Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663667
   « Vissza

Balczó András küldetése

 « Portaszolgálat 
2012. január 19.
 

  dscf5129


     A tízszeres világbajnok, háromszoros olimpiai bajnok öttusázó, Balczó András – aki nem mellékesen a Nemzet Sportolóinak is tagja – azon sportemberek közé tartozik, akik számára a haza, a család és a hit fontosabb az elért sportsikereknél. Valószínűleg ennek, illetve megalkuvást nem tűrő szókimondásának köszönhető, hogy sosem számított az aktuális hatalom kedvencének. Balczó sosem kért és nem is fogadott el semmit. Interjúiban többször is elmondta, hogy őt egy Príma Primissima díjjal sem tudták megvenni, és pályafutását befejezve is csak tíz esztendőt várt arra, hogy az öttusában szerepet kapjon. Mivel ez nem történt meg, örökre hátat fordított sportágának. Azóta Balczó András népnevelőként él és dolgozik. Járja az országot, és haza-, család- és Isten-szeretetre tanítja az embereket.
     A közelmúltban ilyen küldetésben járt a Kertvárosban is. A Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör 2012. januári rendezvényén ugyanis a 12 gyermekes sportlegenda volt az előadó. Az eseményre a nagy érdeklődésre való tekintettel január 12-én a Corvin Művelődési Ház Harmónia termében került sor. A Nemzet Sportolóját a várakozásoknak megfelelően telt ház fogadta. Balczó András közel kétórás előadásában nem csak a sportsikereiről, hanem Istennel való kapcsolatáról is sokat mesélt. Elárulta, hogy az oly híres mondatait, mint „A sport szenvedésbe ágyazott gyönyörűség”, vagy „A műalkotás a lélek tápláléka” egyaránt egy-egy megvilágosodás során a Teremtőtől kapta. Sportpályafutását és sikereit is Isten különleges ajándékának tulajdonítja. Ezért nem is szeret tobzódni a sikerben, és megpróbál olimpiai- és világbajnokként, egy nemzet sportolójaként is haza- és családszerető, illetve Istenfélő emberként élni.
     A Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör soron következő rendezvényére február 9-én kerül majd sor a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola Kertvárosi Olimpikonokról elnevezett aulájában. Az eseményre várhatóan a magyar olimpiai csapat valamelyik vezetője – Nagy Zsigmond vagy Kovács Kokó István – lesz meghívva. Ez ügyben még zajlanak az egyeztetések, ám az már eldőlt, hogy március 19-én 17 órakor a 2011-ben a világ legjobb játékvezetőjének megválasztott Kassai Viktor, és két asszisztense, Vámos Tibor, illetve Erőss Gábor lesz a kerületi sportbarátok vendége. A játékvezetői trióval együtt az egykor Fradi-legendával, az Árpádföldön élő Lipcsei Péterrel is személyesen találkozhat majd a közönség. A rendezvényre a várható nagy érdeklődés miatt ismét a Corvin Művelődési Házban kerül majd sor. (teg)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez