Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.20. szombat
Tivadar, Odett
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28785179
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Skorpió jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2011. október 19.
 
skorpio

     Az ember – hasonlóan az állatokhoz – ösztönösen a túlélést keresi. Mivel az emberi lény az állatoktól eltérően önálló tudattal rendelkezik – ha nem is tudatosan –, de kidolgoz a tapasztalatai által bizonyos védekező mechanizmusokat a fájdalmak és szenvedés elkerülése érdekében, voltaképp a túlélés érdekében.

… ezekből a traumákból
építi újjá
saját magát …

     A Skorpió-hónapban egy ilyen védekező, túlélő mechanizmussal foglalkozunk. Ez a működő hozzáállás, ahogy a cím is jelzi a szenvedésben való örömkeresés furcsa, önostorozó viselkedés-mintája. A Skorpió-jegyre alapvetően jellemző a szenvedés keresése, a mélységek rémisztően sötét kútjába, saját akaratunkból való leereszkedés képessége. Ez a jegy, illetve a bennünk lévő skorpió részünk önként és dalolva néz farkasszemet a legriasztóbb félelmekkel, a kellemetlenségekkel. Sok Skorpió-jegyű ember ezért is tűnik túlzottan keménynek és szarkasztikusnak első ránézésre, hiszen az az erő, melyet ők képviselnek, elviseli az elviselhetetlent, túléli a legnagyobb fájdalmakat és traumákat. Sőt, ezekből a traumákból építi újjá saját magát és képes az újrakezdésre.
     A fájdalmak enyhítését sokféle módon kezelhetjük. Vannak, akik könnyeikkel élnek túl és sokszor siratják meg életük egy-egy fájdalmas pillanatát. Ezeket az embereket – vagy önmagunkat egy-egy ilyen „sírós” időszakban – gyakran címkézzük gyengéknek és érzékenyeknek, pedig a sírás képessége alapvetően tisztító folyamat. Ha ki tudjuk sírni magunkból a bánatot, akkor azzal feldolgozásra kerülnek a mélységes fájdalmak fizikális szinten is. Vannak, akik fájdalmaikat pótcselekvésekkel kívánják enyhíteni. Például túlevéssel, bódító szerekkel, vagy a munkájukba való menekülés által, vagy éppen gyakori partnercserével. Rövid távon ez a stratégia ugyan enyhíti az elviselhetetlent, mégis hosszú távon nem kerül felszínre a valódi probléma, és nem tud kitisztulni a trauma. Vannak, akik azonban hozzászoknak a folyamatos fájdalomérzethez, és normálisnak, helyesnek ítélik tudattalanul annak létezését. Természetesen mindhárom említett csoport önmagunkon belül, az életünk egy-egy időszakában különállóan is megjelenhet, működhet.
    Jelen esetben a harmadik típusról, a fájdalmakhoz való hozzászokásról szeretnék beszélni, mert a jelenlegi bolygóállások, valamint az elmúlt másfél év nagy bolygóváltásai ezeket a rögeszmés, gyakran tudattalan folyamatokat, kellemetlen megszokásokat kívánja feltárni és fellazítani.            Beszéltünk már sok esetben a kétségek, kétségbeesés, bizonytalanság romboló energiáiról, most beszéljünk a kétségek helyes szerepéről is. A Skorpió-hónap alkalmassá tesz minket arra, hogy gyanakvóbbak legyünk, hogy kétségeink merüljenek fel az életvitelünkkel kapcsolatban, valamint erőt is ad ahhoz, hogyha bármilyen sötét árnnyal találkozunk kétkedésünk folytán, el is tudjuk viselni a felszínre söpört élményeket. Természetesen itt is, mint bárhol máshol, működik a „Boldog vagyok-e az életem ezen és ezen területén?” – kérdés feltevése, de ahhoz hogy valóban őszinte választ tudjunk adni, fontos lépcsőről lépcsőre haladni az önfejlesztés kapcsán, érdemes elkezdeni kételkedni és gyanakodni, ha nem érezzük alapvetően jól magunkat a bőrünkben, a munkahelyünkön, a házasságunkban, a párkapcsolatunkban, vagy bármilyen más fontos életterületen.
     A valódi boldogság keresésénél könnyen megcsúszhatunk, „a minden úgy jó, ahogy van” őszinte megnyugvás és a „ha ilyen, hát ilyen az életem” beletörődése között rejlő óriási különbségek kapcsán. Vannak állapotok és nehézségek, melyek a sorsfeladataink közé tartoznak, és ha megoldjuk, megtanuljuk a leckét, akkor továbbléphetünk. Vannak azonban túl sokáig elviselt helyzetek, melyekben saját boldogulásunkat kockáztatjuk, sokszor kényelmességből, sokszor azért, mert a jövő kifürkészhetetlen bizonytalansága nagyobb félelmet kelt, mint a jelen trauma hosszú távú elviseléséből adódó bizonyosság, hogy „ezt már ismerem, tudom milyen, tehát maradok”. Elsőként fel kell tudni tárni, hogy hol használjuk leginkább az önkínzó mechanizmusokat – érdemes papírra vetni ezeket, hogy valóban szembenézhessünk velük. Egyszerűen el kell tudni fogadni a szembenézés folyamán, hogy ezt az önkínzó, szenvedést „kedvelő” védekező struktúrát választottuk anno. Valószínűleg az akkori tapasztalataink úgy értékelték, hogyha elengedni, megszabadulni nem tudok a fájdalomtól, akkor megpróbálom megszeretni azt. Ez az idézőjeles szeretet ragaszkodássá alakult a nehézségeket illetően, és betokosodott, berögzült fájdalommegőrzőkké váltunk.
     Most, hogy időt szántunk a feltárásra, és képesek vagyunk/voltunk papírra vetni és leleplezni hozzáállásunkat, elkezdhetünk azon gondolkodni, hogy mitől tudnánk boldogulni, és boldognak lenni. Például párkapcsolati nehézségeknél felírni az ideális partner tulajdonságait, és azt hogy én magam mit tudok hozzátenni a kiegyensúlyozott, ideális kapcsolathoz. Ha az örömök listázása kapcsán megrémülünk a sokféle pozitív jelzőtől, tudnunk kell, hogy ez egy normális rémület, hiszen eddig máshoz voltunk hozzáedződve. Időbe telik, mire rálelünk arra, milyen dolgok, vagy milyen emberek tesznek minket valóban boldoggá. A jelenleg működő bolygómozgások a sokféle természeti és egyéni katasztrófák által (válság, válás, munkahely elvesztése, anyagi bizonytalanság) segít helyes pályára állítani minket. A katasztrófa mértéke, vagy megélésének mértéke pedig azt mutatja, hogy mennyire távolodtunk el saját sorsunktól és belső boldogságunktól.
     A Skorpió-jegy transzcendens uralkodója a Plútó (Hádész az alvilág ura) a szenvedést ugyanúgy képviseli, mint a csodás gyógyulásokat. Ő az a transzformáló erő, mely a legsötétebb verembe sodorja áldozatát. Ő az, aki a verem mélyén küszködő embert arra kényszeríti, hogy fájdalmait elviselhetetlenné fokozza, mert az elviselhetetlent előbb utóbb elengedés követi és feladás, és a rögeszméből szabad gondolatok és tettek születnek, a fogoly állapotból pedig annak felismerése következik, hogy a zárka kulcsa mindvégig a zsebünkben pihent, csak annyira hittünk abban, hogy Tőlünk független erők tettek rabbá minket, hogy elfeledtük megkeresni azt.
     A Skorpió-havára kívánok felismeréseket és megoldásokat az olvasóknak – és csodás gyógyu­lásokat a rögzült állapotból!       

Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez