Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664207
   « Vissza

Közlekedési balesetek

 « Balesetek 
2011. január 19.
 

 

XIV. kerület

Leblokkolt

Január 2-án a kora délelőtti órákban egy Skoda Octavia közlekedett a Mexikói úton az Egressy út irányából a Mogyoródi út irányába. A gépkocsivezető elmondása szerint, amikor a Mogyoródi út és a Mexikói út kereszteződéséhez ért, agyilag leblokkolt és figyelmen kívül hagyva a Stop táblát, szabálytalanul behajtott a kereszteződésbe, ahol összeütközött a neki balról, szabályosan érkező Suzuki személygépkocsinak. A baleset következtében a vétlen gépkocsi vezetője agyrázkódást szenvedett, a mentők az Uzsoki utcai kórház traumatológiájára szállították. A másik fél a helyszínen elismerte felelősségét.

Gyalogos a pirosban

Január 3-án a késő esti órákban egy Mercedes típusú személygépkocsi közlekedett a Hungária körúton. Amikor a Thököly út kereszteződéséhez ért, a gépkocsi vezetője látta, hogy egy személy a piros jelzés ellenére sétál át a gyalogátkelő helyen. Már nem sikerült megállnia, így elütötte a gyalogos férfit, akinél nem voltak okmányok és elmondása szerint hajléktalan. Mivel eltört a bokája, a mentők a Honvéd kórházba szállították.

Autó a patakban

Január 3-án délután egy Peugeot 307 típusú személygépkocsi közlekedett a Rákos patak utcán a Csömöri út irányából az Erzsébet királyné útja irányába. Amikor a Rákos patak utca és a Telepes utca kereszteződéséhez ért a gépkocsi vezetője a forgalomirányító jelzőlámpa telezöld jelzésére egyenesen kívánt tovább haladni, amikor a szemből érkező Peugeot 206 bekanyarodott elé és egymásnak ütköztek. Az ütközés hatására a Peuget 307 a Rákos patakba csúszott. A balesetben hárman sérültek meg könnyebben, őket a mentők a helyszínen ellátták, sérülésük kórházi ellátást nem igényelt.

Figyelmetlen indulás

Január 11-én az esti órákban motoros gázolás történt a Stefánia úton. A fenti időben egy személygépkocsi vezetője valószínűleg figyelmetlenül indult el a Stefánia út 14. szám előtti parkolóból és nem vette észre az úttesten szabályosan közlekedő segédmotor kerékpárost, akit elütött. A motorost a mentők kéztörés gyanújával szállították kórházba.

Összetolta

Január 11-én a Mogyoródi és a Pillangó utca kereszteződésénél két egymás után közlekedő gépkocsi megállt, hogy a gyalogátkelő helyen átengedjen egy gyalogost. A mögöttük haladó gépkocsi vezetője ezt későn észlelte, így az előtte álló autóba hajtott, amit az előtte álló gépjárműbe tolt. A balesetben az egyik vétlen gépkocsivezető sérült, őt a mentők az Árpád kórházba szállították, a sérülés fokáról a helyszínen nem tudtak nyilatkozni.

 

XVI. kerület

Kutyafuttában

December 17-én délelőtt egy Nissan Almera közlekedett a György utcában a Csömöri út irányából, amikor a Gusztáv utcai kereszteződésnél egy kutya futott a jármű elé, amelyet a fékezés ellenére elütött. Ezután a kutya beszaladt egy ingatlanra. Csengetésre a kutya gazdája kiment és elismerte a felelősségét. A gépkocsi első lökhárítója sérült.

Elrántotta a kormányt

December 17-én kora délután egy VW Passat haladt a Timur utcában a Muzsika utca irányába. A gépkocsi vezetője észlelte, hogy az előtte haladó jármű hirtelen lefékez. A baleset elkerülése céljából a Passat vezetője balra rántotta a kormányt, áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött a szemből érkező Ford Transit tehergépkocsival. A személygépkocsi vezetője felelősségét elismerte, személyi sérülés nem történt.

Csúszós út

December 26-án éjszaka az M0-s autóút belső sávjában haladt egy VW Polo típusú személygépkocsi, ami a havas úton megcsúszott és a belső szalagkorlátnak ütközött. Ütközés után a külső forgalmi sávban állt meg a jármű. A vezetője elismerte a felelősségét.

Megcsúszott a kanyarban

December 30-án kora este egy az Arany János utcán közlekedett egy VW Passat típusú személygépkocsi a Rákosi út felől. A vele szemközti sávban egy Daewoo Kalos a kanyarban megcsúszott, a gépkocsi vezetője elvesztette az uralmát a járműve felett és a VW bal hátuljának ütközött. A felelősségét elismerte.

Jeges úton

December 30-án délelőtt egy tehergépkocsi érkezett a Cziráki úton a Piros rózsa út felől az Egyenes utca felé. Az Egyenes utca és a Cziráki út kereszteződésében a vezető elsőbbséget adott, megállt, ekkor a mögötte érkező rendőrautó hátulról nekiütközött, mivel a jeges úton nem tudott megállni. Személyi sérülés nem történt.

Megijedt

Január 1-jén a Csömöri úton haladt egy Renault, amelynek vezetője a Rákóczi utcába kívánt balra bekanyarodni a jelzőlámpa zöld jelzésénél. Észlelte, hogy szemből egyenesen érkezik egy Toyota, ezért megállt. Ekkor a Toyota vezetője megijedt, félre rántotta a kormányt és nekiütközött egy parkoló Ford típusú személygépkocsinak, majd egy épület oldalának. Az épületben anyagi kár nem keletkezett, a sofőr elismerte a felelősségét.

Találkozás a parkolóban

Január 2-án délelőtt bejelentés érkezett, hogy a XIV. kerületi Füredi úti Penny áruház parkolójában egy személygépkocsit ismeretlen személy valószínűleg egy másik járművel megrongálta, amelynek során kb. ötvenezer forint kár keletkezett. Egy tanú felírta az okozó rendszámát egy papírra és rátette a károsult szélvédőjére.

Kicsúszott

Január 6-án egy Ford típusú személygépkocsi közlekedett az Elemi úton, ahol a jeges úton megcsúszott és ennek következtében kicsúszott a Thököly útra, ahol összeütközött egy szabályosan közlekedő Ford Transit tehergépkocsival. A felelősségét elismerte a személygépkocsi vezetője.

Hátulról érkezett

Január 8-án a déli órákban a Veres Péter úton közlekedett egy Mercedes típusú tehergépkocsi, ami forgalmi okokból megállt. A mögötte haladó Audi A4 típusú személygépkocsi vezetője ezt későn vette észre és hátulról belehajtott a Mercedesbe. Az okozó a felelősségét elismerte. Az ügyben szabálysértési eljárás indult mivel kiderült, hogy a balesetben vétlen Mercedes ki van tiltva a forgalomból.

Megjöttek a rendőrök

Január 12-én az esti órákban a kerületi rendőrök a Szabadföld úton közlekedtek a Bökényföldi út irányába. A Sarjú utcai kereszteződésben egy az út közepén álló személygépkocsira lettek figyelmesek, amelyben nem tartózkodott senki. Megállapították, hogy a gépkocsi anyagi káros baleset részese volt, majd kihallgatták a közelben tartózkodó résztvevőket. A kereszteződésben egy balra kanyarodó és egy egyenesen haladó gépkocsi ütközött össze. A rendőrség mindkét fél ellen eljárást indított, mivel kiderült, hogy a vétlen személygépkocsi vezetője ittas volt, a másik pedig a balesetet okozta.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez