Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658886
   « Vissza

Szeptembertől bringával az iskolába!

 « Cikkek és hírek 
2011. június 15.
 

 

   bringa

Elsődlegesen ez volt a célja a Magyar Kerékpáros Klubnak, amikor kitalálta a „Bringázz a suliba” programot. Az ötletet egy korábbi projekt, a „Bringázz a munkába” adta, mely akció hihetetlenül népszerű volt a felnőttek körében. Az iskolásokat azonban továbbra is autóval szállítják a suliba a szüleik, márpedig a jövő bringásai a mai gyerekekből lesznek.

A Rákosmenti Waldorf Iskolában több kerékpáros család is található. Mikor a Magyar Kerékpáros Klub először felvetette, hogy szeptembertől az iskolások körében is népszerűsítené a kerékpáros közlekedést, a sashalmi iskola elsőként jelentkezett a programra. A lelkesedésük aztán a program kidolgozóira is átragadt, akik úgy gondolták, hogy jó lenne még ebben a tanévben tesztelni ezt az ötletet. A tesztre a június 6-11. közötti hetet jelölték ki. A normál általános iskolákban ekkor vannak az erdei táborok, de a Waldorf iskolákban más ritmusban zajlik az oktatás. Így a tanév vége felé sem okozott felfordulást az új szisztéma bevezetése. A Magyar Kerékpáros Klub vezetése ugyanis komolyan vette a tesztet. Először a diákokat készítették fel, majd a felnőtteket. A terv az volt, hogy a szülők kettesével összeállva a kerékpározó gyerekeket közrefogva bicikliznek reggelenként az iskolába, majd a tanítás végén haza. Annak érdekében, hogy a gyerekek biztonságban legyenek, egyrészt kötelező számukra a védőfelszerelés viselése, másrészt minden autós számára láthatóvá kellett tenni a konvojt. Ezért a sort vezető szülő kerékpárján egy rikító színű zászló lett elhelyezve, a konvoj tagjai pedig egy erre a célra készített sárga színű pólót viseltek.

A Rákosmenti Waldorf Iskolába június 6-11. között ilyen kerékpáros konvojokban mentek a gyerekek. Mivel a projekt kiállta a próbát, a Magyar Kerékpáros Klub úgy határozott, hogy szeptembertől a Bringázz a suliba-programot a többi iskola számára is elérhetővé teszi. Június 9-én a témával kapcsolatban egy sajtótájékoztatót tartottak, mely eseményre Kovács Raymund alpolgármestert is meghívták. A kerületi vezető is megerősítette, hogy az önkormányzat örömmel támogat minden olyan kezdeményezést, mely az egészséges életmódra és a biztonságos közlekedésre neveli a gyerekeket. (T)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez