Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28661466
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Szűz jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2011. augusztus 24.
 

 

  

szuz

Augusztus 23-án a Nap átlép a Szűz jegyébe. Erre az „átlépésre” nem sokkal dél előtt kerül sor, ami jelezheti tudatosságunkat azzal kapcsolatban, hogy elfogadjuk, sőt képesek vagyunk magunktól búcsút inteni a pihenés és nyaralás időszakának, és képesek vagyunk az aratás, vagyis a racionalitás talajára lépve dolgozni, munkába állni, felvenni a hétköznapi élet fonalát. A Szűz jegyében álló Nap és Vénusz együttállása egy újdonsült kapcsolat esetén az életörömök határok nélküli megéléséből a földi, gyakorlatias dolgok hétköznapi rutinjához vezeti a kapcsolatot. Megkérdezteti, hogy vajon a mindennapi élet szintjén is tartható-e a szerelem és emelkedettség érzése, illetve megkérdezteti az adott kapcsolat gyakorlatiasságát.

Lesznek friss kapcsolatok, melyek végül a szerelemből munkakapcsolattá válnak szinte észrevétlenül, ahol az érzelmek másodlagos szerepet töltenek majd be, és első helyre az anyagi célok elérésének szándéka kerül. Ez természetesen nem jó vagy rossz út, egyszerűen csak más minőségű megélésre ösztönöz.

A lelkünk, érzelmi világunk is földiesebb jellegű lehet, erre mutat a felállított képletben az Ikrekben álló Hold. A lélek tehát másodlagossá válik a racionalitás, a gyakorlatiassággal szemben. A hatos házban álló Bika Jupiter kényelmessé tehet bennünket, ami azonban azt is jelenti, hogy képesek vagyunk beleülni egy új helyzetbe – bár ez egy időigényes folyamat –, és képesek vagyunk kialakítani a saját terünket egy adott helyzetben. A legszélsőségesebb változások az anyagiak területén várhatók. Gyorsan változhat ezen az életterületen a helyzet, vagyis csak a dolgok változása az, ami állandósul, nem pedig egy megszokott, kivívott, megszerzett állapot. Ehhez a változáshoz, változatossághoz szükséges hozzászokni, mert ha ezzel a spontaneitással meg tudunk birkózni, akkor meg is kapjuk azt az anyagi támogatást, ami elegendő a megélhetésünkhöz.

 

Egészségünk fontossága. A Szűz-jegy összefoglalásában meg kell jegyezzem az egészség és mértékletesség fontosságát is, mivel a tizenkét jegy közül a Szűz az, aki kiváló képességekkel tudja egészségét rendben tartani. Nézzük át, mi az, amit megtehetünk egészségünk érdekében a jelenlegi időszakban.

A képlet Skorpió felkelő jegye a mentális egészséget tartja szem előtt elsőként, vagyis érdemes a lélek problémáinak feltárása, a lelki problémákkal való szembesülés. A Skorpió-jegy ezen kívül a testünk mélyén ragadt, letapadt méreganyagok kitisztítását is sürgeti. Kiváló lehet a hidrokolon terápia, a léböjt kúrák. A Skorpió jegyén kívül egy másik jegy, a Nyilas jegye nyújt útmutatást arról, hogy mit tudunk megtenni földi valónk gyógyulásáért, vagy a megelőzés érdekében. A Nyilas-jegy az ima hatalmát hangsúlyozza, a hitükben hasonló gyülekezetek gyógyító hatását, vagyis a lelki emelkedettség állapotából adódó gyógyulást. Ide tartozik a képzelet hatalma is, vagyis elképzelni a megvalósulását, annak amit szeretnénk. A hosszú távú célkitűzések, melyek szintén gyógyító erővel hatnak akkor, ha kilátástalan helyzetben érezzük magunkat, és ez rombolja egészségünk testi, lelki minőségét.

Előrejelzés. Az elmúlt fél-egyéves időszakban sok házasság, komoly kapcsolat, stabilnak hitt munkahelyi viszony bomlott fel, vált idejétmúlttá. Ez a felbomlási folyamat a Szűz-jegyében is folytatódik, bár maga az elbocsátás, válás, vagy szakítás kimondása még várat magára, mégis aki ilyen helyzetben van, érzi, hogy nemsokára megérzései igazolást nyernek és vagy ő, vagy a másik fél lép ki vagy oldja fel az adott, tarthatatlan helyzetet. Ezek a fájdalmas szakító pontok lehetőséget nyújtanak majd ahhoz, hogy belássuk, vannak dolgok, amiknek meg kellett történniük. Sőt mi több, ha jobban magunkba nézünk, láthatjuk azt is, hogy a lelkünk mélyén szabadságra, szabadulásra vágytunk, csak nem volt elég a bátorság ahhoz, hogy továbblépjünk. A Szűz időszakában a korábban már megtörtént elbocsátási folyamatokat, vagyis az oldási pontokat már képesek leszünk elemezni is, konklúziót vonni, és értelmet találni a „miért történik ez pont velem” sóhaj mögött.

Jelenleg a kiegyensúlyozottságot a rendszerességben keressük, vagyis alakítsunk ki olyan egészséges napirendet, melyhez lelki labilitásunk pillanatában támaszként nyúlhatunk.

 

Útravaló. Weöres Sándor: A teljesség felé című művéből választottam idézetet erre a hónapra, hogy támogató segítséget nyújtson annak, aki szükségét érzi.

„A szabály, mint fogság és mint szabadság.

Légy szigorú önmagadhoz, de ne gyötörd természetedet. Bontsd le szeszélyeid, sóvárgásaid, nem azért, hogy nélkülük nyomorogj, hanem hogy folyhass, mint a víz, és biztos lehess, mint az ég.

A szabály nem arra való, hogy beléje börtönözd magad; legyen lakószobád, szabadon ki-be járhass, dolgod szerint.

A szabály semmit sem ér, ha elhatározás-szerűen viseled, ha komoran és konokul csörömpöl rajtad; a szabály akkor jó, ha érzéseidbe ivódik és finoman, hajlékonyan támogat.”

Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez