Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655697
   « Vissza

Tűzőrségi krónika

 « Tűzoltósági hírek 
2011. március 9.
 

 

XIV. kerület

Konyhatüzek

Tűz ütött ki egy Jurisics Miklós utcai, ötemeletes épület első emeletén lévő iroda minikonyhájában február 8-án reggel. Megégtek a konyha berendezési tárgyai, kormozódtak az iroda falai, számítógépek. Sérülés nem történt.

Február 18-án délután egy Jerney utcai toronyház második emeleti lakásának konyháját oltották el egy C-sugárral. Az oltóvíztől beázott az alsó lakás.

Mosógép

Február 8-án este kigyulladt egy Utász utcai, harmadik emeleti lakás fürdőszobájában a mosógép, a kár kb. 100 ezer forint volt. Egy személyt könnyebb füstmérgezést szenvedett.

Ismeretlen rongáló

Gázömléshez hívták a rajt február 10-én éjjel egy Stefánia úti lakásba, ahol ismeretlen személy megrongálta a flex gázcsövet. A Gázművek az épületet leválasztotta, a tűzoltók az ablakon át behatolva a lakásban is elzárták a gázt, majd ventillátorral szellőztettek.

Füstölgő kuka

Február 12-én délután egy kuka füstölgött, izzott a Thököly út és a Hungária körút sarkán, amit a raj kiérkezése előtt vízzel eloltottak.

Kocsitüzek

A Pillangó utca 15-nél egy Opel Corsa motorterében a vezetői oldalon égett a pedáloknál a műanyag borítás és a vezetékek február 13-án délután. A raj az áramtalanítás érdekében felfeszítette a motorháztetőt.

Másnap 16 óra után egy D-sugárral oltottak el egy kisteherautót a Kacsóh Pongrác úton, az M3-as kivezető részén.

Izzó vezetékek

Február 14-én egy Utász utcai, első emeleti lakáshoz szólt a riasztás, ahol az előszobában füstöltek a falban lévő vezetékek.

Betegmentés

Február 15-án este Pillangó parki, második emeleti lakásába nem tudta beengedni a mentőket az idős lakó. A rendőrség kérésére a raj feltörte a bejárati ajtót, a beteget a mentősök a helyszínen látták el.

Füstszag

Február 15-én reggel egy Jávor utcai, harmadik emeleti lakásból füstszagot éreztek a szomszédok. A raj a rendőrség jelenlétében a bejárati ajtót felnyitotta, de füstre, égésre utaló nyomot nem találtak. Délután ismét hívták a tűzoltókat, hogy füst van. Ekkor felfedezték, hogy az elektromos kapcsolószekrényben a villanybojler kapcsolója zárlat miatt szétolvadt. A hibát az Elmű kijavította.

Letört az ág

Kézi erővel távolítottak el egy – valószínűleg teherautó által letört – háromméteres faágat a Kós Károly sétány elején február 16-án este.

Közlekedési mentések

A Mogyoródi és Nagy Lajos király útja sarkánál az 1521-es kocsiszámú villamos karambolozott egy Toyota személyautóval február 15-én este. A totálkáros autóból feszítő-vágóval szabadították ki a súlyosan sérült vezetőt. Február 17-én 18 órakor a Fogarasi út 103-nál egy BKV-busz, két személyautó és egy kisteherautó ütközött össze. Ez utóbbi vezetőjét kórházba szállították, a raj megszüntette a forgalmi akadályt.

 

XVI. kerület

Avartűz

A Pesti határút 23-al szembeni erdőben száraz avar és gaz égett február 6-án délután, amit a tűzoltók kéziszerszámokkal oltottak el. A gondatlan emberi tevékenység nem kizárt, de szándékosságra utaló nyomokat nem találtak.

Box

Február 7-én délután egy Gárda utcai családi házban füstölt a TV készülék alatt elhelyezett Seto-box, azaz a beltéri egység. A boxon kívül másban kár nem keletkezett.

A rendőrség kérésére

Egy Tavirózsa utcai, első emeleti lakásba február 9-én 14 óra előtt rendőrségi kérésre törtek be a tűzoltók. Kihúzós létrával, az erkélyajtót feltörve hatoltak be, majd utat adtak a rendőröknek. A tulajdonos otthon tartózkodott.

Csőtörés

Az Összefogás sétány 2. szám alatti társasház pincéjében csőtörés miatt másfél méter magasan gyűlt fel a víz. A rajt február 18-án 4 óra 35 perckor riasztották, s miután az Elmű az épületet elektromosan leválasztotta, Honda szivattyúval mentesítettek. A pincében károsodtak az ott tárolt bútorok, berendezési tárgyak.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez