Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28775051
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2012. január 19.
 

 

                                                                              XIV. kerület

                                                                                                         Viharkárok

     A Mogyoródi út 43. szám alatti nyolcemeletes épület 4-5. emeleti magasságában a borító alulemezeket fellazította az erős szél. A tűzoltókat december 8-án reggel hívták ki, de a rendkívüli időjárási viszonyok miatt sem rögzíteni, sem eltávolítani nem tudták a kilazult részeket. Az üzemeltető az érintett területet kordonszalaggal kerítette el, a vészhelyzet végleges felszámolását a rajok később végezték el.

     Szintén december 8-án a Hősök terén egy 25 négyzetméteres „Mikulás sátor” tartóelemei, vázszerkezete és a ponyva sérült meg a széltől. A tűzoltók segítettek a szerkezetet stabilizálni, az ott tárolt anyagok nem károsodtak. Délután a Mogyoródi út 43-ban egy toronyépület 3-5. emeleti részén több helyen megbontotta a lemezborítást a vihar. A raj alpintechnikai eszközökkel, szegecseléssel erősítették meg a meglazult részeket. Délután 18 óra után egy úttestre dőlt fát fűrészeltek szét a Szilágysomlyó utca és Szuglói Körvasútsor sarkánál.

     December 25-én reggel az Erzsébet királyné útjai Stim Kft. udvarán egy 15 méteres fa BKV-felsővezetékre dőlt, gyalogos- és gépkocsiforgalmat is veszélyeztetve. Miután a fő betáplálási vezetéket áramtalanították, a raj XIV/létra segítségével, motoros fűrésszel mentesített.

                                                                                                        Kizárta az anyut

     Egy Columbus utcai lakásból az erkélyre kizárta a mamáját másfél éves gyermeke december 8-án. A raj délelőtt kihúzós létrával ment fel és az erkélyajtó üvegének betörésével oldotta meg a helyzetet.

                                                                                                 Műszaki mentés az utakon

     A Róna utca 232. szám előtt egy Citroën C4-es motortere égett teljes egészében december 9-én délután, amit két D-sugárral oltottak el. A kiégett motortér mellett az utastér is megégett, a műszerfal megolvadt. Az előtte parkoló Ford személyautó hátsó részén szintén megolvadtak a műanyag részek. A kár kb. kétmillió forint, személy nem sérült meg.

     Szintén december 9-én éjfél előtt a Hungária körút 77. előtt parkoló BMW-be és 1500-ös Ladába rohant egy Suzuki Swift, majd felborult. Erősen károsodott a BMW, a Ladának az egyik kereke is kiszakadt. A Suzuki utasát megfigyelésre az Árpád kórházba vitték.

     December 21-én 23 óra előtt villamossíneken akadt fenn egy szlovák rendszámú Audi A4-es a Mogyoródi és Nagy Lajos király út sarkán. A tűzoltók levontatták, sérülés nem történt.

     December 22-én a Nagy Lajos király út és Mályva utca kereszteződésében egy Opel személyautó ütközött össze a 3-as villamossal. Károsodott a kocsi bal eleje, sárvédő, motorháztető, hátsó futómű, a villamos eleje, alsó köténylemez, ajtóvezérlő doboza. Személyi sérülés nem volt.

     Másnap este a Hungária körút 137-nél egy Renault ütközött egy VW Golf autóval. Egy súlyos, medence- és mellkasi sérültet az Árpád kórházba szállítottak.

     December 27-én délben egy Skoda közlekedési lámpaoszlopnak hajtott a Vezér út és Füredi út sarkánál. A raj az autót BKV-daruval és kézi erővel emelte le a betontuskóról, így helyreállítva a forgalmat. Senki nem sérült meg.

                                                                                            Lakásfelnyitás, betegmentés

     Egy Wass Albert téri, földszinti lakásban combnyaktörést szenvedett az idős lakó és nem tudott ajtót nyitni a mentősöknek december 17-én. A raj az ablakon át hatolt be, és kinyitotta az ajtót.

     December 19-én a Padlizsán utcában lett rosszul egy idős lakó, a tűzoltók az ablakon át mentek be érte, az illetőt az Uzsoki kórházba szállították.

     A rendőrség kérésére hatoltak be az ablak védőrácsát levágva egy Kerékgyártó utcai lakásba december 21-én délután. Az elesett és mozgásképtelen idős hölgyet az Uzsokiba vitték.

     Január 1-én 14 óra 6 perckor hívták a rajt egy Kerepesi úti, második emeleti lakáshoz, mert annak lakóját rég nem látták a szomszédok. A tűzoltók az ablakon át hatoltak be, az illetőt holtan találták.

     Szintén az év első napján 17 órakor jött a hívás egy Nagy Lajos király úti társasház egyik földszinti lakásához, ahol szintén pár napja nem látták a lakót. A tűzoltók az ajtó felfeszítésével jutottak be, ott az illetőt életben és sértetlenül találták.

                                                                                                     Szeméttüzek

     December 21-én éjfél előtt a Hungária körút 97. alatti buszmegálló szemetesét oltották el egy puttonyfecskendővel.

     December 30-án éjjel a Körvasútsor és Kerékgyártó utca 105-nél lévő öttartályos szelektív hulladékgyűjtő semmisült meg a tűzben.

     2012. január 1-én éjjel egy óra után egy gyorsbeavatkozóval oltották az égő szemétkupacot a Füredi út 9-nél.

Január 3-án reggel a Francia út 33-nál meggyulladt szemétdombot kézi szerszámokkal likvidálták.

                                                                                                         Lakástűz

     Egy Szentmihályi úti toronyház második emeleti lakásában tűz ütött ki a szobában december 24-én késő este, amit a raj egy C-sugárral oltott el. Megégett a hűtő, rádió, bútorok, tapéta és kormozódott az egész lakás. A lakást és a lépcsőházat ventillátorral szellőztették ki.

                                                                                                     Füstmérgezés

     December 31-én 17 óra 8 perckor riasztották a tűzoltókat egy Tihamér utcai lakásba, ahol a fürdőszobai vízmelegítő hibájából széndioxid került a légtérbe. Egy személyt az Erzsébet kórház toxikológiájára vitt a mentő.

                                                                                                      Ünnepi dísz

     A Thököly út 88. előtt kigyulladt a karácsonyi díszkivilágítás december 31-én 18 óra körül. Mire a tűzoltók kiértek, a tűz magától kialudt.

                                                                          XVI. kerület

                                                                                                       Erős szél

      Egy Gordonka utcai családi ház tetején az erős szél megbontotta a lemezborítást. December 8-án este a tűzoltók a fellazult részek eltávolításával megszüntette a veszélyhelyzetet.

                                                                                             Avar- és szeméttüzek

     A Bökényföldi út 45-nél összehordott, izzó faleveleket egy puttonyfecskendővel oltották el december 10-én reggel. December 31-én este a Sashalmi sétány elején álló szelektív hulladékgyűjtő tartalma kapott lángra, amit a raj egy puttonyfecskendővel szüntetett meg.

     Január 1-én hajnalban az Olga utca 39. szám előtti szelektív hulladékgyűjtő két tartálya teljesen, a harmadik részben kiégett.

                                                                                                          Fakár

     A Rezgőfürt utca 13-nál kerítésre és villanyvezetékre hasadt egy faág december 8-án. A raj áramtalanítás után motoros fűrésszel távolította el.

                                                                                                     Égő kamra

     December 10-én délben riasztották a tűzoltókat egy Anna utcai, kétszintes családi házhoz, ahol kigyulladt a földszinti, kisméretű kamra. A raj az udvari kocsibejáró kapu lakatját leverve, a bejárati ajtót feltörve hatolt be a házba, majd eloltotta a tüzet.

                                                                                                   Tűz a lőtéren

     A Margit utcai, használaton kívüli lőtéren egy 27 négyzetméteres helyiségben tűz ütött ki december 10-én este. Égett az ott lévő szemét, faszerkezetű szekrények, ajtó- és ablakkeret. Az épületben a gáz, illetve az áram le van választva a rendszerről, az ok valószínűleg tűzgyújtás volt. Az oltás során az egyik tűzoltó egy, a tűztől távolabbi aknába esve sérülést szenvedett, a Honvéd kórházba vitték.

                                                                                                  Meggyulladt olaj

     Meggyulladt a gáztűzhelyen felejtett étolaj egy Íjász utcai házban december 11-én délután. A tulajdonos vízzel kísérelte meg az oltást, ettől az átterjedt az elszívóra, konyhaszekrényre, műanyag falipolcra is. A tűzoltókat 17 órakor hívták ki, senki nem sérült meg.

                                                                                              Közlekedési mentések

     December 13-án kora reggel az M0-áson a 3-as főút csomópontjánál ütközött egy MAN típusú teherautó által vontatott pótkocsi egy másik MAN-nal. Egy beszorult személyt a raj feszítő-vágóval szabadított ki, de nem sérült meg.

     December 24-én 13 órakor tömeges karambol történt a Veres Péter út 15. szám előtt. BMW, két Opel, egy VW Polo, Fiat és Skoda személyautók ütköztek. Az esetnek egy súlyos, kettő könnyebb sérültje volt.

     December 29-én 17 óra előtt a Széchenyi utca 67-nél Ford Fiesta ütközött össze egy Toyota Yaris gépkocsival. Egy személy könnyű sérülést szenvedett.

     December 31-én reggel Opel Corsa, Suzuki Swift és Peugeot 407 típusú autók ütköztek a Naplás út és Cinkotai út sarkánál. Egy személy súlyosan, egy könnyebben sérült meg.

                                                                                                       Szénmonoxid

     Két személyt életveszélyes állapotban vittek az Erzsébet kórházba december 13-án este egy Nyitra utcai házból, ahol a gázkazán hibájából szénmonoxid keletkezett. A Gázművek elzárta a vezetéket, a raj géppel szellőztetett.

     December 31-én éjfél után egy Ilona utcai házba szólt a riasztás, ahol a tulajdonos szúrós szagra lett figyelmes. A raj műszerei veszélyes CO-koncentrációt mutattak ki a légtérben.

                                                                                                 Veszélyes anyagok

      Egy családi házzal egybeépített melléképület lángolt teljes egészében december 14-én este a Farkashalom utcában. Az ott tárolt tárgyak elégtek, a raj a tető megbontása után kezdte az oltást. Sikerült épségben kihozniuk egy ipari oxigénpalackot, három benzineskannát, épen maradt egy fémszekrény is, amiben gyúlékony anyagokat tároltak. Személyi sérülés nem történt.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez