Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664433
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Mérleg jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2011. szeptember 21.
 
merleg

 

     A Mérleg havának előrejelzéséhez felállított képlet legmagasabb pontján a Hold és a Mars bolygója áll együtt az Oroszlán jegyében. Ez a két bolygó hangulatingadozást, vagy a hangulatingadozásból adódó feszültséget, elégedetlenséget okozhat bennünk. A belső feszültséget főként három fontos életterületen történő változás generálhatja, mely életterületek közül egy a frusztráló változások gyújtópontja lehet (természetesen ez egyénenként változó). A három érintett életterület közül az első az általunk kitűzött célok eléréséhez szükséges hitünk, tudásunk – lehet szó szakmai tudásról is – megkérdőjelezése magunk, vagy mások által. A második érintett életterület a munkánkért járó fizetség, tehát az anyagiak életterülete, mely predesztinálja, előre jelzi a kevesebb pénz, több munka „lehetőségét”. A harmadik érintett terület az otthonunk – legyen szó akár saját ingatlanról, akár albérletről –, mely területen költözésre, vagy az otthonunkkal kapcsolatos dolgok változására kerül sor. Ez a három dolog természetesen szorosan összefügg egymással, hiszen közös nevezőként az önmagunkba vetett bizalmat méri, vagyis azt, hogy mennyire vagyunk képesek nehéz időkben is bízni abban, hogy képesek vagyunk megoldani, feloldani, megváltoztatni helyzetünket, vagy bízni magunkban akkor is, ha megváltoznak a szilárd és időtállónak hitt biztonsági hálóink (ingatlan, munkahely).
     Nézzük át, hogy ezt az időszakot miként élhetjük át a Mérleg-jegyének energiái között, vagyis mire tanít minket a bennünk rejlő Mérleg szerepszemélyiség.
     A Mérleg-jegyű emberek szépségre, vagy a szépség és művészetek értékelésére született emberek. Alapvető kvalitásként képesek meglátni egy aprócska részlet stílusosságát, kifinomult értékeit. Ez tehát tanításként szolgál a mindennapjainkban fellelhető értékek észlelésére és érzékelésére. Képessé válhatunk a rutinmunka, a kötelességtudat őrlő malmából kitekintve csodát látni akár egyetlen fűszálban, az őszi hulló levelek színpompás táncában, vagy bármi másban, ami a „szépség örömét okozza”. Ez az örömérzet a teremtés folyamatában és a teremtést követő „termék”-ben való gyönyörködés különleges érzése.
     A Mérleg-jegy a hetedik jegyünk, az ősz hírnöke, mely időszakban a Nap a horizonthoz közelebb kerül, vagyis esésben van a nyári, magasan tündöklő mivoltához képest. Ez az „esés” azt jelenti, hogy az ÉN-tudattal már kevesebbet foglalkozunk, képbe kerül a TE-tudata, vagyis a közösség fontossága, a másik, vagy mások fontossága. Egyre kell itt vigyázni – mely hibába a Mérleg napjegyűek gyakran beleesnek –, hogy a másik fontosságával ne veszítsék el saját önvalójukat. Mivel a Mérleg jegyének uralkodója a Vénusz és ez a bolygó a hölgyek alapvető bolygója is, gyakran látni olyan párkapcsolatokat, melyekben a nők (vagy a dominánsan feminin vonásokkal rendelkező férfiak) elvesztve önmagukat belesimulnak a másik akaratába. Ezt az energiát azonban a Vízöntő (szabadság, függetlenség) uralkodója, az Uránusz (felforgató) – mely jelenleg a Kos jegyében áll – azonnal szétszakítja. Jelenleg tehát ezért bomlik fel számtalan, nem túlzottan jó talajra épített kapcsolat. Meg kell tanulnunk kiengedni és visszafojtani oly mértékben, hogy saját sorsunk beteljesítésének lehetősége is megmaradjon és ezzel együtt a mások segítésére, vagy megértésére hivatott energiaminőségünk is meg tudja élni sajátosságait. Természetesen az arányok egyénenként változnak. Vannak, akik alapvetően önmegvalósító személyiségek, szeretnek sokszor egyedül lenni és csak kevéssé veszik ki részüket a társasági életből; természetesen mindez fordítva is igaz. A lényeg és a konklúzió ebben az esetben is az, hogy hűek maradjunk saját szívünk kívánságaihoz, tehát amiről úgy érezzük legbelül és őszintén, hogy helyes, akkor tegyük meg.
     A Mérleg havában meg kell említenünk a döntés nehézségét is. Ebben az időszakban felmerülhetnek kétségek egy-egy döntéshelyzettel kapcsolatban. A Mérleg jegyűeknek nehézséget okoz a döntés meghozatala és így a Mérleg havában általánosságban véve is meggyűlhet a bajunk ezzel kapcsolatban. A döntésképtelenség helyzetének valódi motivációja a mérleg „megalomániája”, vagyis az a belső félelem, hogyha az egyik oldalt választja, lemarad a másik oldal adta kiváltságokról. Ez így igaz, mivel itt a hetedik jegyben kezdünk ismerkedni a dolgok következményeinek súlyával. Dönteni meg kell tanulni, és ez a tanulási fázis következik be jelen időszakban.

     Jó döntéseket, helyes mérlegelést és az élet szépségének meglátását kívánom az Olvasóknak!    

Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez