Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28656028
   « Vissza

Rongálás az 56-os emlékműnél

 « Portaszolgálat 
2012. március 8.
 

Magas jutalom a nyomravezetőnek

  2012-03-05 11.51.55

       Megelégelte az önkormányzat az Erzsébet-ligetben folytatott vandál pusztítást, és nyomravezetői díj kitűzésével próbálja felkutatni azokat a tetteseket, akik az 56-os emlékmű környékét tették tönkre március 3-ról 4-ére virradó éjjel. Vasárnap egy kutyasétáltató kerületi polgár észlelte, hogy R. Törley Mária A forradalom lángja című szobra környékén lévő padokat, oszlopokat ismeretlen tettesek kirángatták a földből, és a rögzítő betonalapokkal együtt össze-vissza borogatták. Megsérült az emlékművet övező díszburkolat is.
      A bejelentés nyomán a rendőrség és az önkormányzat helyszíni szemlét tartott. A rendőrök szerencsére rögzíteni tudtak olyan nyomokat, amelyek segíthetnek a tettesek beazonosításában.

  2012-03-05 11.51.17   

     Az önkormányzat viszont megelégelte a visszatérő vandalizmust, és mindent elkövet a tettesek kézre kerítésére. Mint Kovács Raymund alpolgármester elmondta, korábban is előfordultak már hasonló rongálások, s ezek mindegyike több százezer forintjába került az önkormányzatnak. Megesett, hogy a liget zöldfelületének felújítása után ismeretlenek az összes újonnan ültetett fát kitörték. Egy másik alkalommal egy társaság a mátyásföldi uszodát támadta meg kívülről: berugdosták az ablakokat, sőt még a területet védő vízgépésszel is összeverekedtek. Őket szerencsére elkapták a rendőrök. Volt, hogy a ligetben a vandálok feltéptek két lerögzített padot, és egy egészen más helyre szállították azokat. Máskor bemásztak az MLTC focipályára, s az öltözőnél üvegeket vagdostak a falhoz. Az embereket irritálja az értelmetlen, nagy károkat okozó pusztítás, és ennek véget kell vetni.
     Az a tapasztalat, hogy az ilyen pusztításokat általában nem kerületi fiatalok csinálják, hanem idelátogató ismerősök, barátok – a kerület fiataljai jellemzően vigyáznak a környezetünkre. A vandálokat is idővel elfogják a rendőrök, de a mostani rongálás tetteseit az önkormányzat soron kívül szeretné felkutatni, ezért a nyomravezetőnek díjat ajánl fel. Tehát: 100 ezer forint nyomravezetői díjat kap az, aki olyan információval rendelkezik a cikkben szereplő, a képeken látható rongálás elkövetőiről, amely a tettesek elfogását eredményezi. Bejelentés tehető a XVI. kerületi rendőrség ügyeleti számán: 407-0767, illetve az önkormányzat ingyenesen hívható zöld számán: 06-80-200-938

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez