Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658911
   « Vissza

Jazztetnek bennünket az Erzsébet-ligetben

 « Cikkek és hírek 
2010. november 17.
 

Szép csendben megérkezett a kerületbe a jó zene. Mert a jazzről még azok is azt mondják, akik a műfajt kevésbé szeretik, hogy igényes, jó muzsika. Rétegzenéről lévén szó, a jazz nem rendelkezhet akkora táborral, mint amekkora közönség előtt a rock-koncertek zajlanak. A jazzt elsősorban ülve jó hallgatni, miközben az ember egy finom bort kortyolgat. Nos, erre érzett rá a Corvin Művelődési Ház menedzsmentje, amikor augusztusban úgy döntött, hogy szeptembertől havi rendszerességgel jazzesteket rendeznek majd a Harmónia teremben.

A döntésnek azonban voltak előzményei. A jazzestek bölcsője ugyanis a szomszédos XIV. kerület volt. Akoncert007 Cserepesházban másfél évvel ezelőtt indította útjára Rozgonyi Zoltán (akkor még önkormányzati képviselő, ma már a kerület egyik alpolgármestere) a jazzklubot. A rendezvény pedig másfél év alatt kinőtte magát. A zuglói művelődési házban az eddig fellépő 15 zenekar szinte mindig telt ház előtt játszott. A rendezvények szervezői már a Belvárosban, a VIII. kerületben is megpróbálkoztak egy-egy ilyen jazzkoncerttel, ám úgy vélték, az olyan csendes, békés kerület, mint a XVI. sokkal alkalmasabb helyszíne egy ilyen jazzklubnak, mint a Belváros bármelyik szórakozóhelye.

– A Corvin Művelődési Házban nagyon jók a körülmények – mondta a műfaj nagy kedvelőjének számító Rozgonyi Zoltán –, ráadásul az intézmény vezetője, Szabó Csilla is rendkívül nyitottnak és befogadónak bizonyult. Nem az a célunk, hogy a zuglói közönséget átcsábítsuk ide, hisz a Cserepesházban minden hónap utolsó péntekjén folyamatosan zajlanak a jazzestjeink. Sokkal jobban szeretnénk az igényes zenét kedvelő helyi emberekből egy törzsközönséget kialakítani. Mi a magunk részéről csak ígérni tudjuk, hogy, ha megtisztelnek bennünket a jelenlétükkel, akkor a hazai jazzélet legkiválóbb előadóival találkozhatnak majd.

November 11-én már a harmadik Jazz Liget 2010. rendezvényre került sor. Ezen az estén azonban nem csak dallamos jazzt hallgathattak az érdeklődők, hanem mindjárt egy lemezbemutatónak is részesei lehettek. Az E.K. Avenue névre hallgató formáció ugyanis első lemezét, a „Little girl”-t éppen az erzsébetligeti rendezvényen mutatta be. A koncerten az együttes tagjain – Kertész Erika ének, Rátonyi Róbert zongora, Szendőfi Péter dob, Frey György basszusgitár – kívül vendégként fellépett még a hazai jazzélet egyik legjobb szaxofonosa, Elek István is.

A Jazz Liget 2010. következő rendezvényére, december 9-én 19 órától kerül majd sor. A fellépő zenekar a Peet Project lesz. (M)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez