Helyi Hírek - Független folyóirat   2022.09.28. szerda
Vencel
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 25209936
   « Vissza

Alakformálásról a Relax szalonban

 « Természetgyógyászat, szépség és egészség 
2011. október 31.
 

    Arra bizonyára sokan kíváncsiak, hogy napjaink embere vajon miért zsírosodik el. A válaszért nem is kell messzire menni, Losánszki Katalin, a Relax alakformáló szalon tulajdonosa egyszerűen összefoglalja a problémát: sokat eszünk, rossz időpontban, és általában rossz minőségű ételeket veszünk magunkhoz. Mindehhez hozzájárul az, hogy távol tartjuk magunkat minden erőfeszítéstől, így a rendszeres mozgás hiánya csak súlyosbítja ezt a problémát.
     Az elzsírosodásban fontos szerep jut a különféle méreganyagoknak, amelyek gyógyszerek, táplálékkiegészítők, tartósítószerek, stb. képében hatolnak be a szervezetbe. A bejutott mennyiséget a máj nem minden esetben képes feldolgozni, így a méreganyagok a zsírokhoz kötődve rakódnak le a szövetek között, tovább fokozva az elzsírosodás problémáját. Így jön létre a depóháj, ami elsősorban a nőknek, de néha a férfiaknak is nagy problémát okoz.
     Az alakformáló szakmában alma és körte típusokba sorolják a hasban, illetve popsiban gömbölyödő pácienseket, de olyan is van, akinek mindkét helyen kijut a jóból. Losánszki Kati lélekgyógyász módjára lát neki az alakformálásnak – alapvetően megkeresi az okokat, amelyek az elhízáshoz vezettek, s megpróbál segítségükre lenni a hozzá fordulóknak, miként kerülhetik el az úgynevezett stressz-evést.
     Ezután már a technológiai zsírbontási folyamatok következnek, melyekből számos változat áll rendelkezésre az alakformáló szalonban. Kati minden titkok tudója, aki egészségügyi képesítése mellé számos természetgyógyászati képzettséggel és különféle gépekkel is rendelkezik. Az általános moletteket köpölyözéssel és kézi nyirokmasszázzsal érdemes kezelni – a felbontott zsírok így jutnak el a keringési rendszerbe. A keményebb zsírokat egy rádiófrekvenciás készülék bontja, bent hevítve magasabb hőmérsékletre. A kezelésben találhatók egészen extra folyamatok, melyekből ízelítőül csak annyit, hogy az egyik ilyenhez Kati hévízi tőzegiszapot, netán thermokrémet és a tetejébe Fizolab Szaunapaplant használ, és a páciens a kezelés során gyakorlatilag gyógyító iszapban dunsztolódik.
     De minden gépnél és kezelési technikánál fontosabb a kellemes, meghitt hangulat, és az a figyelem, amivel itt fogadják a vendégeket. Negyven fölött már minden lerakódik, s az alak megőrzéséhez nagy-nagy önfegyelem és némi segítség is kell – ezt találják meg a fogyni vágyók a Relax alakformáló és kozmetikai szalonban. (x)

 relax

Relax alakformáló és kozmetikai szalon • 1161 Bp., Csömöri út  149. • Tel: 06-1-405-4019 • Mobil: 06-30-900-3094
e-mail: info@relaxform.hu • www.relaxform.hu

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. szeptember 14.
2022. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez