Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.16. kedd
Csongor, Joakim
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28756724
   « Vissza

Rendőrségi hírek

 « Rendőrségi hírek 
2012. április 19.
 

A rendőrt is elütötte volna. Ahogy azt előzetesen megígérték a rendőrök, húsvétkor fokozott közúti ellenőrzéseket tartottak az ittas vezetők kiszűrése érdekében. A XVI. kerületben is voltak ellenőrzések. Egy ilyen ellenőrzés azonban majdnem tragédiába torkollott Cinkotán, ahol három rendőr állította meg az autókat, és szondáztatta a sofőröket. Az egyik rendőr egy Suzukit intett le, az autó vezetője indexelt, és úgy tett, mint aki le akar húzódni az út szélére, majd hirtelen nagy gázt adott, és elhajtott a rendőröktől. Az autót leállító járőr csak a szerencsének és a gyorsaságának köszönheti, hogy el tudott ugrani a váratlanul felgyorsuló autó elől.  Az ugyanis nem törődött azzal, hogy egy ember áll előtte, s ha a rendőr nem tudott volna elugrani, a sofőr egyszerűen elütötte volna. A járőr így is megsérült az ugrás következtében, de szerencsére könnyebb sérüléssel megúszta az esetet. A rendőrök azonnal beugrottak a szolgálati járművükbe, és üldözni kezdték a Nagytarcsa irányába menekülő járművet. Az üldözés egészen Nagytarcsa egyik lakótelepéig zajlott, ahol a sofőr és az utasa kiugrott az autóból, és megpróbáltak futva menekülni. A rendőrök azonban gyorsan odaértek, és a futóversenyt is bírták a menekülőkkel, akiket aztán néhány perc alatt sikerült is elfogniuk. A sofőr a kihallgatása során a vezetői engedélye hiányával indokolta a tettét. Az ügyben a vizsgálatot a Budapesti Nyomozó Ügyészség folytatja le. A férfi ellen nem csak jármű engedély nélküli vezetése, hanem hivatalos személy elleni erőszak kísérlete és közúti veszélyeztetés bűntette a vád.

Nagy volt a kereslet a felnik iránt.
Zuglóban az utóbbi hetekben több olyan bűncselekmény történt, amikor a tettesek felniket loptak. A tolvajok hol autószerelő műhelyből, hol egy ingatlan kertjéből, hol pedig egy cég telephelyéről loptak nagy értékű felniket és autógumikat. A lopással minden esetben jelentős károkat okoztak a sértetteknek. A megszaporodott bűncselekmények miatt a zuglói rendőrkapitányság nyomozói is megpróbáltak minél több használható információt begyűjteni a tettesekről. Ezeket az erőfeszítéseket siker koronázta, mert szép lassan körvonalazódott az egyik feltételezett elkövető személye. A rendőrök már a nevét és a címét is tudták a gyanúsítottnak, sőt azt is, hogy milyen autóval jár. Már készültek rá lecsapni, ám az egyenruhás kollégáik megelőzték ebben. Ők ugyanis kiszúrták az autót a Vezér úton, amit aztán sikerült is megállítaniuk. A járművet alaposan átvizsgálták, és több bűncselekmény elkövetésére alkalmas eszközt találtak benne. Az autóban ülő férfiakat, akik mindketten büntetett előéletűek voltak, előállították a kerületi kapitányságon, és kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat.

A rendőrök szeme láttára lopott volna.
Március 30-án, a reggeli órákban egy férfi a rendőrök szeme láttára akart ellopni egy autót az egyik Örs vezér tér közeli parkolóból. A járőrök már korábban kiszúrták a parkoló autók körül ólálkodó férfit, akit aztán tisztes távolságból követni kezdtek. Így aztán végignézték, amint a férfi kinyitja egy Opel ajtaját, és beül az utastérbe. A nagyobb károk elkerülése érdekében a rendőrök lecsaptak a tolvajra, ám az még időben kiugrott a járműből, és menekülni kezdett. Jó darabig eltartott az üldözés, mire a rendőröknek sikerült megfogniuk a férfit, aki nem adta olcsón a bőrét, mert megpróbálta magát kiszabadítani a rendőrök kezéből. Szerencsére egyik rendőrt sem sikerült bántalmaznia, ellenben őt előbb földre vitték, majd megbilincselték a rendőrök. A 40 esztendős férfi ellen nem csak lopás kísérlete, hanem hivatalos személy elleni erőszak kísérlete miatt is vizsgálat indul.


Összebarátkoztak, majd összeverekedtek. Április 7-én, hajnali 2 órakor két férfi tért be a Szlovák út és Csömöri út sarkán található szórakozóhelyre. Itt belebotlottak egy születésnapot ünneplő négyfős társaságba. Eleinte úgy tűnt, a vendégek megférnek egymás mellett, sőt, a két társaság előbb szóba elegyedett egymással, majd barátkozni kezdtek, melynek bizonyítékaként meghívták egymást egy-egy italra. A baj csak később kezdődött, amikor kimentek cigizni. A nagyobb létszámú társaság ugyanis az egyik hölgytagra tett kijelentést sérelmesnek vette, és ezt számon is kérte a két férfitől. A számonkérésből előbb vita, majd verekedés lett. A túlerőben levő csapat alaposan ellátta a két sértett dolgát, akik megpróbáltak autóval elmenekülni a helyszínről. Ez is nehezen ment, mert a támadóik körbeállták az autót, és rugdosni kezdték, amivel több sérülést okoztak neki. A két férfi nagy nehezen elindult a XV. kerület irányába, de mivel éppen ellenkező irányba kellett volna menniük, egy idő után megfordultak. Pechükre, ezt a négyfős banda is észlelte, és újból megállították az autót, melynek betörték a szélvédőjét, és újabb károkat okoztak. A két sértett néhány sarokra onnan értesítette a rendőrséget, ám a garázda társaság még a járőrök kiérkezése előtt távozott. Egyiküket, egy 40 esztendős férfit azonban sikerült elfogniuk a rendőröknek, illetve egy másik 40 esztendős férfi is beazonosításra került. A banda másik két tagját pedig még keresik a rendőrök.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez