Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28776566
   « Vissza

Hegyi futás az Ikarus BSE-ben

 « Cikkek és hírek 
2010. augusztus 25.
 

Kezdjük az elején, 2008-ban megalakítottuk a Magyar Hegyi és Terepfutó Szövetséget ( www.mahfusz.hu), amely a Magyar Atlétikai Szövetség égisze alá tartozik.

Magyarországon ez új szakágnak számít, pedig külföldön ennek már nagy hagyománya van: ne betonon fussunk, hanem vigyük ki a természetbe a futást.

Idén immáron második alkalommal rendeztük meg a Magyar Hegyifutó bajnokságot, ahol természetesen az Ikarus BSE atlétái is futottak. A versenyt Kőszegen bonyolítottuk le, ahol több értékes helyezést értünk el.

Felnőtt nőknek, illetve a junior korosztálynak 1 kört, azaz 6 km-t, míg a többieknek 2 kört, 12 km-t kellett futniuk a nehéz, de futható, jól kijelölt pályán. Szintkülönbség 1 körben 400 m volt, ideális időjárási viszonyok mellett, erdei terepen kellett teljesíteniük a verseny résztvevőiknek.

Jó népszerűsítése volt ez az országos bajnokság a hegyi ill. terepfutásnak. Természetesen várunk minél több szakosztályt, aki csatlakozni kíván a Hegyi - és Terepfutó Szövetséghez.

Az ország minden tájáról érkeztek futók, reméljük jövőre, illetve még az idei versenyeinken is szép számmal jönnek újabb atléták (Talabér Attila: 06-20-466-0001 és Berendi Antal: 06-30-466-5080). Célunk, hogy minél több amatőr és igazolt versenyző vegyen részt a versenyeinken.

Az országos bajnokság egyben válogató is volt a 2010.szeptember 5-én Szlovéniában megrendezésre kerülő Hegyifutó Világbajnokságra, ahol a magyar csapat is képviselteti magát junior és felnőtt korosztályokban is. További információk: www.wmrc2010-kamnik.si oldalon találhatók. Van egy úgynevezett open futam is a Vb-n belül, amelyen bárki indulhat. Tehát ide is várunk jelentkezőket.

Felnőtteknél csapatban 2. helyezést értünk el, csapattagok: Tagscherer Zoltán, aki Kiss Dani mellett a másik olimpikonunk, méghozzá téli olimpián indult sífutásban, Salt-Lake Cityben (2002), Torinóban (2006) és idén Vancouverben. Tehát az Ikarus BSE atlétikai szakosztályában van egy nyári és egy téli olimpikon is, ami nem mindennapi dolog. A sífutók kiegészítésként nagyon sokat futnak, így jött az ötlet, hogy leigazoljuk őt. Másik két csapattag: Talabér Attila és jómagam.

Utánpótlás korosztályban Molnár Márton, míg Vincze István veterán korosztályban állhatott föl a dobogó harmadik fokára.

 

Az atlétika világa július végén Barcelonára figyelt, ahol a felnőtt Európa-bajnokságot rendezték. Kiss Dániel képviselte a 16. kerületet és az Ikarus BSE-t. Fantasztikus futással 110 m-es gáton a harmadik helyezést érte el. Ez élete legjobb eredménye, amihez szívből gratulálunk!

Berendi Antal

 

Sok szeretettel várjuk a futás iránt érdeklődőket az Ikarus BSE pályájára (Bátony u. 1-33.). Bárki jelentkezhet, akit érdekel a hosszútávfutás. Heti min. 3 edzés, közös futások edzői irányítással. Érdeklődni lehet Talabér Attilánál: 06(20)466-0001 vagy Berendi Antalnál: 06(30)466-5080.

Megjegyzés: Kiss Dániel sportsikeréről lenti cikkünk is szól.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez