Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655208
   « Vissza

A német világsztároknak is tetszett az új Kertvárosi atlétikai központ

 « Portaszolgálat 
2011. október 5.
 


Október 2-án tartották a nemrégiben elkészült Ikarus atlétikai pálya ünnepélyes megnyitóját, amelyen magas szinten képviseltették magukat mind a politikusok, mind pedig a sportolók. Az átadás után nyomban sor került egy országos atlétikai versenyre is.

 ika

Ünnepélyes megnyitó az új rekortán pálya célvonalában: Kovács Péter polgármester mond ünnepi beszédet, mellette (a képen jobbra) Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, Szekeres Pál államtitkár, Bánki Erik, a Sport és Turisztikai Bizottság elnöke és a két német világsztár, Marlies Göhr és Detlef Michael

      Komoly elismerésben részesült a XVI. kerületi Önkormányzat által építtetett mátyásföldi atlétikai központ. Egyrészt a szakma részéről, másrészt a politika részéről is. Történt mindez október 2-án, amikor a közel egy hónapja elkészült atlétikai pálya megnyitóját tartották. Az eseményt számos kiválóság megtisztelte.
      Neves atléták sora volt kíváncsi az új létesítményre, és a Parlamentből is sokan vállalták a szereplést a megnyitó ünnepségen. A kivitelező személyében mindjárt egy olimpiai bajnok magyar gerelyhajítót, Németh Miklóst tisztelhettünk. Rajta kívül a legnagyobb név az eseményen a kétszeres olimpiai- és világbajnok, ötszörös Európa-bajnok egykori világcsúcstartó német sprinter, Marlies Göhr volt, aki egyrészt azért vállalta az Ikarus atlétikai központ megnyitóján való részvételt, mert mind a mai napig fontosnak tartja az atlétika népszerűsítését, másrészt, mert ő is annak a jénai atlétikai klubnak volt a versenyzője, amelyik kiváló kapcsolatot ápolt a mátyásföldi atlétákkal, s amelynek sportolói a 80-as években nem egyszer megfordultak a Bátony utcai sporttelepen.
     Marlies Göhr nem egyedül érkezett a rendezvényre, hanem egy másik német világsztár, Detlef Michael gerelyhajító társaságában, aki 1983-ban, Helsinkiben nyert világbajnoki címet. A két német vendég egyaránt elismerően nyilatkozott a mátyásföldi atlétikai központról. Szerintük minden feltétel adottá vált ahhoz, hogy ebből a központból eredményes sportolók kerülhessenek ki. De hasonlóképpen vélekedett a két parlamenti vendég, Szekeres Pál helyettes államtitkár és Bánki Erik, a Parlament Sport és Turisztikai Bizottságának az elnöke is, akik egyaránt értékelték a kerületi önkormányzat hozzáállását, hogy még egy ilyen válságos időszakban is van bátorságuk a fejlesztésekre, másrészt kihangsúlyozták, hogy a magyar sportnak, különösen a hazai atlétikának szüksége van az ilyen típusú fejlesztésekre.
      Kovács Péter polgármester a megnyitó ünnepségen elmondta, hogy nagyon szeretnék, ha erről a pályáról a jövőben számos Kiss Dani kerülne ki. Az Ikarus BSE Európa-bajnoki bronzérmes 110 méteres gátfutója sajnos nem tudott jelen lenni az ünnepségen, mert a közelmúltban nagyon komoly műtéten esett át, és egyelőre még lábadozik. A magyar atlétika azonban így is képviseltette magát, hisz a vendégek között olyan neves sportolókra bukkanhattunk, mint a már említett olimpiai bajnok Németh Miklós, az Európa-bajnok kalapácsvető, Gécsek Tibor, a közelmúltban világbajnoki ezüstérmet szerző Pars Krisztián, vagy a fedettpályás Európa-bajnok távolugró, Szalma László.
      A megnyitó ünnepség viszonylag rövid volt, hisz a protokolleseményeket mindjárt egy országos atlétikai verseny követte. A Magyar Atlétikai Szövetség ugyanis ezen a napon rendezte az országos gyerekbajnokságot az új atlétikai központban, amely közel 400 gyerek részvételével zajlott. A verseny azt is előrevetítette, hogy mi vár az új mátyásföldi létesítményre. A jövőben ugyanis rendszeresek lesznek a sportversenyek a Bátony utcában. Már a megnyitót követő hétvégén is országos ügyességi versenynek (ugrószámok országos bajnokságának) adhat otthont a pálya, jövőre pedig a szabadtéri szezon kezdetétől rendszeresek lesznek az atlétikai rendezvények a mátyásföldi sportközpontban. Ahol egyébként a hétköznapokon is teltház tapasztalható.
      Az új atlétikai központ létrehozása ugyanis sokak számára kedvet csinált a sportoláshoz. Ez mind a sportolni vágyó gyerekekre, mind pedig a mozgást szerető amatőrökre igaz. Az előbbiek száma olyannyira megemelkedett, hogy az Ikarus BSE Atlétikai Szakosztályában növelni kellett az edzők számát. Az utóbbiakból pedig szintén akad bőven, hisz az új atlétikai pálya csekély ellenszolgáltatás ellenében (300 Ft/alkalom) bárki számára igénybe vehető. (teg)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez