Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657237
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Rák jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2011. június 15.
 

 

  

rak
 

 

A Nap a Rák-jegyébe lépve visszahúzódásra késztet minket. Megvilágít a múltból, a belső egyéni világunkból olyan vágyakat és félelmeket, melyek akaratlanul is rezegnek, élnek bennünk. Irányíthatóvá, megfoghatóvá és ezáltal feldolgozhatóvá teszi a régi sérelmek okozta gátakat és gátlásokat, ha vesszük a bátorságot arra, hogy jól megnézzük és kiértékeljük az elmúlt helyzetek konklúzióit.

Felerősödhetnek bennünk azok a tényszerűségeken túli, földi kezeinkkel megfoghatatlannak látszó lelki dolgok – érzések, illatok, képzetek –, melyekre nincs racionális magyarázatunk, hogy miért éppen így, vagy úgy hatottak, vagy hatnak ránk. Érzékenyebbé, finomabbá válik kifejezésmódunk, szavak nélkül is képesek lehetünk megérteni szeretteinket és szeretteink igényeit. Természetessé válhat a hallgató, meghallgató és rosszabb esetben a halogató álláspont. A Rák vizes jegy, a víz elem pedig az érzelmekkel kapcsolatos, sokszor szélsőséges és gyorsan váltakozó érzelmileg labilis állapotot takar. Ebben az érzékenyebb állapotban gyakran arra vágyunk leginkább, hogy az otthon melegében és biztonságában, a minket körülvevő közeli barátokkal és rokonokkal együtt töltsük némi időt. Arra vágyunk, hogy családot alapítsunk, hogy szeretetteljes légkör vegyen minket körül, ahol nem kell magyarázkodni, ahol elfogadnak úgy, ahogyan vagyunk.

A 2011-es év Rák-jegyében kusza bolygóállásokat láthatunk, minden életterület részt kíván magának belőlünk, rendezésre, rendrakásra, tisztításra vágyik. Ez a helyzet jelentős mértékű terheltséget jelent főként az érzékenyebbek számára. Az élet ügyes bajos dolgai a fejünkre ömlenek, és mivel mozdulni sem tudunk a rengeteg kacat, és hasznos dolog alkotta rendetlen helyzetből, nincs más mód és út, csak a rendszerező magatartás. E teljesítményorientált világban túlságosan megszoktuk, hogy a mozgásban, a cselekvésben csak az előre, és a fölfelé tartó lineáris út az elfogadott. Meg kell most ismernünk a hátráló mozgást, mely szintén mozgás. Képes eredményeket és sikereket hozni számunkra, méghozzá úgy, hogy letapadt, bilincsbe vert energiákat szabadít fel akkor, ha jelen energiáinkat feloldozásukra használjuk.

Hány dolog van, melyet régóta nem merünk elintézni, hány olyan személy van, akivel egy régi sérelem miatt nem mertünk beszélni, mennyi idő és energia megy el arra, hogy lecsengett, elmúlt érzéseket tartunk teljesen feleslegesen életben. Ezek feldolgozását javasolják jelenleg a bolygók. A nagytakarítás elején, mikor az ember nekilát kipakolni a gardróbszekrényt, lepakolni a könyvespolcot, csak még nagyobb lesz a káosz. Aztán ahogyan lépésről lépésre kerülnek új, tisztább helyükre a tárgyak, egyre nagyobb tér és tisztaság áll a rendelkezésünkre. Nem beszélve a végső büszkeségről, amikor körbenézve művünkön csillog-villog az otthonunk mások számára látható része is, és még a kredencünk mélyén is rendszerezettek a dolgaink.

A lelkünk hasonlóan rendszeres tisztításra, mosdatásra vágyik, mint testünk. A lélek is lehet izzadtságtól bűzlő, poros és koszos, ha nem tartjuk karban. Az önvizsgálat maga a szappan, mellyel le kell csutakolnunk érzelmi testünk minden egyes nyúlványát. A kellemes zenék hallgatása, a gyertyafényben eltöltött remek este pedig az az illatos parfüm, amitől alapvető természetünkhöz illően szeretetteljessé válunk önmagunk és mások számára. A sóhajtás az a „cica-mosdás” – hogy az elkezdett példánál maradjak –, mellyel napközben is felfrissíthetjük magunkat. Erre a lelki tisztogatásra hívja fel a figyelmet a Rák-hava.

Július elejére már látni fogjuk a fényt az alagút végén, ha még nem is végzünk a teljes nagytakarítással, már látható az irányultság, a cél, az elérendő állapot képzete.

Egészségügyi szempontból érdemes megnéznünk egy Hold-naptár segítségével – főként hölgyeknél –, hogy mennyire vagyunk egységben a gyorsan mozgó Hold 28 napos ciklusával (a Hold „bolygó” a Rák-jegy uralkodója). A holdfázisok közül a növekvő hold-ciklusban végezzünk el minden olyan dolgot, melynek növekednie szükséges, melynek növekedését serkenteni kívánjuk. Például haj- és körömvágás. A telihold a szakrális eseményeknek kedvez, azaz a meditációnak, az imának ebben az időszakban erőteljesebb a hatása. A fogyó hold-ciklusban érdemes elkezdeni például a daganatos megbetegedések kezelését, a sebészeti műtéteket ekkorra érdemes időzíteni. Az új hold-fázisa az új dolgokba való belekezdéshez ad energiát, valamint várakozásra int, ha kardinális döntések meghozásáról van szó (új hold idején nincs még kellő mértékű információ).

Befejezésként egy Hold-típusú verssel kívánok jó lélektisztogatást kedves olvasóinknak.

 

Reményik Sándor:
  Nagy dolgok árnyékában

Tragikus korszak hozott össze minket,

Hegyóriások árnyékában álltunk,

Erdőn az utat lámpással kerestük,

Egymás lelkébe súlyokat dobáltunk.

De minden súlynak sólyom-szárnya nőtt.

Úgy lebegtünk kis igazságainkkal

A titkos, örök Igazság előtt.

Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez