Helyi Hírek - Független folyóirat   2022.09.28. szerda
Vencel
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 25209324
   « Vissza

Himalája gyermek sóterápia a Jókain

 « Természetgyógyászat, szépség és egészség 
2011. február 2.
 

Manapság egyre többen szenvednek légúti megbetegedésektől és azok szövődményeitől. A levegő egyre szennyezettebb, még az egészséges ember szervezetét is megterheli. Külsőleg látványosabb a tisztálkodás, azonban a tüdőnk teniszpályányi felületén felhalmozódó por és egyéb nem oda való szennyeződésektől nem oly egyszerű megszabadulni. Pedig jó lenne, mert ezek okozzák elsősorban azokat a divatos betegségeket, mint a krupp, és amitől nem csak a gyermekeink szenvednek: asztma, allergia. A száraz sóterápia, vagy más néven haloterápia a tüdő tisztítására is alkalmas. A terápia során 0,1-10 mikron átmérőjű sórészecskék kerülnek a levegőbe, amelyek egy része a légutakban, az apróbb szemcsék a hörgők felületén fejtik ki jótékony hatásukat. A sórészecskék lerakódása helyreállítja a nyálkahártya működését, eltávolítja a nemkívánatos mikroorganizmusokat, lerakódásokat a légutakból.

IMG_7823 

 „Somokozás” a tisztító sóködben – a mikroméretű sószemcsék a légutakban fejtik ki jótékony hatásukat

A száraz sóterápia kiválóan alkalmazható tehát valamennyi légúti megbetegedés esetén, mint: asztma, krónikus hörghurut, krónikus köhögés, légszomj, dohányos köhögés, megfázások és influenza, mandulagyulladás, melléküreg-gyulladások, légúti allergiák, de mivel ez a klíma a bőrre is nagyon jó hatással van, alkalmas bőrallergiák, bőrproblémák, például ekcéma, pikkelysömör kezelésére is.

A kúra során a Himalájából származó kristálysó kiszárított, friss őrleményét használják, amely egy speciális készülék segítségével a levegőbe porlasztva fejti ki különleges hatását. A Himalájai só a mai ismeretek szerint a legtisztább és legjótékonyabb só, amelyben 84 féle ásványi anyag szerves állapotban van jelen, így ezek könnyedén beépülhetnek a szervezetünkbe.

A Jókai u. 6. I. emelet 102. alatt található egy ilyen Himalájai sóterápiás helyiség, ami kimondottan gyerekeknek lett kialakítva, játékokkal, barátságos környezettel, s a kísérők számára kényelmes relax fotelokkal. Jó tudni, hogy a gyermeket kísérő felnőttnek ingyenes a részvétel, így a szülő díjmentesen veheti igénybe a szolgáltatást! Nyitva tartásuk rugalmas, ezért telefonos bejelentkezésre akár hétvégén is várja Önöket a sószoba!

Az árakról és a kedvezményes bérletről bővebb információt az alábbi telefonszámon kaphat!

Himalája gyermek sóterápia • 1165 Bp. Jókai u. 6. I. em. 102. (A Lottozó épületében) • Bejelentkezés időpontegyeztetés: Rónaszéki Zoltán 06-70-366-9974

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. szeptember 14.
2022. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez