása. Ha nem hagy időt a hobbira, a testsúlya fog növekedni, ezzel lassítva Önt. Ne feledje azonban, hogy a kötelességeknek is eleget kell tennie, mert különben a fejére nőnek és elúsznak (vagy Ön úszik el) a lehetőségek mellett. Fél nap kötelesség, fél nap pihenés. Ha mindkettővel eleget foglalkozik, már nem is fog ütközésbe kerülni ez a két, szinte teljesen más eredményt követelő személyiségrész.

Laki Beáta (06-70-310-1974)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez