Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.16. kedd
Csongor, Joakim
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28754368
   « Vissza

Zuglóban is vigyáznak az államfőre

 « Portaszolgálat 
2011. június 2.
 

 

Dr. Schmitt Pál köztárasági elnök otthon érzi magát Zuglóban. Ezt nem azért állítjuk, mert hajdanán, ifjú házasként a Róna (akkor még Lumumba utcában) kapott lakást, köszönhetően a feleségének, Makray Katalinnak, aki a Postás SE tornásza volt, s mint postai alkalmazott, Zuglóban kapott szolgálati lakást, hanem mert mostanában több időt tölt a XIV. kerületben, mint a Sándor Palotában. Május 11-én a Hunyadi János Általános Iskola meghívását fogadta el, és közel egy órát töltött az intézményben, ahol előbb az iskola kórusait hallgatta meg, majd a könyvtárban angol nyelven beszélgetett a 7-8. osztályos diákokkal.

  DSCF7832

  DSCF7852 

Egy héttel később, május 17-én pedig a néhány saroknyira levő dr. Mező Ferenc Általános Iskolába látogatott, ahol a Mező-nap programján vett részt. Ez utóbbi iskolában régi ismerősként köszöntötték a köztársasági elnököt, hisz pontosan húsz évvel ezelőtt, 1991-ben dr. Schmitt Pál volt az, aki, még a Magyar Olimpiai Bizottság elnökeként az iskola névadó ünnepségén a dr. Mező Ferenc emléktáblát leleplezte. Dr. Schmitt Pál tavaly augusztusban, köztársasági elnökké való kinevezése miatt volt kénytelen lemondani a MOB-elnöki tisztségéről (ezt Borkai Zsolt, győri polgármester és olimpiai bajnok tornász örökölte meg), ám amikor csak teheti, szívesen megy a sportbarátok közé.

  DSCF7907

  DSCF7885 

A Mező-nap hagyományai közé tartozik, hogy rendszeresen több olimpiai bajnok, és több olimpikon is részt vesz rajta. Így volt ez idén is, tehát dr. Schmitt Pál az olimpiai bajnokok közül Gedó Györggyel, Rejtő Ildikóval, Köteles Erzsébettel és Martinek Jánossal is személyesen találkozhatott. A túlbiztosított rendezvényen (a köztársasági elnök látogatása miatt az iskolát és környékét szinte megszállták a Kormányőrség és a Terrorelhárítás emberei) a diákok szinte egy amerikai filmben érezhették magukat, annyi nagydarab, kopasz, fülhallgatós marcona férfivel találkoztak az ünnepségen. A köztársasági elnök a biztosítás ellenére megpróbált fesztelenül viselkedni, és egy laza, könnyed beszéddel igyekezett feloldani a testőrség miatt feszélyezett hangulatot. Az elnök a feszített menetrend miatt nem tudta végigvárni az ünnepséget, s mielőtt a résztvevők az általa húsz évvel ezelőtt leleplezett emléktáblát megkoszorúzták volna, a hadseregével elhagyta az épületet.

A dr. Mező Ferenc Általános Iskola bejáratánál dr. Schmitt Pált személyesen fogadta dr. Papcsák Ferenc zuglói polgármester, aki köszöntő beszédében nem győzte kihangsúlyozni, milyen fontosak az önkormányzat számára az oktatási intézmények, különösen azok, ahol ennyi híresség megfordul, és, ahol ennyi példaképet tudnak a gyerekek elé állítani. (T)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez