Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654824
   « Vissza

Kigyulladt a szellőző

 « Tűzoltósági hírek 
2011. szeptember 21.
 

  p1120677

    A Kistarcsai kórház melletti, Eperjesi úti kis lakótelep legelső házában, a tetőtéri lakásokban szeptember 16-án, pénteken este valami büdöset éreztek a lakók a szellőzőből kiáradni. Hívták a közös képviselőt, s míg telefonon beszéltek, azt is mondták neki, hogy immár valami egyre erősebben pattog-ropog a fejük felett. Akkor viszont nagyon gyorsan hagyják el a lakásokat – tanácsolta a közös képviselő, s bizony igaza volt, mert a tetőtér-beépítéses lakások feletti padlástér rövidesen nagy lángokkal égni kezdett. A tüzet az egész lakótelepről, és Kistarcsa egyéb részeiről is látni lehetett, mivel a négyemeletes panelépület sátortetősen beépített legfelső szintje eléggé kimagaslik a városka családi házas épületei közül.

 

p1120679

     A gödöllői tűzoltók a riasztástól számított tíz percen belül megérkeztek, s nyomban neki is láttak volna az oltásnak, ha nem száraz tűzcsapot találtak volna az épület közelében. Végül egy távoli tűzcsapra tudtak rácsatlakozni, és közel félórás munka után lefeketítették a tüzet. Miután a tűz a központi gázkazán közelében égett, az épületből az összes lakót kiterelték az utcára. A helyszínen megjelent Solymosi Sándor, Kistarcsa polgármestere, aki gondoskodott arról, hogy a lakhatatlanná vált lakások lakói az éjszakát ideiglenes szálláson tölthessék. Megemlítendő az egyházak segítőkészsége: a református és a katolikus egyház a használatukban lévő, éppen üres lakásokat nyomban felajánlották ideiglenes szállásként, de végül is nem volt rá szükség.
     Szombaton délelőtt már a helyszínen mérte fel a károkat a Generali biztosító kárszakértője, és a tűzvizsgáló is túl volt az első szemlén. A tűz okáról biztosat még nem lehet tudni, de nagy valószínűséggel azt a szellőzőrendszer meghibásodott ventillátora okozhatta. A szellőzőcsövek belsejében pedig rendszeresen étolaj, zsír és a lakásokban szállongó szösz rakódik le keveredett rétegrendben, s ha ez tüzet kap, akkor nagyon tud égni...
    A tetőtéri lakások a gyors tűzoltás következtében nagyrészt épek maradtak, de a fölöttük lévő gerendázat csúnyán megégett, s a gipszkarton mennyezetet több helyen beszakították a lehulló Bramac cserepek. A megégett teljes tetőteret (a lakásokkal együtt) le kell bontani és újjá kell építeni, s ennek költsége várhatóan meghaladja az 50 millió forintot. Az átépítés ideje alatt a lakóknak albérletben kell lakniuk, s ennek költségét is a biztosító fizeti. A teljes kárt a társasház épületbiztosítása alapján a Generali rendezi.

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez