Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664884
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2011. október 31.
 
XIV. kerület
 
A mentősök hívására

     Nem tudott ajtót nyitni a mentőknek egy idős hölgy a Balázs utcai, második emeleten lévő lakásában. A rajt október 11-én este riasztották; kihúzós létrával az erkélyajtón hatoltak be. Az illető combnyaktöréssel került kórházba.
     Szintén október 11-én 21 órakor az utcafront felőli ablakot betörve hatoltak be egy földszinti lakásba az Eleonóra utcában. Az idős lakó elesett, és nem tudta beengedni a mentőket.

Szeméttüzek
 

     Október 13-án reggel a 32-es busz megállójában oltották el a sárga szemetest egy D-sugárral a Nagy Lajos király útja 37-nél.

     Október 14-én kora délután a Füredi utca elején oltották a kb. 150 négyzetméteren összehordott, égő szemetet, aljnövényzetet.
     Egy 120 literes kuka égett a Stefánia út 13. szám előtt október 15-én este, amit a lakó több vödör vízzel eloltott. A Vezér út 69-nél lévő buszmegálló szemetesét egy D-sugárral oltották el október 17-én este. Október 18-án délelőtt útszéli bozót és aljnövényzet égett a Thököly út 148-nál.

    Október 23-án hajnali 3 óra után az Egressy téri villamos-megálló szemétgyűjtőjét egy puttonyfecskendővel oltották el.

Égett a mosógép

     Egy harmadik emeleti, Kalocsai utcai lakás fürdőszobájában kigyulladt a mosógép október 14-én délelőtt. A tűz átterjedt a gép fölötti polcra is, a lakás bekormozódott. A tűzoltók áramtalanítás után habbal oltottak, egy személyt füstmérgezés gyanújával az Erzsébet kórházba vittek.

Füstölt a facsonk

     Az Adria sétány 10. előtt egy kivágott fa törzse izzott, füstölt október 14-én este. A raj megbontotta a csonkot és egy D-sugárral oltott.

Gázolt a villamos

     Október 23-án 18 óra 45 perckor ismeretlen személyazonosságú személyt gázolt el a villamos a Nagy Lajos király útja 1. szám előtt, a Tihamér utcánál. A tűzoltók kivágtak egy korlátot és a villamos egyik oldalát két emelővel megemelték, hogy kiszabadítsák az illetőt, akit a mentők súlyos, életveszélyes állapotban szállítottak kórházba.

 
XVI. kerület
 
Szemét- és avartűz
 

      Az Ostorhegy utca 21-nél kézi szerszámokkal oltották el az égő szemétdombot október 14-én reggel.

     Október 22-én délután egy D-sugár vetett véget a tíz négyzetméteren összekupacolt száraz levél égésének a Baross utca 230-nál.

Újra beizzott

     Az október 16-án leégett, Batsányi utca 29. szám alatti épület tetőszerkezete október 17-én újra beizzott, a tűzoltókat 16 óra 47 perckor riasztották.

Nem nyitott ajtót

     Egy Vívó utcai, második emeleti lakás idős lakója nem nyitott ajtót a segítségére kivonult mentőknek október 17-én este. Végül a tűzoltókat hívták, de mire kiértek a helyszínre, a helyzet már megoldódott.

Konyhai tűzhely

     Október 22-én kora reggel egy Védő utcai, négyemeletes lakóház földszinti lakásába szólt a riasztás, ahol a tűzhelyen felejtett tárgy a hőtől megolvadt. Sérülés nem történt.

Agglomeráció
 
Kocsitűz

     Október 10-én este a kistarcsai Komáromi utcában kigyulladt egy Fiat motortere. A tűzoltók beavatkozása ellenére a motortér teljesen kiégett.

Gáz van

      Egy kistarcsai családi ház építési munkálatai során október 11-én a munkagép elvágta a a gázvezetéket. A gáz ömleni kezdett, a tűzoltók a gázcsonk hűtését végezték, míg a Tigáz szakemberei meg nem szüntették a gázömlést.

Kiégett a tetőtér

     Egy veresegyházi kétszintes családi ház tetőtere égett teljes terjedelmében október 11-én. A tűzoltók 3 gépjárműfecskendővel és 1 vízszállítóval vonultak a helyszínre. A tüzet eloltották, a tűz nem terjedt át az épület többi szintjére.

Szénmonoxid?

     Egy isaszegi családi ház lakói október 16-án hajnalban fejfájással ébredtek, és CO-mérgezésre gyanakodva kihívták a tűzoltókat. A kiérkező egységek mérőműszerrel megvizsgálták a levegőt, de magas CO szintet nem tapastaltak. A házat átszellőztették, majd bevonultak állomáshelyükre.

Odalett a tetőtér

     Szadán a Présház utcában csaptak fel a lángok október 19-én egy 3 szintes családi ház tetőterében. A gödöllői egységeken kívül a váci tűzoltóság is segítséget nyújtott egy gépjárműfecskendővel. A ház tetőtere sajnos nagy mértékben leégett, de a többi szintet sikerült megmenteni a tűz pusztításától.

Avarégetés

     Az utóbbi héten rengeteg avartűz történt, ami az utóbbi hetek száraz időjárásának köszönhető. Bár tűzgyújtási tilalom volt érvényben október 24-ig, a felelőtlen emberi magatartás miatt sokszor volt szükség tűzoltói beavatkozásra.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez