Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664695
   « Vissza

Rendőrségi hírek

 « Rendőrségi hírek 
2011. november 16.
 
Hamar lebukott a pisztolyos rabló. November 5-én hajnalban egy arcát sállal eltakaró férfi fegyverrel kirabolt egy zuglói éjjel-nappal nyitva tartó ABC-t. Miután a támadó elhagyta az üzlethelyiséget, az alkalmazott azonnal értesítette a rendőrséget. Az üzletben biztonsági kamera volt, melynek felvételét a rendőrök is megnézték, ezáltal pontos személyleíráshoz jutottak. Ezt valamennyi egységüknek kiadták, és a rendőrök azonnal megkezdték a környék átfésülését. Az egyik járőr nem sokkal később a Sárrét parkban felfedezett egy férfit, akinek a személyleírása megegyezett a rablóéval. A rendőrök igazoltatták az illetőt, majd a parkban is szétnéztek. A férfi megállításától nem messze, az avarban egy pisztolyra bukkantak. A gyanúsított a fegyver eldobását és a rablást is elismerte.
Szatírt keresnek. November 9-én 15.30-kor egy, az Árpád utcában közlekedő 11 éves kislány mellett lassan elgurult egy személyautó, amely pár méterrel arrébb megállt, és a vezetője odahívta magához a kislányt. Mikor a gyerek odament az autóhoz, meglátta, hogy a férfinek le van tolva a nadrágja, és a kezével magát szórakoztatta. A kislány nagyon megijedt, és beszaladt az iskolájába, ahol jelentette az esetet az igazgató-helyettesnek. A pedagógus a szülőket és a rendőröket is értesítette. A járőrök már nem találták meg az autót, melynek típusára a kislány sem emlékezett. Annyi maradt csak benne, hogy az autó szürke volt. A férfiról azonban pontosabb személyleírást tudott adni. Szerinte 40-45 év közötti, fehér bőrű, rövid hajú, enyhén borostás arcú, fekete keretes kerek szemüveget viselő férfi volt. Felül farmerkabátot viselt. Aki a fantomkép alapján felismeri, értesítse a rendőrséget.
Újabb szelektívgyűjtő vált hamuvá. Olyan már többször előfordult a kerületben, hogy ismeretlenek egy-egy szelektívgyűjtő konténert felgyújtottak, de arra még ritkán volt példa, hogy egy szelektívgyűjtő valamennyi tárolóját egyszerre felgyújtották volna. November 4-én hajnali 1 órakor ez történt a Simándi téren. A környék lakói a tűzoltóságot akkor értesítették, amikor már valamennyi tároló lángokban állt, így a kiérkező tűzoltók már csak a tűz továbbterjedését tudták megakadályozni. Az öt tároló gyakorlatilag teljesen leégett. A tűzoltóság és a rendőrség vizsgálatot indított az ügyben. Egyrészt vizsgálják a szándékosságot, másrészt, hogy fent állt-e a közveszély-okozás kockázata.
A fával nem csak tüzelni lehet.
A hideg idő közeledtével egyre gyakrabban találkozni tüzelőfa-árusokkal a kerület utcáin. Ezek, a többségében vidékről a fővárosba érkezett személyek azonban nem minden esetben tisztességesek a vevőkkel szemben. A tüzifa-vásárlók többsége ugyanis az idősebb korosztályból kerül ki, akiket a legkönnyebb becsapni. A rendőrségtől kapott tájékoztatás szerint a tüzifa-vásárlások idején nem árt elővigyázatosnak lenni. Az eddig megismert trükkök szerint nem minden esetben annyi fát hagynak a sértettnél, amennyit kifizettetnek vele. Olyan is előfordul, hogy a rosszul beállított mérleggel bizonyítják a szavahihetőségüket. A legegyszerűbb trükk pedig az, ha vizes fát adnak el a vevőnek, hisz így az átadott áru jóval többet nyom, mint a valóságban. Sajnos, a fővárosban már arra is akadt példa, hogy a faárusok a vevő hiszékenységét kihasználva a lakásba is bejutottak, ahonnan kisebb-nagyobb értékeket tulajdonítottak el. A rendőrség mindent megtesz a tüzifa-csalók kiszűrése érdekében. Ha faárusról van tudomásuk, azonnal ellenőrzik az illetőt, megnézik, hogy van-e menetlevele, s hogy tudja-e számlával igazolni a tüzifa eredetét. Ugyanakkor az idősebb lakótársaink védelmében azt kérik, hogy a kerületben lakó idősek, nyugdíjasok sose vegyenek egyedül tüzifát, mindig egy fiatalabb rokon, szomszéd vagy ismerős társaságában tegyék ezt, s amennyiben gyanújuk merül fel a szállítmánnyal, illetve az eladókkal kapcsolatban, egyrészt jegyezzék fel az autó rendszámát, másrészt azonnal értesítsék a rendőrséget.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez