Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28781628
   « Vissza

Rendőrségi hírek

 « Rendőrségi hírek 
2011. április 13.
 

 

Egy János utcában lakó idős sértettet szabadítottak meg a pénzétől április elsején fondorlatos módon. A fondorlatosság abban leledzik, hogy az idős lakó a nap folyamán kapott egy telefonhívást, amelyben közölték vele, hogy az ELMŰ alkalmazottai fogják a nap során meglátogatni. Nemsokára be is csengetett a két személy, akik azután a már szokásos trükkös módon jártak el. Elmondták, hogy itt túlfizetés van, de nincs kisebb címletű pénzük, mint 20 ezer forint, így azt fel kellene váltani. A sértett elő is szedte a megtakarított pénzecskéjét, és megtörtént a váltás, majd ezután a figyelmét egy műszaki hibával elterelték, és végül a trükkös tolvajok úgy távoztak el, hogy a lakásban lévő összes pénzt ellopták – a kár 40 ezer forint (természetesen nem marad meg a sértettnél a visszatérített összeg sem).

Mint dr. Terdik Tamás rendőrkapitány lapunk elmondta, az ilyen trükkösök ellen a legjobb védekezés a teljes bizalmatlanság. Tudni kell, hogy a szolgáltatók emberei nem járnak általában a lakásra, különösen nem azért, hogy pénzt adjanak vissza. Az illetőktől feltétlenül el kell kérni az igazolványukat, éspedig nem úgy, hogy csak meglengetik, és már el is teszik, hanem gondosan meg kell nézni a nevet, beosztást, egyebeket. A legjobb, ha nem is engedik be őket a lakásba, hanem a biztonsági láncot beakasztva kérik az igazolvány felmutatását, majd ezután (őket megvárakoztatva) fel kell hívni a szolgáltatót, hogy tényleg küldtek-e erre a címre valakit. Ha trükkös tolvajokról van szó, akkor ilyen fogadtatásra biztosan kereket oldanak...

Egy másik ügyben egy Otthon dolgoztató cég keveredett gyanúba – április elején két kerületi lakos is tett feljelentést. Mindketten az express.hu oldalon találtak egy hirdetést otthon végezhető munkára, s be is jelentkeztek arra. Az ügyintéző ígért nekik próbacsomagot, ha befizetnek 6.900 forintot – ezt a biztosítékot azért kell kérniük, mondotta, mert ha ingyen küldenék a csomagot, soha nem kapnák vissza. A reménybeli munkakeresők be is fizették a pénzt, aztán azóta is hiába várnak a próbacsomagjukra. A rendőrség azt kéri, hogy ha más is hasonlóan járt ezzel a szolgáltatóval, akkor tegyen feljelentést a rendőrségen, mert lehet, hogy egy csalássorozatról van szó.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez