Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.25. csütörtök
Márk, Márkó, Márkus
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28816577
   « Vissza

Időközi választás – Fidesz győzelemmel

 « Portaszolgálat 
2011. április 13.
 

 

A 2010. október 3-i helyhatósági választásokon Zugló 1. számú választási körzetében Garaba Imre (Fidesz-KDNP) győzött. Az egykori 82-szeres válogatott labdarúgó azonban nem sokáig képviselte a választópolgárok érdekeit. Az alakuló ülésen tapasztaltak – egyes Fidesz-képviselők szembe mentek a frakcióval, és leszavazták az alpolgármester-jelöltet – miatt ugyanis nem volt hajlandó vállalni a képviselőséget (a fizetését és a telefonját sem vette fel), majd decemberben – akkor már családi okokra hivatkozva – írásban is benyújtotta, hogy lemond a képviselőségről. A Helyi Választási Bizottság április 10-re írta ki az időközi választásokat. A 1. számú választási körzetben hat jelölt indult a képviselőségért. A Fidesz-KDNP Garaba helyén Tildy Balázst, az MSZP Garaba korábbi kihívóját, Demeter Mártát, az LMP Kaibinger Gábort, a Jobbik a fővárosi képviselő Czeglédi Jánost, a Zuglóiak Érdekképviseleti Egyesülete Benedettiné Kiss Renátát, míg a Munkáspárt Hajdu Józsefet indította. Normál körülmények között előre abszolválni lehetett volna a fideszes jelölt győzelmét, ám a zuglói önkormányzaton belüli negatív folyamatok (belső ellentétek és viták) az utolsó pillanatig kétségessé tették a választás eredményét. Az MSZP is úgy érezhette, hogy itt lehetőség a Fidesz megfricskázására, ezért nagyon kemény kampányt folytatott. Április 10-én azonban a szavazók többsége úgy döntött, hogy ismét a Fidesz-KDNP jelöltje képviselje az érdekeiket a testületben. Tildy Balázs a szavazatok 39,1%-t szerezte meg, míg legfőbb riválisa, Demeter Márta a voksok 30,3%-t kapta. A harmadik helyen az LMP-s Kaibinger Gábor végzett 17,5%-kal. A Jobbik jelöltje, Czeglédi János 8,3%-ot, Benedettiné Kiss Renáta (ZÉK) 3,7%-ot, míg a Munkáspárt színeiben induló Hajdu József 1,1%-ot kapott.

A választási részvétel az 1. számú választási körzetben az időközi választások hagyományainak megfelelően ismét a megszokott alacsony volt. Az 5741 választásra jogosult személynek mindössze 27%-a élt ezzel a jogával.

 

DSC_9582[1] 

 Tildy Balázsnak gratulál Papcsák Ferenc, Zugló polgármestere

Tildy Balázs győzelme azt jelentette, hogy Zuglóban valamennyi választási körzetben Fidesz-KDNP-győzelem született, az ellenzék csak kompenzációs listáról juttatott képviselőket a testületbe. A pártok közti egyensúly azonban hamarosan újból megmérettetik majd, hisz Zuglóban május 29-én ismét időközi választásokat fognak tartani. A 3. számú választási körzet képviselőjét, Pusztai Pétert (Fidesz-KDNP) ugyanis a nemrég alakult társasházkezelő cég ügyvezető igazgatójává nevezték ki, ez a tisztség pedig összeférhetetlen a képviselőséggel. Pusztai Péter a március végi testületi ülésen jelentette be a lemondását, a Helyi Választási Bizottság pedig május 29-t jelölte ki az újabb időközi választásra. (T)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez