Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657540
   « Vissza

Kiválóan mutatkozott be az új elnök

 « Portaszolgálat 
2010. június 16.
 

Szatmáry Kristóf eddigi elfoglaltságai mellé nemrégiben egy újabb fontos szerepet is felvállalt. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, országgyűlési képviselő, a XVI. kerület önkormányzati testületében Sashalom képviselője április elsejétől a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke lett. A szövetség március 31-én tartotta a tisztújító közgyűlését. Benedek Fülöp korábbi elnök már előre jelezte, hogy nem tudná vállalni az újabb megbízatást, ezért biztos volt, hogy változás lesz a hazai asztalitenisz sport irányításában. A közgyűlés aztán egyhangúlag választotta meg a BKIK elnökét. Szatmáry Kristóf fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy az új feladatot társadalmi munkában végzi majd. Ígéretet tett rá, hogy mindent meg kíván tenni a sportág népszerűsítése, és az eddigi támogatási rendszer bővítése érdekében.

A tisztújító közgyűlést követően, alig két hónapra került sor a sportág egyik legfontosabb eseményére, a moszkvai csapat világbajnokságra. A mezőnyben mind a női, mind pedig a férfi csapatunk ott volt, de amíg a gyengébbik nemben a mezőny első feléhez tartoztunk, addig a férfiak a világranglistás helyezések alapján éppen csak befértek az 1-es divízióba. Aztán olyan történt, amire az asztalitenisz sportágban 1983 óta nem volt példa: a fiatal magyar férfiválogatott egészen a negyeddöntőig menetelt. A női válogatott is hozta a papírformát, 81 csapatból végül a 7. lett, míg a férfiak 108 gárda közül a 8. helyet szerezték meg. A példátlan siker a játékosok világranglistás helyezését is javította. A nőknél hárman is, Tóth Kirsztina (25.), Lovas Petra (47.) és Póta Georgina (49.) is bekerült a legjobb 50-be, míg a férfiaknál a két moszkvai hős közül a 23 éves Jakab János a 69., a 18 esztendős Kosiba Dániel pedig a 79. helyre ugrott. (Asztaliteniszben ugyanolyan nehéz előrébb kerülni a világranglistán, mint a teniszben.)

Szatmáry Kristóf, a MOATSZ nemrégiben megválasztott elnöke úgy fogalmazott: hogy ő és az elnökség tagjai mindent elkövetnek, hogy ezek a kiváló eredmények a jövőben is megismétlődhessenek, illetve még jobbak legyenek.

– Kicsit úgy érzem magam, mint aki jókor volt jó helyen, hiszen csak most érkeztem, és máris ilyen kimagasló teljesítményt nyújtottak a játékosok – mondta. – A tervekkel kapcsolatban azt mondhatom: az élsportot tekintve soha rosszabb folytatást, a tömegsportot és az utánpótlást pedig megpróbáljuk minél jobban megerősíteni, hogy a jó szerepléssel a jövőben se legyünk adósak.

Juhos József, a szövetség technikai igazgatója hangsúlyozta: miközben a világ számos országában honosított játékosokat foglalkoztatnak, a magyarok csak itthon született asztaliteniszezőkkel érték el ezt a fantasztikus eredményt.

– Mindezt ráadásul úgy, hogy szinte csúzlival megyünk a szárnyas rakéták ellen – érzékeltette a hazai szövetség szűkös anyagi lehetőségeit.

A nehéz helyzetben levő magyar asztalitenisz sport egyelőre arra még nem képes, hogy itthon tartsa a kiválóságait, ám egyelőre úgy tűnik, vannak még tehetségei a sportágnak. A moszkvai csapatvébén jól teljesítő férfi válogatott két tagja nyártól például Düsseldorfban folytatja majd a pályafutását, ahol lehetőségük lesz a világ legjobbjaival együtt edzeni. Amennyiben viszont az új elnöknek sikerülne szponzorokat találnia, talán az is előfordul majd, hogy a legjobbjainknak érdemes lesz Magyarországon maradnia. (M)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez