Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654174
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Bika jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2012. április 18.
 

 

 

bika_csillagjegy
   A Bika a föld elemhez és a szilárd minőséghez tartozó jegy. A világba születés utáni „itt vagyok” érzés megtestesülése. A Bika minőség értékelni tudja azt, amije van és meg szeretné szilárdítani, be szeretné rögzíteni a jólét és megszerzett javak állapotát. Főként ez a megrögzültség utáni vágy okozza az élet folyton változó folyamával való összeütközéseket. A megszilárdítás fontos állapot akkor, amikor úgymond „lehozunk” valamit a földi világba, azaz megvalósítjuk türelemmel és kitartással azt, ami addig csak a fejünkben, vagy a lelkünkben létezett.
   Gyakorlatiasság, türelem, hosszútávúság jellemzi bika részünket. Azt mondják, a jó házasságok is a szilárd minőséggel rendelkező jegyeknél köttetnek. Az örömteli oldal tehát a hosszú távú, megbízható állapot, a problémás oldal pedig az elengedésre képtelen, minden áron megtartani és megragadni kívánó állapot. A Bika-jegyű személy az, akihez szeretünk odabújni, mert biztonságot ad – legyen szó akár férfiről, akár nőről –, és növeli saját ősi bizalmunkat az élet felé. Sok Bika-jegyű személy foglalkozik masszázzsal, mivel az érintés általi öröm és adás képessége velük született kvalitás.
    A mai Vízöntői-korban sok Bika nőt látok szenvedni. Jelenleg nem divat földanya típusnak lenni. A Bika típusú hölgyek legtöbbször alma alkatúak, formás lábúak, nagyobb keblűek termetesebbek. Az igazi anya típusok. Anyának, vagy csak anyának lenni pedig – főként ha ez az anyaságra adott állapot a fizimiskán is látszik – egyáltalán nem trendi. A társadalmunknak pedig ezekre a szerető és ölelő karokra rendkívül nagy szüksége lenne. A Bika minőség el nem fogadása okozza a serdülő lányok étkezési problémáit is. A mértéktelenül túl sok étel bevitele, mely túlsúlyhoz vezet, ugyanúgy az ősbizalmatlanságot jelentheti, mint a bulimiával, vagy anorexiával küzdők problémái, akik félnek a nőiség gömbölyded formáitól, így a kamaszkori fiús, vagy nemtelen kinézet megszilárdításáért küzdenek.
   Mi lehet az igazi ok vajon? Mi állhat annak a hátterében, hogy kitessékeltük létünk mindennapjaiból Gaia-t, a földanyaság, anyaság, gyakorlatiasság szimbólumát? E jegyhez tartozik a kétkezi munka praktikus és létrehozó mivolta is. Ma ez a kétkezi munkásember jelenlét sem divat. Kevés a jó szakember, legtöbbünk hat nyelven beszél és sokféle földi diplomát szerzett, mégis gondot okoz egy karnis felszerelése, vagy egy villanykörte kicserélése. Az ezotériából is sok esetben hiányzik a gyakorlatiasság és a megvalósítás. Tévéműsorok kártyavetői, önmaguk életét rendetlenül tartó jósok és látnokok adnak tanácsokat túlfűtött egóval az elkeseredetteknek. Ha asztrológushoz megy az ember, vagy ha kártyát húz magának a jövőjére nézve, akkor azzal is tisztában kell lenni, hogy az elmondott dolgokért a legtöbb esetben dolgozni kell. Az, hogy lelki munka, vagy konkrét kétkezi tett szükségeltetik, az ősbizalmunkra támaszkodás nélkül nem fogjuk tudni megállapítani. Az ősbizalom pedig minden esetben a jelenlét, a jelenben léttől áll helyre, itt és most látható meg és használható.
    Az ősbizalom pozitív tulajdonságainak kiaknázáshoz vagy egy oly mértékű reményvesztett állapotra van szükség, melyben képesek vagyunk megengedni a „bármit”, vagy egy olyan gyermeki kíváncsiságra és izgalmi állapotra, melyben a legkisebb és legkézenfekvőbb dolgoknak is örülni tudunk. Ha túl sok a feladat, ha a célok messze állnak a valóságtól, valahogy úgyis vissza kell térnünk a jelen állapotába, hogy fel tudjunk töltődni a lét energiáiból.
  Bikának lenni öröm. A Bika-jegyűek képesek gyönyörködni saját testi adottságaikban is. Képesek az önszeretetre. Volt egy igazán kellemes, nagy hangú (de nem sértőn harsány) orosz nőismerősöm. Mindenki imádta. Ő tudott élni. Vodkát inni és zöldségnapot tartani épp oly természetességgel tudott, mint táncolni, és mezítláb sétálni a budapesti betonjárdán. Mindegy, mit csinált, mindenki szerette. Ő is igazán elégedett volt azzal, amije adódott, és ha úgy alakult, hogy nem volt elégedett, akkor azokhoz a dolgokhoz fordult, amiket szeretett. Rendben volt. Ehhez nem kellett neki diploma (nem is tudom, hogy volt-e neki), sőt semmi nem kellett. Irigyeltem is ezt a végtelenül stabil állapotot. Pedig neki is megvoltak a problémái, sok nehézséget kapott, ahogyan mások is az életben. Egy különbség volt, ő tudta, hogy alapvetően minden rendben van, minden úgy jó, ahogyan van.
    Ezzel az egyszerűséggel kívánok minden olvasónak jelenlétet és örömet a tavaszi napsütésben, a fák zöldjében, az ég kék színében. Találtam egy ide illő rövid kis verset, melyet sok szeretettel ajánlok az egyensúlyban lévőknek és a kibillenteknek egyaránt:

Tamkó Sirató Károly:
 A nagy természet
    De szép is a
    nagy természet,
    hol haldoklik,
    hol meg éled!
    Hóból víz lesz,
    vízből hó lesz...
    Más szavunk sem
    lehet erre:
    így is jó lesz,
    úgy is jó lesz.

 

Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez