Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655424
   « Vissza

Kokó anekdotázott Mátyásföldön

 « Portaszolgálat 
2012. április 18.
 

 koko1

Kokó és Borovitz Tamás, a baráti kör elnöke


    Amikor Kovács István harmatsúlyban (54 kg-ban) megnyerte az atlantai olimpiát, még a ringben a levegőbe hajította egyik bokszkesztyűjét. Az értékes ereklye azonban sosem ért már földet, mert azt még a levegőben elkapta egy élelmes rajongó. Kokó azonban máig nem bánja, hogy így alakult, hisz azért az olimpiai aranyéremért annyit, de annyit dolgozott. Erről és sok más érdekes dologról mesélt az egykori kiváló ökölvívó az Erzsébetligeti Színházban április 12-én, amikor is a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör meghívásának eleget téve sportpályafutásáról, olimpiai emlékeiről, televíziós karrierjéről mesélt a Harmónia termet zsúfolásig megtöltő közönségnek.
     A rendezvény egy rendhagyó eseménnyel indult, Borovitz Tamás, a baráti kör elnöke és a rákosszentmihályi Garay család átadták Ludvig Benjaminnak, az Ikarus fiatal futójának a tavalyi évi teljesítményéért a Garay Sándor-díjat. A kerületi sporttehetséget Kokó is megtapsolta, aki nem tagadta, hogy mindig örömmel vesz részt fiatal sportolók elismerésén. A díjátadást követően azonban már csak Kokóról szólt az este, pontosabban nem csak róla, hanem azokról a szereplőkről, Papp Lászlóról, Szántó Öcsiről, Dariusz Michalczewskiről, akiket ő egy-egy anekdota erejéig megidézett. A címben feltett kérdést is megválaszolta (a magyar küldöttség egyik tagja volt az ereklyegyűjtő), de olyan sztorikat is megosztott a nézőkkel, melyről csak kevesen tudtak. Többek között elmesélte, hogy az atlantai olimpián a magyar sportolók öt napon keresztül bújtattak az olimpiai faluban egy oda illegálisan bejutott magyar szurkolót, de mesélt arról is, hogyan készítették ki egy minden tévét működtető távkapcsolóval a szomszédos blokkban lakó afrikai sportolókat.
     Ez az este néhány őszinte pillanatot is tartogatott, hisz hiába volt Kokó az egyik legeredményesebb (bizonyos szempontból a legeredményesebb) magyar sportoló, azért néhány kudarc is tarkította a pályafutását. Megtudtuk többek között, hogy Barcelonában toronymagas esélyesként miért kapott ki az elődöntőben az ellenfelétől („A sport ilyen, hiába vagy jobb ökölvívó, akkor és ott jobb volt az ellenfél, ezért ő nyert.”), és profi világbajnokként hazai közönség előtt miért és hogyan kaphatott ki az argentin Chacóntól. („A bokszban mindig mindenkiben benne van egy nagy ütés.”) Kokó április 12-én két és félórán keresztül tartotta szóval a kertvárosi közönséget, s még valószínű, hogy tovább is bírta volna (az „Ezt még hagy mondjam el…” mondatokból látszott, hogy bőviben van a sztoriknak), ám a közönség már nehezebben bírta, így a tervezett este 7 óra helyett jóval 8 után véget ért a Kokó-est. Borovitz Tamás úgy búcsúzott a közönségtől, hogy „ilyen izgalmas és ilyen hosszú programra, amióta a baráti kör működik, még nem volt példa”.
      A Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör következő rendezvénye is hasonlóan izgalmasnak ígérkezik: május 10-én 17 órától a Szent-Györgyi Albert Általános Iskolában Kovács Iván, világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó, a kerekesszékes vívóválogatott szövetségi kapitánya és Szekeres Pál helyettes államtitkár, a szöuli olimpia bronzérmes vívója, háromszoros paralimpiai bajnok, illetve még két, londoni kvótával rendelkező kerekesszékes vívó lesz a baráti kör vendége. A belépés a rendezvényre ingyenes lesz. (teg)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez