Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659436
   « Vissza

Fogyatékos munkavállalók a médiában

 « Portaszolgálat 
2011. szeptember 21.
 

   pa198963

A fogyatékos munkavállalók speciális képzésére a csömöri székhelyű Összefogás Rehabilitációs Nonprofit Közhasznú Kft. székhelyén került sor, amely a Timur úton a kerületet épp elhagyva balfelé található. A szerencsés kiválasztottak rendkívül korszerű berendezések használata során tanulhatták meg a videókészítés technikáját. A szakképzettség megszerzése után annak gyakorlati használata következett, s térségünkben a Csömöri Objektív szerkesztősége működik mintegy helyi médiaként. A kétfős szerkesztőség tagjaival gyakorta találkozni helyi közéleti eseményeken, s az általuk készített videókat profi módon készre vágják az Összefogás épületében működő szerkesztőségben, s azok bárki számára megtekinthetők a www.felvetelindul.eu honlapon.  

Az Egyenlő Esélyekért! Alapítvány által európai uniós támogatással megvalósult „Tanuljunk Egymástól!” (TÁMOP 5.5.4/A-09/1-2009-0003) projektjének keretében 20 fő fogyatékossággal élő ember szerezhetett vágó- és utómunka asszisztens végzettséget.
A projekt elindulásához több feltételnek kellett érvényesülnie. A pályázati kiírás meghatározta, hogy az ország egész területéről arányosan kell a jelentkezőket felvenni a képzésre. Elvárás volt a regisztrált munkanélküli státusz és az érettségi.
A képzést végző Körmédia Kft. oktatói vállalták, hogy a mozgáskorlátozott hallgatók miatt kihelyezett oktatási formában tartják a tanfolyamot. A hallgatókat az egész projekt során mentorok segítik. A tanfolyam sikeres elvégzésében, a személyes problémák megoldásában személyi mentorok vettek részt. A munkaügyi mentorok pedig a piac helyzetét, a lehetséges foglalkoztatókat mérik fel, személyes megkeresés és attitűd vizsgálat útján.
Ez év januárjában a hallgatók sikeres vizsga után átvehették okleveleiket, és ezzel kezdetét vette a projekt foglalkoztatási szakasza, mely az év végéig tart.
A foglalkoztatásban eddig a Budapest Film Zrt., a Zalaegerszegi Televízió és az Összefogás Kft. által működtetett Csömöri Objektív vesz részt.
A projekt célja kettős. Részben a speciális képzési program valódi alternatívát kínál a munkanélküli sérült embereknek, hogy naprakész, versenyképes tudást szerezzenek. Mivel a fogyatékossággal élő emberek körében a gazdaságilag aktív népesség közel 20%-a munkanélküli, nagy szükség van ilyen és hasonló programokra. Részben pedig az alapítvány szeretné elérni, hogy az esélyegyenlőség megteremtésében kulcsfontosságú területen, a médiában dolgozhassanak fogyatékossággal élő emberek. Az Egyenlő Esélyekért! Alapítvány reményei szerint a képzést elvégzők, mint munkavállalók nemcsak nyitottabbá teszik a médiát a téma iránt, de érzékenyebbé és hozzáértőbbé is annak kezelésében. Így az ország lakosságának közel 6%-át kitevő fogyatékos emberek ügye a jelenleginél gyakrabban napirenden lehet a médiában.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez