Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657249
   « Vissza

Egyre több atléta az Ikarusnál

 « Portaszolgálat 
2012. február 9.
 

  dscf5236

     A magyar atlétika helyzete olyan, mint minden az országban. Csökkennek a lehetőségek, fogynak a gyerekek, s a sportág csak ott tud fennmaradni, ahol akadnak még olyan „őrültek”, akik képesek pénzt és energiát áldozni a gyerekek nevelésére, és a tehetségek menedzselésére. Ilyen helyből pedig nagyon kevés van az országban. Január végén slágertéma volt a sporthírekben, hogy hosszú évtizedek után először 2012-ben elmarad a fedettpályás atlétikai szezon, mert olyan állapotban vannak a létesítmények, hogy abban nem szabad versenyt rendezni. S bár szabadtéri létesítményből valamivel jobb a helyzet, azért a sportágon belül a nyári londoni olimpia előtt így is kétségbeejtő állapotok uralkodnak.
     A főváros különösképpen rossz helyzetben van, ezért is tekint nagy tisztelettel mind a Budapesti-, mind pedig a Magyar Atlétikai Szövetség a kertvárosi önkormányzatra. A Kovács Péter polgármester által vezetett testület ugyanis az utóbbi években többet tett a sportágért, mint amennyit az összes sportvezető és mecénás együttesen tett. Azzal, hogy a Bátony utcában kialakítottak egy atlétikai centrumot, lehetőséget biztosítottak a sportágnak a túlélésre. Az idei évben ennek számos bizonyítékát tapasztalhatjuk majd, hisz nagy valószínűséggel egyre több országos és fővárosi versenyt rendeznek az új sportcentrumban.
     A 2010-es öltözőépület és a 2011-es rekortán pálya átadását követően azonban nem csak országos és budapesti szinten, hanem a kerületi családok körében is megnőtt az Ikarus BSE Atlétikai Szakosztályának a renoméja. Ennek eredményeképpen néhány hónap alatt egyharmadával nőtt a gyereklétszám, és ez a növekedés pedig várhatóan az idei esztendőben is folytatódni fog. Márpedig a sok gyerek óhatatlanul a tehetségek számának növekedését is magával hozza. A szakemberek ezt is várják, s bár ma még elsősorban Kiss Dániel, Gyürkés Viktória és Wágner Gábor érik el a sikereket, mögöttük már gyülekeznek azok a fiatalok, akik néhány év múlva átvehetik a stafétabotot.
     Az Ikarus BSE Atlétikai Szakosztálya mindig januárban szokta rendezni az előző esztendő záró bankettjét. Az esemény általában már az új szezon nyitóeseménye is. Idén január 26-án került sor erre az ünnepségre, melyen a szakosztály vezetőin és tagjain kívül a kerületi önkormányzat, a Budapesti- és a Magyar Atlétikai Szövetség is képviseltette magát. Az eseményen a legeredményesebb versenyzők jutalmat vehettek át, és ismertették az ez évi elképzeléseket is. Az idei ünnepségen a szakosztály legnagyobb büszkesége, az Európa-bajnoki bronzérmes gátfutó, Kiss Dániel is részt tudott venni. Dani ilyenkor általában nemzetközi versenyeken szokott szerepelni, de egy tavaly nyáron szerzett lábsérülése miatt egyelőre még nem versenyezhet. Az ő állapotára azért is kell odafigyelnünk, mert eddig ő az egyetlen olyan sportoló, aki az eredményei alapján képviselheti a kerületet a londoni olimpián. (teg)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez