CÍMLAP |
 |
Cikkek és hírek |
 |
Portaszolgálat |
 |
Balesetek |
 |
Tűzoltósági hírek |
 |
Rendőrségi hírek |
 |
Polgármesteri interjú |
 |
Természetgyógyászat, szépség és egészség |
 |
Horoszkóp, asztrológia |
 |
Receptek |
 |
Videók |
 |
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek |
 |
Archívum |
 |
Archívum |
 |
Képgalériák |
Helyi Hírek laphálózat |
 |
Legutóbbi számaink |
Archívum - HH XVI. |
Archívum - HH XVII. |
2004 előtti számaink |
Megjelenési időpontok |
Lakossági aprók |
 |
Hirdetésfeladás |
Látogatók: 31403379
|
2010. december 15.
|
|
|
Hozzávalók: fél kg savanyú káposzta, 1 sárgarépa, 2 fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, fél kg bőrös császárszalonna, 70 dkg oldalas, 3 db csirkemáj, 20 dkg füstölt oldalas, 20 dkg csabai kolbász, 10 dkg füstölt szalonna, bors, kömény, babérlevél, majoránna, tejföl, liszt, pirospaprika, 1 marék lencse A hagymákat felaprózzuk, felét a felkockázott füstölt szalonnával, kolbászkarikákkal lábosban megpirítjuk. Mikor a kolbász megsült, kiszedjük, félrerakjuk. Egy mokkáskanál pirospaprikát teszünk bele, felöntjük kb. 3 liter vízzel. A savanyú káposztát kinyomkodjuk (levét eltesszük), átmossuk és a feldarabolt császárszalonnával, füstölt oldalassal, oldalassal a lábosba helyezzük. Beletesszük a lencsét, 1-2 babérlevelet, teatartóban szemes borsot, mokkáskanál köménymagot, az apró hasábokra vágott sárgarépát és a maradék hagymát. Mielőtt a húsok majdnem megfőttek, beletesszük a négybe vágott májakat, egy jó csipet majoránnát, a zúzott fokhagymát. Mikor kész, 3 dl tejföllel, liszttel behabarjuk, párat rottyantunk rajta kevergetve. Ízlés szerint adunk hozzá káposztalevelet, ha kell, sót. Tálaláskor pirított zsemlekockát szórunk rá. Jó étvágyat kívánunk! |
|
|
|
Ferenci Kiadó Bt. •
1162 Budapest, Hermina út 16. •
Tel.: [1] 405-5919 •
E-mail cím: hh@hh16.hu
|
|
Hazai és nemzetközi időjárás
|
|