Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658193
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2012. február 23.
 

                                                                      XIV. kerület


                                                                      Égő épületek


    Teljesen leégett egy 200 nm-es raktárépület a benne lévő berendezési tárgyakkal, lommal együtt január 14-én a Teleki Blanka utca 18-21-nél, a vasúti sínek mellett. A tűzoltók három C-sugárral oltottak, személyi sérülés nem történt.
    Február 2-án délben a Cházár András utca 1/b. előtt leégett egy körülkerítetlen, hajléktalanok által használt melléképület, sérülés nem volt.

                                                                       Konyhatüzek


     Erősen füstölt egy Fűrész utcai, első emeleti lakás konyhája a tűzön felejtett ételtől január 15-én délután. A raj kiérkezése előtt a lakó megszüntette a füstölgést.
     Másnap 17 óra 41 perckor egy Vezér úti, negyedik emeleti lakáshoz szólt a riasztás hasonló okból.
     Január 24-én délután egy Ilka utcai, második emeleti lakás konyhatüzéhez hívták ki a rajt.

                                                                 Közlekedési mentések

     Négy személyautó karambolozott a Nagy Lajos király útja 56. szám előtt január 16-án délelőtt kilenc órakor, egy személyt mellkasi és nyaki sérüléssel vittek kórházba. A tűzoltók megszüntették a közlekedési akadályt.
   Január 17-én 23 órakor Renault Thalia és Mitsubishi Pajero típusú kocsik ütköztek. A Renaultba beszorult személyt a járókelők szabadították ki, egy másik sérülttel együtt az Árpád kórházba kerültek. Mindkét autó totálkáros lett.
    Folyt az üzemanyag egy Mercedesből január 20-án 13 óra körül a Laki Adolf utca 38. szám előtt. A raj homokkal mentesített, a tulajdonos szakszervizbe szállíttatta az autót.
    Sávelválasztó betontömbnek ütközött egy Hyundai személygépkocsi január 28-án este a Mexikói út és Thököly út sarkán. Egy személy megsérült, a kiömlött üzemanyagot homokkal itatták fel.
    Február 10-én 14 óra 20 perckor egy Renault tőből kitört egy beton villanyoszlopot az Öv utca 168. előtt, majd felborult. Két sérültet kórházba szállítottak a mentők. A raj áramtalanított, majd a rendőrségi helyszínelés után kerekeire állította a kocsit.

                                                                           Szeméttüzek

     Egy Zichy Géza utcai irodaház liftaknája mellett kigyulladt egy szemétkupac január 17-én. A tűzoltók egy habbal oltóval oltottak, majd átadták a helyszínt a gondnoknak.
    Január 20-án reggel a Zászlós utca 47-ben tíz köbméternyi égő lomot, szemetet oltottak el egy D-sugárral egy romos, ajtó nélküli 50 négyzetméteres épületben.
     Február 13-án délután egy puttonyfecskendővel oltották el a villamosmegálló szemetesét az Egressy tér és Nagy Lajos király útja kereszteződésénél.

                                                                            Szénmonoxid

    Egy Mogyoródi úti, földszinti lakásban két lakó rosszullétre panaszkodva hívott segítséget január 19-én éjjel. Lezárták a gázt és szellőztettek. A Gázművek emberei a fürdőszobai cirkót újra bekapcsolták, a műszerek CO-szivárgást mutattak ki. A lakókat az Erzsébet kórházba vitték megfigyelésre, mérgezés gyanújával.
     Február 10-én éjfél után gázszagot érzett egy Bolgárkertész utcai, első emeleti lakó és kiszellőztetett. A tűzoltók műszerei nem mutattak ki szénmonoxidot, az illetőt a mentők a helyszínen megvizsgálták, kórházba nem kellett vinni.

                                                                 Betegmentés, lakásfeltörés

     Egy idős lakót napok óta nem láttak a szomszédai és hívták a mentőket, tűzoltókat január 19-én délelőtt. A Kerepesi úton lévő lakás ajtaját a raj betörte, a hölgy nyolc napon túl gyógyuló sérülésekkel került kórházba.
      A rendőrség kérésére január 20-án este a raj erővel hatolt be egy Pillangó parki, tizedik emeleti lakásba, ahol az idős lakót holtan találták.
     Január 25-án délelőtt rokoni kérésre egy Berda József utcai, első emeleti lakást dugólétrával, az ablakon át behatolva nyitottak fel, ahol az idős lakó leesett ágyáról és megsérült.
    Február 5-én este víz folyt ki a lépcsőházba egy földszinti lakás ajtaja alól egy Nagy Lajos király útjai társasházban. A raj az ablakot betörve hatolt be, benn egy halottat találtak, akinek személyazonossága nem volt megállapítható.
      Február 7-én délután rendőrségi kérésre nyitottak fel egy első emeleti lakást az Őrnagy utcában. Aznap 21 óra után a mentősök kérésére törtek fel egy magasföldszinti lakást a Czobor utcában.
     Egy Hungária körúti, első emeleti lakásban elesett az idős lakó és nem tudott ajtót nyitni a segítőknek. A raj február 8-án reggel az erkélyajtón át behatolva nyitott ajtót a mentőknek.
Este kilenckor egy Amerikai úti, magasföldszinti lakást nyitottak fel hasonló okból, a lakó combnyaktörést szenvedett.
    Február 9-én délelőtt rendőrségi kérésre egy Mexikói úti lakás ajtórácsát motoros roncsvágóval eltávolítva  hatoltak be, ahol egy elhunytat találtak.

Izzó tuskó

     Egy fatuskó izzó, odvas belsejét oltották el január 30-án délután a Mogyoródi út és Vezér út sarkán – talán máshová kellene a csikket dobálni...

Égő konvektor

       Február 15-én reggel 9 óra 10 perckor értesítették a tűzoltókat, hogy a dolgozók egy porraloltóval oltottak el egy Junkers típusú gázkonvektort az Őrnagy utcai általános iskolában. A folyosón lévő készülék külső borítása alá ismeretlenek papírhulladékot dugtak, ami a hő hatására meggyulladt.

XVI. kerület

CO-mérgezések

       Egy Csömöri úti családi házban négy személy lett rosszul január 19-én reggel. A raj a fürdőszobai cirkónál CO-t mért, a gázt elzárta. A Gázművek emberei lezárták a készüléket és a gázórát. A lakást géppel kiszellőztették, a négy személyt szénmonoxid mérgezéssel kórházba szállították.
     Február 6-án 13 óra 34 perckor egy Timur utcai családi házhoz riasztottak, ahol egy különálló lakrészben szénmonoxidtól meghalt egy fiatal férfi, egy fiatal nő pedig súlyos mérgezést szenvedett.

Kerítésen landolt

        A Szlovák út 2-nél két személyautó ütközött össze január 20-án 15 óra 15 perckor. Az egyik kocsi egy ingatlan kerítésén landolt, ezt a rendőrség távolította el. Forgalmi akadály nem keletkezett, így a tűzoltóknak nem volt tennivalója.

Betegmentés

      Egy Csókakő utcai ház tetőterében egy személy elesve súlyos nyaki és gerincsérülést szenvedett január 22-én. A tűzoltók a konyhai ablakon keresztül XIV/létrával hozták le a mentősöknek.

Kútba esett

       Február 5-én egy Avas utcai családi ház udvarán lévő kútból vizet akart merni a lakó, de megcsúszva beleesett abba. A raj mentőkötéllel húzta ki, kihűlés miatt kórházba vitték a mentők.

Konyhatűz

      Tűzhelyen felejtett étel gyulladt meg február 5-én este egy Lillafüred utcai házban. A lángok elégették az elszívót, a falak kormozódtak. Személyi sérülés nem történt, a kár kb. 50 ezer forint.

Halálos gázolás

        Február 6-án 14 óra 20 perckor egy fiatal fiút gázolt halálra a HÉV az Imre utcai megállónál. A raj a mentőkkel együtt emelte ki az elhunytat a szerelvény alól.

Agglomeráció

 Szervezeti átalakulás


       A 2012-es év teljes szervezeti átalakulással indult a tűzoltóság életében, ugyanis a Gödöllő Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság 2012. január 01.-től, megváltozott néven, állami felügyelet, és finanszírozás mellett a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Gödöllő Katasztrófavédelmi Kirendeltségeként folytatja munkáját.
       Ugyanis a tűzvédelmi feladatok a lakosság életének, testi épségének, vagyonának védelmével, a közbiztonság fenntartásával kapcsolatos állami kötelezettségek fogalomkörébe sorolható. A tűzvédelmi, műszaki mentési feladatokat végző szervezetrendszer az állam egyik elsődleges funkcióját látja el, így egységes irányítása, finanszírozása, a területi kiegyensúlyozatlanságok megszüntetése csak akkor biztosítható teljes körűen, ha a feladat ellátásának felelősségét az állam magára veszi.

Nagy hideg volt

      A februári havazások és tartósan hideg időjárási körülmények miatt a csúszóssá vált utakon sok közlekedési balesethez kaptunk riasztást, többségükben csak könnyű sérüléseket szenvedtek. A fűtési szezon következtében megnőtt a lakóház-tüzek száma is.
      Február 1-jén este 22 óra után ütközött frontálisan 2 személyautó (Daewo Lanos és Suzuki Swift) Csomád és Fót között. A Daewo vezetőjének végtagsérülései és az eldeformálódott karosszéria miatt a tűzoltók hidraulikus feszítő-vágó berendezés segítségével szabadították ki a férfit a roncsból. A sérült kiemelését követően a mentők stabilizálták az állapotát, majd kórházba szállították. A beavatkozás teljes útzár mellett zajlott.
       Az M/3 Autópálya 33. km szelvényénél Peugeot típusú személygépkocsi fejtetőre borult, a benne ülő 2 utas nem sérült. A borulás következtében nagy mennyiségű üzemanyag folyt az úttestre és félő volt, hogy kigyullad. A tűzoltók azonnal áramtalanították az autót, visszafordították és a szétfolyt üzemanyagtól megtisztították az útburkolatot.
      Február 13-án az M3 autópálya Miskolc felé vezető oldalán egy Ford Transit kamionnal ütközött. A kisbusz a leállósávban állt, mikor a kamion hátulról belehajtott. A kisbusz az ütközés következtében az úttest melletti árokba repült, vezetője súlyos sérülést szenvedett.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez