Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28772349
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Vízöntő jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2011. január 19.
 

 

A kényelem, az otthon biztonsága a legfontosabb szempont a Nap Vízöntő jegyébe való lépésekor. Ez a biztonságérzet, melyet szeretteink közelségével próbálunk elérni, nem adja egykönnyen magát. A képletben alapvető instabilitás látszik, ami a gyakorlati, hétköznapi életre vetítve legtöbbször abban nyilvánul meg, hogy mindig van valamilyen kötelezettség, elintéznivaló, amiért tenni kell, amit meg kell oldani, míg legbelül semmi másra nem vágyunk, csak elbújni a világ nagy dolgai elől, olvasni, csendben lenni, vagy egy igazán jót beszélgetni egy kedves ismerőssel, vagy családtaggal. A január-február nehézsége a Nap fényének hiányából adódhat. Míg a tavaszi, nyári időszakban van miből töltődni, a téli sötétebb, zordabb hónapokban meg kell tanulnunk belülről kifelé haladva megteremteni saját fényességünk forrását. Ehhez azonban nyugodt, békés, meleget adni tudó, „lélek-lámpásra” van szükség. A helyzetet még bonyolítja a belsőnk kettős elvárása is. Egyik részünk képletesen szólva „ülne a jóban”, amit már eddig megteremtett, az otthonában, a családja körében, értékelve azt, ami „van”. A másik lélekrészünk pedig ízlelgetné az újév új energiáinak lehetőségét, maga mögött hagyva a múltat, csak és kizárólag a jövőbe tekintve. Az univerzum Földről szemlélt iránya ez utóbbi, kirobbanó, új értékeket kereső vágyainkkal áll harmonikusabb, egyenesen arányos viszonyban. Február eleje, közepe táján válik lehetségessé a tettekből adódó produktumok, eredmények létrehozásának lehetősége. Tehát január végéig érdemes elméleti szinten megtervezni a célkitűzések listáját és februárban érdemes a gyakorlati szinten megtenni a szükséges lépéseket azokért.

Az életterületeink tekintetében változásokat várhatunk ingatlan-ügyek területén (sajnos ezen a területen inkább negatív, mint pozitív tényezők befolyásolják a végkifejletet), valamint a karrier és élethivatás területén, ahol előléptetést, vagy egy jobb munka lehetőségét ajánlják fel számunkra. A tanuláshoz, vizsgákra való felkészüléshez türelmet és kitartást kapunk, melyből hosszú távon pozitív, komoly eredményekre tehetünk szert. A hétköznapok általános terheit érezzük ugyan, de jól fogjuk tudni kezelni azokat, illetve jól tudjuk majd elviselni a hátunkra rakott hátizsák súlyát. Aki gondolkodik a külföldre való költözésen, vagy hosszabb távú utazáson, az most a Vízöntő havában számíthat rá, hogy elérkezik a megfelelő pillanat. Február közepén háttérbe szorulnak a kapcsolatok, a barátok, és előtérbe kerül az önmegvalósítás kérdése. Szorgalmas hangyaként dolgozunk és teszünk a dolgokért. A háttérbe szorult emberi kapcsolatok természetesen csak a hétköznapi életre vonatkoznak, hosszú távon elköteleződésre hajlamosítanak a bolygók, azaz esküvő, vagy összeköltözésre lehet számítani azokban a kapcsolatokban, ahol a szoros kötelék ugyan megvolt, mégsem történtek meg ezek az úgynevezett szilárdító döntések. Elkötelezésre számíthatnak azok is, akik a felsőoktatási intézmények közül eddig nem tudtak igazán választani.

Egészség és életmód

Az ünnepi lakomák „hagyatékát” a téli nagykabát igazán jól takarja. Baj csak akkor van, amikor egy-egy régebbi ruhadarab felpróbálásakor vesszük észre a testünk körfogatán keletkezett változásokat. A február eleje és közepe tája lesz leginkább alkalmas az önvizsgálatra és a változtatások bevezetésére. A Vízöntőben álló Nap és Mars támogatja a kisebb zsírpárnák eltüntetéséhez alkalmazott elektrolízises kezeléseket. A Vízöntőben álló Merkúr pedig a gyors séta, kocogás által ígér eredményeket. A testtömeg-indexünk csökkentése érdekében készíthetünk meditációs felvételt, ahol pozitív, inspiráló gondolatokat mondunk magnóra és ezeket akár vezetés közben, vagy a munkahelyünkön hallgathatunk. Számítani lehet idegbecsípődésre, bokarándulásra, vagy akut kötőhártya gyulladásra, főként akkor, ha a sorsunk lassítani szeretne minket, és ezeket a lassító jeleket nem vesszük időben észre. A jó hír azonban az, hogy kezünkbe tudjuk venni gyógyulásunk „aranyfonalát”, sőt mi több el is tudjuk kerülni ezeket a betegségeket.

Általános tanulnivaló

A Vízöntő szülöttei a jövőben élő, madárperspektívából figyelő, „tudó” emberek. Ötleteik és célkitűzéseik olyan magasságokat érintenek, melyek definiálásához sokszor még szavak sincsenek. Talán legjobb példa a Vízöntői tudásra a kvantumfizika tudománya. Ebben az időszakban tehát meg kell kérdeznünk magunkat: mit szeretnék igazán elérni az életben, ha a jelenlegi körülményeket figyelmen kívül hagyom? Mik azok a titkos vágyak, elérendő célok, melyeket nem volt elég bátorságom beteljesíteni, amelyekre nem volt időm?

A Vízöntő-jegyről fontos tudni, hogy magasröptű céljaik felé nem szeretnek egyedül tartani. Ez nem azt jelenti, hogy egyedül képtelenek lennének szárnyakat növeszteni, célokat megvalósítani, hanem azt, hogy szeretik, ha a körülöttük élőknek is hasonló szárnyakat tudnak adni, ha ki-ki a maga önálló függetlenségét felvállalva, közös alakzatban repülne együtt az ég felé. A mai kor extrém ruhái, hajviseletei a valóságtól elrugaszkodott Vízöntői-személyiség leképezései. „Ha repülni ugyan nem tudok, legalább nézzek úgy ki, mintha más lennék, hogy lássák az egyediséget, a hétköznapi dolgokon túlmutató belsőmet” – mondják. Jó gyakorlat lehet az excentrikus külső tudatos kipróbálása is. Megpróbálni egyéniségként, egyediségként létezni és élni, akár egy napra is. Erről is szólnak a februári karnevál időszakai. „Úgy öltözöm, ahogy senki más” – és ez a kívülről befelé haladás is hasznos lehet a belső változások elindításához, a bátorságunk újragenerálásához, hogy merjünk nagyobbacskát álmodni és lépni, mint amekkoráról azt gondoltuk, hogy megléphető út, távolság.

Mivel is zárhatnánk jobban a Vízöntő havának összefoglalóját, mint Walt Whitman, a szabad versek költőjének versrészletével:

Hallottam a beszélgetők beszédét, a kezdetről és végről szóló beszédet,

De én nem beszélek se kezdetről, se végről.

 

Sohasem volt több kezdés, mint most van,

Sem több ifjúság, vagy öregség, mint most van,

Sem több tökély nem lesz soha, mint most van,

Sem több ég vagy pokol, mint most van.

 

Ösztön, ösztön, ösztön,

Mindig csak a világ teremtő ösztöne,

A homályból ellentétes, egyenlő erők bukkannak fel, örök anyag és fejlődés, örök nem,

Örök azonossági lánc, örök különbözőség, örök életnemzés.

 

Tépelődni hasztalan, tudós és tudatlan érzi, hogy így van. (…)

Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez