Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28773686
   « Vissza

Fékezés nélkül ütötték el a XVI. kerületben Bálint gazdát – az Index tudósítása

 « Balesetek 
2011. február 16.
 

Fékezés nélkül ütötték el Bálint gazdát

2011. február 19., szombat 09:45

 

Fékezés nélkül, egy belátható útszakaszon gázolták el [1] Bálint Györgyöt, az Ablak című tévés magazinból Bálint gazdaként ismertté vált 91 éves kertészmérnököt kedden kora este - írja a Blikk [2] a baleset szemtanúira hivatkozva.

„Ott voltam, együtt szálltunk le a buszról Bálint Gyuri bácsival. Az autó fentről, egy egyenes, teljesen belátható szakaszról jött. Fékezés nélkül hajtott a zebrára, még a kormányt se rántotta félre. Bálint gazda ment elöl, utána a hölgy. Már a zebra felénél jártak. Szegény Gyuri bácsi a kocsi szélvédőjéről a következő utcasarokig repült, a másik áldozatot csak elsodorta az autó.

A gázoló autóban lévők kiszálltak, de csak a mentőket hívták, a rendőrséget nem. Meg is kérdeztem, hogy hívja-e a rendőrséget, de a válasz az volt: „Nem, majd a mentők" – idézte fel a történteket a szemtanú, aki szeretné, ha kiderülne az igazság a másodpercek alatt történt tragédiáról.

A sofőr ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztálya közúti baleset okozása vétség gyanújával indított eljárást, jelenleg szakértők bevonásával vizsgálják többek között, hogy a gyalogosokat gázoló sofőr a megengedettnél gyorsabban hajtott-e, s fogyasztott-e alkoholt – tudta meg a lap a BRFK sajtóügyeletesétől.

  

Súlyos állapotban az elgázolt Bálint gazda

2011. február 16., szerda 09:05 | 6 órája frissítve

 

B%C3%A1lint Gy%C3%B6rgy
Bálint György

Kedd este, nem sokkal 7 óra előtt elgázolta egy autó Bálint Györgyöt, az Ablak című tévés magazinból Bálint gazdaként ismertté vált 91 éves kertészmérnököt. A Blikk információi szerint [1] a gázolás a XVI. kerületi Újszász utca és a Galgahévíz utca sarkánál történt, nem messze Bálint György lakóhelyétől.

A HVG úgy tudja [2], hogy a súlyos sérültet a mentők a Péterfy Sándor utcai kórház baleseti központjába szállították. Bálint György nyílt lábszártörést, illetve más töréseket és fejsérüléseket szenvedett, és még késő este is a műtőben volt. Állapotáról egyelőre nem tudni részleteket.

A BRFK tájékoztatása szerint tegnap 18 óra körül a XVI. kerület Újszász utca és Galgahévizi utca kereszteződésétől nem messze levő gyalogátkelőhelyen egy idős férfit és egy nőt gázolt el egy személyautó. A férfit súlyos, a nőt könnyebb sérülésekkel szállították a Péterffy Sándor utcai Kórházba a mentők. A baleset körülményeit a BRFK Közlekedésrendészeti Osztálya szakértők bevonásával vizsgálja. Arra a kérdésre, hogy felmerült-e gyorshajtás lehetősége - a BRFK egyelőre nem adott választ.

Bálint gazda hivatalos honlapján azt írják, Bálint Györgyöt a zebrán gázolták el, miután Makóról hazatérve a buszról leszállt.

Bálint György több kertészeknek szóló magazint is szerkesztett a 70-es és 80-as években, igazán népszerű a Magyar Televízióban péntek délutánonként sugárzott érdekvédelmi, közérdekű információkkal szolgáló Ablak révén lett.

1994-ben politikai pályára lépett: belépett a Szabad Demokraták Szövetségébe; tagja lett az országos tanácsnak. 1994 és 1998 között országgyűlési képviselő volt. 2009-ben kilépett az SZDSZ-ből, és részt vett a Szabadelvű Polgári Egyesület megalapításában. Honlapján [3] továbbra is kertészeti tanácsokkal látja el az érdeklődőket.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez