Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664205
   « Vissza

Horoszkóp (április 19-től május 21-ig)

 « Horoszkóp, asztrológia 
2012. április 19.
 
 Kos (III. 21.- IV. 20.)
A Bika-havában a Kos napjegyűek gyakran kommunikálják ki a nagyvilágba lelki nyűgjeiket, spontán érzéseiket. Ezzel nem is lenne baj, hiszen a kibeszélés önmagában sokszor a feloldást is jelenti. A probléma abból adódhat, hogy ezek a lelki nyűgök sok esetben hirtelen módon fellángolt érzelmekből adódó szikrák, melyekkel megégethet, megbánthat másokat. A bolygók óvatosságra és felelősségteljes cselekedetre ösztökélik, vagyis tudatosságra és figyelemre. A legapróbb és legkézenfekvőbb dolgokra is oda kell koncentrálnia. Legyen meggondolt és óvatos a közlekedésben, mert az óvatlan lépések, a siettetés kisebb balesetekhez vezethet. Oda kell figyelnie, hogy mit iszik és eszik meg, mert bizonyos élelmiszerek allergiás reakciókat okozhatnak.
 Bika (IV. 21.- V. 20.)
Ha párkapcsolati nehézségekkel küzdött, vagy ha nem olyan rég kudarcba fulladt egy hosszan tartó kapcsolata, májusban belső megnyugvásra találhat. Képes lesz újra remélni és hinni az élet nagyszerűségében, illetve képessé válik gyönyörködni mindabban, amik Önt körbeveszik. Ha tartós párkapcsolatban él, május havában jó időszak ígérkezik a kapcsolat szorosabbra fűzéséhez, akár házassághoz is. A május alapvetően kellemes, relaxált, belső békére alkalmas időt ígér. Ha tanul, akkor a tudás szeretete, a tanulás és olvasás szeretete, valamint a jó felfogóképesség szintén erősen domináns lehet a Bika-havában. Szerencsés lehet pénzügyekben is, de csak akkor, ha tesz is érte.
 Ikrek (V. 21.- VI. 21.)
Éles és gyors járású eszével minden vitás kérdésre tud valami szellemeset, vagy éppen késforgató választ, mondatot felelni. Gyakran keveredhet szócsatákba – főként családi és párkapcsolati területek az érintettek –, mely szócsatákból Ön kerül ki győztesen. Nem biztos, hogy igaza van, viszont páratlan gyorsasággal képes visszavágni. Önszerető és önmagát kényeztető időszakot ígér a Bika-hava. Ez megjelenhet akár könyvek vásárlásában is, egy tanfolyamra való beiratkozás által, a lényeg, hogy időt és anyagi ráfordítást nem kímélve szinte mindent önmagáért tesz. Eléggé hiú lehet ebben a hónapban, így szellemi tudása mellett a külsejével, a külsőségekkel is sokat foglalkozhat.
 Rák (VI. 22.- VII. 22.)
Önfeláldozás, áldozathozatal másokért. Ez lesz a Bika-havában működő Rák-jegyűek alapvető hozzáállása. Sajnos ez a jellemvonás legtöbb esetben félelmekkel, aggodalmakkal, szorongással és lelkifurdalással párosul. A kellemetlen érzésektől az álmok világába menekülhet. Sok pihenés és alvás az, ami most leginkább feltölti és kiegyensúlyozza. Törekedjen rá, hogy saját személyi határait jól meg tudja határozni, így kevésbé sérül érzékeny lelke. A lelki nyugalomért, a belső békéért paradox módon most valóban meg kell harcolnia. Időt és energiát kell befektetnie önmaga megmentéséért, önmaga megsegítéséért is.
 Oroszlán (VII. 23.- VIII. 23.)
Ha jól ügyeskedik, május első felében pénzhez juthat. Szerencsés „véletlenek” fordulatára, egy nagyobb nyereményre számíthat. Fortuna, a szerencse Istennője bőségszarujából épp az Ön fejére öntheti azokat a régóta áhított anyagi javakat, melyek jókedvét és pénzügyi stabilitását megalapozhatják. Ez a bevonzott kényelmi állapot nem is ösztökéli cselekvésre, így mondhatjuk, hogy úgy elvan azzal, amit kap, beleül abba, ami adódik. Hogyan is lehetne ez másként, hiszen Ön az, aki valóban ki tudja élvezni a kellemes és kényelmes helyzetek adományait.
 Szűz (VIII. 24.- IX. 23.)
Sok munka, kevés pihenés. Feladat feladat hátán. Vigyáznia kellene az egészségére, mert ízületi gyulladások, akut gyomorfájások jelezhetik, hogy túl sok a stresszhatás. Természetesen a befektetett munka meghozza a várva várt sikert, előléptetésre számíthat. A feljebb és egyre feljebb jutás vágya azonban magában rejti a még több felelősség és még több feladat, ezáltal a még több stressz és kevés pihenésből adódó lelki labilitást. A testi egészségére, valamint a pihenés és relaxáció megfelelő időmennyiségére oda kéne figyelnie. A túlterheltség jelenleg az általános állapot az Ön számára.
 Mérleg (IX. 24.- X. 23.)
A májusi hónap termékenységet ígér, legyen szó akár gyermekvállalásról, akár szellemi termékenységről. A Bika hónap a tanulás, olvasás, szellemi fejlődés szeretetét hozza el. Az önismeret gyakorlása, az élet működésének elemzése, a dolgok hátterében megbújó alapvető igazságok érdeklik. Kíváncsi és izgatott lehet mindenféle tudás megszerzésére irányuló találkozó, történés. A kommunikáció, a kérdezősködés, a megismerés az, ami a májusi hónap meghatározója lehet az Ön számára. Örömét leli mindenben, ami gazdagabbá és értékesebbé – jobban mondva értelmesebbé – teszi elméjét. Külső szépségét és jól ápoltságát (akár férfiakról, akár nőkről van szó) észbeli képességeivel összecsiszolva kamatoztatja, például dioptria nélküli szemüveget készíttet (az intelligencia szimbóluma).
 Skorpió (X. 24.- XI. 22.)
Úgy érzi, hogy a lelki is kiteszi bizonyos emberekért, vagy bizonyos projektek megvalósulása érdekében és nem értékelik úgy tudását, elemző képességét és nagyszerűségét, ahogyan azt kéne. Magányosnak érezheti magát a Bika-havában. Energiái szétforgácsolódhatnak, mivel minden erejével Öntől meglepő módon kifelé figyel. Máshol van. A Skorpiók öngyógyító energiái csak akkor működnek jól, ha önmagába befelé utazik. Talán éppen ezért, a kifelé fordulás miatt érzi az erőteljes fáradékonyságot és levertséget. Olyan üres most. Arra is vigyáznia kell, hogy kiegyensúlyozatlan lelki állapotával ne szítson végeláthatatlan vitákat, mert ezek még jobban kimerítik.
 Nyilas (XI. 23.- XII. 21.)
Ha a múlt havi előrejelzés alapján a páratlan nyilasok párra találtak, akkor talán most tovább szilárdítják kapcsolatukat. Összeköltözés, házasság, jegyesség, a szilárdítás bármilyen formája szóba jöhet. Örömmel képes ránézni saját életére, jól érzi magát benne. A feltöltődés, a jólét, a sikerek hónapja lehet a május, ha most csak úgy hagyja a dolgokat történni. Minden csillogó és vanília színű (talán még az illata is az). Sikeres lehet a munka területén is. Lottózzon, talán most valamilyen nyereményre is szert tehet!
 Bak (XII. 22.- I. 20.)
Még mindig a pályamódosításon, munkahely változtatáson gondolkodik, vagy éppen ez történik Önnel jelenleg. Ne szorongjon a jövője miatt, hiszen tehetsége és tudása biztosíték arra nézve, hogy sikeres lehet egy új lehetőség, új munka kapcsán is. Fontos lenne átgondolnia félelmek és aggodalmak nélkül, hogy mihez lenne kedve. Túl kevésszer gondolkodik el azon, hogy a kötelezettségek mellett miből tudna igazán töltődni. Cserélje meg egyszer a sorrendet, vagy tegye kötelezővé a szabad programokat is. Ez a hozzáállás talán rábírhatja a lazításra, melyből jó döntések születhetnek. A jó döntésekhez aggodalommentes, stabil állapotra van szükség.
 Vízöntő (I. 21.- II. 19.)
Égeti a vágy, a tetterő, hogy megváltoztasson valami fontosat. Otthonát, munkahelyét, párkapcsolatát. A nyers erő és a hirtelenség párosulhat ezzel a benső változásra ösztökélő vággyal, így lehet, hogy elhamarkodott döntéseket hoz, vagy elhamarkodottan cselekszik. Annyira sok Önben a felgyülemlett energia, hogy szinte felrobbanna. Mi lehet az Ön számára az az elfoglaltság, ami elég dinamikus ahhoz, hogy levezesse a felgyülemlett tenni vágyást, feszültséget? Sportok közül a futás, a túlélő túrák, a megterhelést és fizikai igénybevételt jelentő, gyors és izgalmas időtöltések közül válasszon. Ha nem vezeti le ezt a mérhetetlen feszülést, kisebb balesetekre számíthat.
 Halak (II. 20.- III. 20.)
Minden a legnagyszerűbben alakulhatna Ön körül, ha nem tartaná vissza két dolog. Az egyik dolog a lelkiismerete, mely folyamatosan arra ösztönzi, hogy csak és kizárólag a másokért hozott áldozat a helyes út. A másik dolog egy Önhöz közel álló személy (ha van gyermeke, akkor ő), aki miatt nem lép, vagy nem oda lép, ahová kellene. Dolgoznia kell a lelkén, hogy észre tudja venni a lehetőségeket. Jelenleg hiába érkeznek jó dolgok, mert nem hiszi el, hogy megragadhatja, elérheti, megtarthatja a boldogságot, illetve alapvetően nem érzi magát érdemesnek a jóra. Önnek helye van a világban és nem csak azért született ide, hogy kiszolgáljon és szolgáljon, és nem csak azért született ide, hogy majd a földi léten túli boldogságot várja. Jelenlét és az öröm el- és befogadása legyen a cél.
Laki Beáta
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez