Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658858
   « Vissza

Vetrece puliszkával

 « Receptek 
2011. július 21.
 

 

Hozzávalók: 50 dkg tyúkmell, 1 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg zsír, 1 csipet őrölt gyömbér, 1,5 dl száraz fehérbor, őrölt bors, só, 25 dkg kukoricaliszt, 4 dl tej

Az apróra vágott hagymát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a kicsontozott, csíkokra vágott húst és a vékony szálakra szelt répát, és addig pároljuk, míg a leve elfő. Sózzuk, borsozzuk, gyömbérrel ízesítjük, bort öntünk alá, lassú tűzön puhára pároljuk. Az elfőtt bort kis adagokban pótoljuk közben.

Puliszka: A kukoricalisztet állandó keverés mellett a forró tejbe szitáljuk, kevés sót adunk hozzá és lassú tűzön, kevergetve főzzük. Amikor sűrűsödni kezd, levesszük a tűzről, és fedő alatt tartjuk 10 percig. Olvasztott zsírba mártott kanállal galuskákat formálunk belőle és azzal tálaljuk a vetrecét.

Jó étvágyat kívánunk!

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez