Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655128
   « Vissza

Közlekedési balesetek

 « Balesetek 
2010. augusztus 25.
 

Átjött szembe

Július 13-án a déli órákban egy Fiat Punto közlekedett a Szabadföld úton a Sarjú utca irányába, eközben a gépkocsi vezetője észrevette, hogy a szemből érkező gépkocsi lassan, de folyamatosan tér át az ő sávjába. A Fiat vezetője lassított és jobbra korányozta a járművét, így próbálta elkerülni az ütközést, de ennek ellenére összeütköztek. A vétlen autó megpördült és az árokba csúszott.

Ki a hibás?

Július 24-én egy Opel Astra közlekedett a Thököly úton és a Sasvár utcába kívánt balra bekanyarodni. Irányjelzett, megkezdte a kanyarodást, de nem vette észre, hogy a mögötte lévő Opel Vectra elkezdte őt előzni, így összeütköztek. Egyikük sem ismerte el a felelősségét. Személyi sérülés nem történt.

Belement a pirosba

Július 25-én délelőtt egy Renault haladt a József utcában a Rákosi út felé, a Budapesti út irányából. A gépkocsi vezetője későn észlelte, hogy a közlekedési jelzőlámpa pirosra váltott és behajtott a kereszteződésbe, ahol összeütközött a neki balról szabályosan érkező Peugeot 406 típusú gépkocsival. A Renault vezetője elismerte a felelősségét.

Nekiment az ittas bringás

Július 26-án este egy tehergépkocsi közlekedett a Szabadföld úton a belváros irányába. Amikor a cinkotai HÉV-megállóval szembeni gyalogosátkelőhöz ért megállt, hogy átengedjen egy gyalogos hölgyet. Ezután elindult és eközben belenézett a visszapillantó tükörbe. Ekkor látta, hogy mögötte egy kerékpáros elesett. A gépjármű vezetője a sérült segítségére sietett, akinek erősen vérzett a feje, de nem tudott válaszolni arra, hogyan történt a baleset. Azt viszont elmondta, hogy pár órája elfogyasztott egy-két felest. A kiérkező mentők az ittas férfit a Baleseti Intézetbe szállították, a sérülés fokáról nem tudtak nyilatkozni.

Elment a buszvezető

Július 26-án este egy Mitsubitsi közlekedett a Diósy Lajos utcában, ahonnan balra kívánt kanyarodni a Veres Péter útra. Egy neki balról érkező BKV busz megállt, és jelzett, hogy kiengedi. Amikor a Mitsubitsi a felezővonalnál járt, egy motoros megelőzve a kocsisort és a buszt, nekihajtott a kanyarodó autónak. A motoros nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett és a helyszínen lemondott az orvosi ellátásról. A busz vezetőjét valószínűleg felelősségre vonják, mivel segítségnyújtás nélkül kikerülte a balesetet és elhagyta a helyszínt.

Esemény a parkolóban

Július 28-án a déli órákban a Rákosi úton lévő önkiszolgáló étterem parkolójában leparkolt egy Jaguár típusú személygépkocsi, tulajdonosa pedig bement az étterembe. Kis idő elteltével egy másik személy tért be és kereste a Jaguár tulajdonosát, mivel látta, hogy egy Honda tolatás közben megrongálta a gépkocsit, de annak vezetője elhajtott a helyszínről. A rendőrök a rendszám alapján megkeresték a károkozót.

Leszakadt a vezeték

Július 28-án kora délután egy tehergépjármű a Kendermag utca 17. számú ház felső vezetékét leszakította, majd elhagyta a helyszínt. A sofőr valószínűleg nem vette észre a károkozást. A cég, akinek a tulajdona a jármű, vállalta a felelősséget. Ennek ellenére szabálysértési eljárás indult az ügyben, mivel a házban is keletkezett kár.

Ki hogyan haladt?

Július 28-án a délutáni órákban egy Ford Transit és egy Fiat Brava ütközött össze a Szent Korona és a Pálya utca kereszteződésében. Mindkét jármű a Pálya utcán közlekedett a Csömöri út felől. A Szent Korona utca kereszteződésénél a Ford megállt, és a vezetője szerint a Fiat ekkor hátulról nekiment. A Fiat vezetője viszont azt állította, hogy a Ford megállt, majd hirtelen hátramenetbe kapcsolt, és rátolatott az ő autójára. Tanú nincs, és egyik fél sem ismerte el a felelősségét, az ügyben szabálysértési eljárás indult.

Jött a motoros

Augusztus 3-án délután egy Nissan Almera típusú személygépkocsi közlekedett az Újszász úton, amikor forgalmi okok miatt megállt. Ekkor a mögötte közlekedő segédmotorkerékpáros hátulról az autóba rohant. A motoros elvesztette az eszméletét a baleset következtében, semmire nem emlékezett, ezért a mentők a Baleseti Intézet Traumatológiájára szállították.

Öntevékeny autósok

Augusztus 4-én este egy VW vezetője a Kerepesi útról kívánt balra, nagy ívben bekanyarodni az Egyenes utcába, a közlekedési lámpa zöld jelzésénél. Kanyarodás közben összeütközött a vele szemből érkező Suzukival, ami állítólag áttért az ő sávjába. Az ütközés következtében a két gépkocsi a HÉV-sínekre került, de rövid időn belül letolták onnan, így nem akadályozták a forgalmat. A két fél a helyszínen megegyezett és kitöltötte a kárbejelentőt.

Halálos baleset

Egy fekete Audi haladt a Szlovák úton augusztus 6-án késő este. A mögötte haladó autósok azt látták, hogy az Audi szinte sodródik az úton, hol nagyon közel megy a padkához, hol pedig átlépi a felezővonalat. A Rákosi út becsatlakozásánál megtörtént a baj: szemből egy Chevrolet Aveo érkezett, amivel az Audi frontálisan ütközött. Az ütközés következtében az Audi vezetője a helyszínen életét vesztette, az Aveo sofőrje is súlyosan megsérült, töréseket szenvedett, őt a tűzoltóknak kellett a roncsból kiszabadítani, a mentők a Baleseti Intézetbe szállították.


100816_vidamvasar_1

Baleset a kereszteződésben. A XVI. kerület Szabadföld út és Vidámvásár utca kereszteződésében egy terepjáró és egy Suzuki ütközött össze augusztus 16-án – hogy pontosan miért, azt még nem lehet tudni, de a Suzuki zöld jelzésen haladt... A Suzuki a baleset következtében úgy deformálódott, hogy vezetőjét tűzoltóknak kellett kiszabadítani feszítő-vágó segítségével. A férfit kórházba szállították a mentők.


520033

Kukásautónak ütközött. Súlyos sérüléseket szenvedett az a motoros, aki augusztus 13-án Gödöllőn, a Testvérvárosok útján egy kukásautónak ütközött. A baleset körülményeit a gödöllői közlekedésrendészet vizsgálja.

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez