Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654856
   « Vissza

Horoszkóp (december 15-től január 20-ig)

 « Horoszkóp, asztrológia 
2011. december 14.
 

 Kos (III. 21.- IV. 20.)
Kritikákra és kritizálásra számíthat, vagy Ön lehet túlzottan „szőröző” jellem az elkövetkezendő időszakban. Ha Önt éri kritika, könnyen megjelenhet a lelkiismeret-furdalás és a bűnösség érzése, mely érzések elől elfut, elmenekül. Természetesen az vesse a Kosokra az első követ, aki önmaga még nem tett helytelen lépéseket, de ez vonatkozik Önre is, amennyiben mások életvitele, tettei felett ítélkezik. A „kritikus” időszak bölcsessége és tanítása az, hogy képes meglátni az apró tökéletlenségeket, finomíthatja tudását és képességeit, ezáltal ügyesebb és tökéletesebb lehet.
 Bika (IV. 21.- V. 20.)
Az anyagiak, esetleg befektetései terén különös lépésekre szánhatja el magát. Lehet, hogy egy hirtelen ötlettől vezérelve megtakarításait más bankba, vagy értékpapírokba fekteti, vagy kockáztat, és tőzsdézni kezd. A lényeg, hogy olyat tehet anyagi javaival, amit nem szokott. Az is lehet, hogy adománnyal támogat új tudományos módszert, vagy fiatal csapatot. Ezáltal egy kicsit enged a bekövesedett állandóságon és mozdulatlanságon. Az is előfordulhat, hogy extravagáns ékszereket, ruhákat, dísztárgyakat vásárol otthonába, ezzel megbotránkoztatva környezetét és hosszabb távon még önmagát is.
 Ikrek (V. 21.- VI. 21.)
Az esze és a szíve két különböző dolgot akar. Az esze a megszokott dolgok állandóságához ragaszkodik és fél a kockázatoktól, a szíve olyan dolgok felé húzza, mely dolgok megvalósításához ki kell állnia önmaga mellett és ezzel lehet, hogy szembe kerül környezetével. A hangsúly azon van, hogyha álmait és szívét követi, képes-e azok földi megvalósítására anélkül, hogy kívülről támogatást élvezne, vagyis képes-e kitartóan és türelmesen „lehozni”, létrehozni ötleteit. Az Ikrek-jegy alapvetően nem a kitartás mintaképe, ugyanakkor tartozik az ember annyival önmagának, hogy megpróbál kiállni belső vágyakozásai mellett, és elkezdi kiaknázni ötleteit a gyakorlati életben.
 Rák (VI. 22.- VII. 22.)
Túlzottan ragaszkodik elveihez, mely az élet változatosságához képest elég maradinak tűnik. Úgy gondolja, hogy amiről vagy akiről megvan a véleménye, azon nem lehet változtatni. Igaznak tartja a mondást, hogy „kutyából nem lesz szalonna”. A 2012-es év eleje azonban megbillentheti ezt az erős ragaszkodási kényszert és kettős mércét ad, méghozzá úgy, hogy Önt sodorhatja kétértelműen megítélhető helyzetekbe. Látni fogja, hogy ezekben a helyzetekben környezete egyik fele így, másik fele amúgy könyveli el Önt. Ebből megtanulhatja, hogy a véleményalkotás önmagában véve egy rendkívül szubjektív dolog.
 Oroszlán (VII. 23.- VIII. 23.)
A Bak-havában óvatosnak kell lennie, mert belül azt érzi, minden rendben, a dolgok alakulnak, a nap süt, vagy Ön világít Napként mások életében és ezzel az elővigyázatlan hozzáállással járás közben mély gödörben törheti ki a bokáját. Legyen óvatos, mert hirtelen nagy erők kívánják változtatásra bírni és kibillenteni, méghozzá úgy, hogy felforgatják azt, amiről úgy gondolta, van és az Öné. Ez ellen úgy védekezhet, szebben szólva úgy lehet elővigyázatos, ha az események elébe megy, és jól megnézi, hogy mivel utál kifejezetten foglalkozni és milyen feladatok megoldását húzza már évek óta maga mögött. Ha most hirtelen megfordul és szembenéz velük, kisebb lesz a gödör a járdán.
 Szűz (VIII. 24.- IX. 23.)
Az irányítás nem az Ön kezében van jelenleg, de ezt a kontrollálatlan időszakot felettébb jól kezeli, és el tudja fogadni, hogy arrafelé halad, amerre sorsa viszi. Persze azt nem mondhatjuk, hogy ebből egy csepp feszültség sem keletkezik, vagy azt, hogy néha-néha nem akarja kezébe venni az irányítás lehetőségét, de le a kalappal Ön előtt, ahogyan képességeihez mérten el tudja fogadni azt, amit kap, és el tudja engedni azt, amit nem kap meg. Január elején kettős érzelmekre számíthat családja körében. Egyrészt örül, hogy velük lehet, másrészt idegesítik a család szokásos rossz szokásai, így maradna is velük, és menekülne is előlük.
 Mérleg (IX. 24.- X. 23.)
Szabadulna kapcsolatából? Vagy a megszokott párkapcsolati értékeken változtatna? Üljenek le partnerével és beszéljék át a változtatásra szoruló dolgokat, vagy fogja kézen partnerét és irány a spontaneitás (séta a városban, felülni a vonatra, bemenni egy moziba). Ha pár nélkül éli életét, egy Önnél fiatalabb partner érkezhet az életébe (ez Uraknál elfogadott, Hölgyeknél pedig egyre elfogadottabb), aki különleges szerelmet és kapcsolatot ígér. Vágjon bele – természetesen kötelezettségei teljesítése mellett – az ismeretlen dolgokba, legyen kíváncsi és nyissa ki az élet ajándékos dobozkáit, hogy meglesse mit rejtenek.
 Skorpió (X. 24.- XI. 22.)
A szellemi értékeket tekintve gyógyítói képességei kimagaslóak lehetnek ebben az időszakban. Nem kell feltétlen misztikus dolgokra gondolni, hiszen az is alapvetően nagyszerű, ha képes felfedezni, hogy mivel tudja önmaga egészségét valóban javítani, vagy mivel tudja a közvetlen környezetében élők egészségét segíteni. Mivel a Skorpió-jegyűek értik és érzik az élet mélységének titkát, fogják tudni kezelni azt az érzelmileg mély állapotot is, melybe a karácsonyi ünnepek során kerülhetnek. Erejükkel jól bánnak, a kritikus állapotban pedig kiválóan ki tudják számolni a nehézségből való kikerüléshez szükséges lépcsőfokok számát.
 Nyilas (XI. 23.- XII. 21.)
Kissé lehorgonyzott lelkileg a karácsonyi idill érzése mellett, így nem is veszi észre, hogy az idő múlik, és már 2012-t írunk. Aluszékony és fáradékony lehet, de nem egészsége miatt, hanem azért, mert lelke az álomvilágban kíván időzni, és nem akarja túlzottan látni a hétköznapokat. Január elején azonban – ha lassan is – de elindul(gat) élni az életét, de sajnos sokszor találja magát szemben akadályokkal, nehezítéssel. Úgy van vele, hogy minek kéne dorgálva tanulnia bárkinek is, ha ugyanazt szép szóval is el lehet érni. Az élet már csak ilyen, van, aki így és van, aki úgy szeretne fejlődni.
 Bak (XII. 22.- I. 20.)
Éjjel igazán jó gondolatai lehetnek, ha esetleg felébred az éjszaka folyamán, tegye fel magának azokat a kérdéseket, melyekre nappal nem tud megoldást találni. Ha párkapcsolatban él, akkor partnere azt éreztetheti Önnel, hogy több jólétre, szó szerint pénzre van szüksége. Ez nehezen összeegyeztethető saját egyszerű életvitelével, hiszen Ön ezt az igényt pénzszórásnak érzi. Ugyanakkor lehetséges, hogy ebben az időszakban valamilyen szerencsejátékba kezd, vagy lottót vesz. Természetesen ez az Ön számára nem feleslegesen kiadott pénz, hiszen bízik benne, hogy az álmai valóra válnak.
 Vízöntő (I. 21.- II. 19.)
Programokra, találkozókra, partikra járhat, spontán szerveződött összejöveteleken vehet részt, és azt hihetné az ember, hogy Ön ettől nem érzi magát magányosnak, pedig belül a lelkében jelenleg egyedül van. Ha nincs párkapcsolata, akkor gyötrő vágyakozás foghatja el, hogy egy idilli – természetesen Vízöntőhöz mérten különc – párt találjon. Kívülről, a külső szemlélők számára azonban úgy tűnik, Önnek nincs szüksége senkire a boldogsághoz. Próbálja meg gyengeségeit, gyengédebbik énjét is kimutatni, mert ha azt látja a másik nem, hogy „úgy jó minden, ahogyan van”, nem mernek közeledni Önhöz.
 Halak (II. 20.- III. 20.)
Kényelmesen élne, ha lenne hozzá pénze. Elkényelmesedne, ha lenne miből. Talán éppen ezért nincs, hogy ne ábrándozhasson olyankor, mikor kötelezettségeit el kell intéznie. Ha az élet valamely életterületét összeszorítja, leszűkíti, tanuljon meg eredményesen csomót bontani és tanulja meg letenni problémáit. Lehet, hogy sorsa profi szabadulóművészt kíván faragni Önből? Lehet, hogy a sorsa azt szeretné, ha tenne azért, hogy önmaga lehessen? A hangsúly a cselekvésen van és azon, hogyha tesz valamit, azt örömmel tegye. A cselekvésben rejlő boldogság megtalálásához el kell indulnia valamerre. Az ember annyit tud, amennyit használ a tudásából, a többi nem számít.

Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez