Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28665446
   « Vissza

Szabadulás a kötelékektől – Asztrológiai útmutató az Ikrek jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2010. május 19.
 

Május 21-én hajnalban lép át a Nap az Ikrek jegyébe, ahol mint vándorbolygó tölti idejét. Ez az idegen, vándor-állapot leginkább személyiségünk alapvető állapotára lesz jellemző. Sokszor merülhet fel a kérdés, hogy miért ide születtem, miért pont most élek és valójában ki vagyok én, és milyen szerepet töltök be a világban.

A bolygók állása nem könnyű időszakot ígér. Mondhatni sok olyasféle konstelláció valósult, vagy valósul meg (áprilistól egészen augusztusig bezárólag), mely nem mindennapi megéléseket hozhat számunkra. Az Uránusz és Szaturnusz oppozíciója – mely a repüléssel kapcsolatos baleseteket okozta – még egyszer egzaltál (ami az asztrológiában a pontos szembenállást jelenti) a látszólagosan visszafelé haladó Szaturnusz révén, így számolhatunk az izlandi vulkán újabb aktivitására és ezen keresztül a légi közlekedés ismételt leállására is. Legjobb, ha át tudjuk szervezni a nyaralással kapcsolatos közlekedést, mivel légi és vasúti közlekedés egyaránt nehézkességet mutat. Utazzunk autóval, ha lehetséges.

Május 27-én végre stacioner (álló) állásba kerül a Szaturnusz, azaz a visszafelé mozgásból megáll egy hét erejéig és elindul előrefelé. Ez az állás, jobban mondva mozgás jelentheti régóta húzódó „se veled, se nélküled” kapcsolatok elrendezését – természetesen efféle kapcsolatok mind párkapcsolatokra, mind üzlettársi kapcsolatokra is vonatkozhatnak. A dolgok, ha nehezen is, de végre előrefelé mozognak.

A hónap legizgalmasabb történése egy nagy bolygó jegyváltása. Az eddig Halak jegyében tartózkodó Uránusz június elején jegyet vált és a Kos jegyében folytatja útját egészen 2018-ig. Ez az állás valósággal kisöpör minden régi „bútort”, helyzetet, megélést, kapcsolatot, életszituációt, mely beragadt, nem halad, állóvízbe kényszerült. A Kosban járó Uránusz csak és kizárólag azokat a dolgokat tartja majd meg, ahol a spontaneitás, a személyes szabadság érzése és a változásokra való hajlam működőképesnek bizonyul. Tanácsos most elfeledni a megszokások biztonságot adó fülledt közegét és kipróbálni, megkérdezni magunktól, vagy elgondolkodni azon, hogy kik is vagyunk valójában?! Mik azok az álmok, amikről gyermekként álmodoztunk, milyenek is akartunk lenni, kivé akartunk válni. Ez lesz a helyes út! Sajnos, ha ebben az önmegvalósításban a jelenlegi partner nem lesz segítségünkre, akkor felbomlik és megszűnik létezni a társas kötelék (melyet nagy valószínűséggel már csak az idő megszokása kötött össze). Nézzük át tüzetesebben, melyek lesznek a helyes és helytelen utak az elkövetkezendő nyolc évben:

Tedd fel magadban a kérdést:

• Vannak-e kapcsolatok az életemben, melyek megtartását lelki zsarolással tartok meg? Lelki zsarolásnak minősül például az, ha társam, gyermekem képességeit nem értékelem, ha nem adok bátorítást és életteret nekik abban, hogy meg merjék valósítani önmagukat, sorsukat!

• Hol halogatom a változásokat leginkább? Főbb életterületek az önmegvalósítás (életmódváltás, tanulás, önfejlesztés), a családi kötelékek (az otthonnal kapcsolatos dolgok, a szülőkkel, vagy az alapított családdal való halogató hozzáállás), a társas kapcsolatok (párkapcsolat, üzlettárssal való kapcsolat, személyek, akikkel rossz viszonyt ápolok), a hivatás területe (munkahely, életút, karrier)

• Hogyan viszonyulok a spontán dolgokhoz? Hogyan reagálok, ha megszokott napi rutint felborítja egy esemény?

• Tudok-e szabad lenni? Hagyok-e időt magamnak, és ha igen mennyit, hogy csak azzal foglalkozzak, ami örömöt és a szabadság érzését okozza számomra?

Helyes út megerősítései:

• A dolgok, melyek szokássá és rutinná váltak az életemben, megváltoztathatóak és eljött az idő ezek átalakítására, felülvizsgálatára. Csak azokat a dolgokat tartom meg, melyek segítségemre vannak abban, hogy örömöt érezzek, és amelyekről legbelül, a szívemben tudom, hogy helyesek.

• Felébredek az álomból, és éberen újra és újra szemlélem a világot, hogy megtudjam, a dolgok hogyan működnek, mindezt azért, hogy megismerjem én magam hogyan működöm.

• A szabadság gyermeki érzését gyakorlom, és mindennap engedek magamnak időt arra, hogy valamilyen játékos, önfeledt tevékenységet végezzek.

• A rutincselekvések közben is törekszem a teljesség megélésére, például mosogatás közben rácsodálkozom az edény formájára, a szivacs habzó szivárványszínű buborékjaira.

• Szeretteimet elengedem, hogy saját útjukat járják, mert tudom, hogyha kapcsolataimban a bizalmat gyakorlom, visszatérnek hozzám.

Végül, egy utolsó Rabindranath Tagore idézettel kívánom, hogy örömmel és gyermeki izgalommal élje át és ragadja meg – a szó nemesebbik értelmében – a sokszor nem könnyű állások nyújtotta lehetőségeket:

„…Makacsul tartanak fogva bilincseim, de szívem fáj, ha lerázni kísérlem meg.

Szabadság minden vágyam, s mégis szégyenlem, hogy reménye bennem él.

Bizonyos vagyok benne, hogy felbecsülhetetlen kincsek vannak benned, hogy te vagy legjobb barátom, s még sincs szívem, hogy félresöpörjem a hitvány, hamis fényű csillámokat, melyekkel tele a szobám.

A burok, mely takar, porból és halálból való burok: gyűlölöm és mégis szeretettel dédelgetem.

Számos a vétkem, nagyok mulasztásaim, titkos és nehéz a szégyenem, s mégis mikor eléd járulok, hogy tőled igazamat kérjem, reszketek félelmemben, hogy meghallgatást nyerhet könyörgésem. …”      Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez