Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.20. szombat
Tivadar, Odett
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28783188
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2012. május 21.
 

XIV. kerület

Beszakadt tető

      A Róna utca és Thököly út sarkánál álló újságos pavilon üveg teteje berepedt és belógva az eladótérbe balesettel fenyegetett. A raj április 12-én délben kézi erővel távolította el az üveget.

Szemét- és gaztüzek, fakárok

     Április 13-án délután a Csertő utcánál, a Rákos-patakon átvezető híd alatt meggyulladt a hajléktalanok által összehordott szemét. A tűzoltók egy gyorsbeavatkozóval oltottak.
Két járókelő sérült meg az Ajtósi Dürer sor és Hermina út sarkánál április 24-én délben, ahol kidőlt egy húsz méter magas fa.
     Szintén április 24-én egy tízméteres fa oldalága egy Ford Focusra esett a Kassai utca 43. szám előtt. A kocsi teteje két helyen behorpadt.
     A Kacsóh Pongrác úti felüljáró alatt égett 200 négyzetméteren a bozót, avar április 28-án. Az oltást egy D-sugárral és kézi szerszámokkal végezték.

     Április 29-én egy VW kisbusz tetejére hasadt egy ötméteres faág az Istvánmezei út 1-3-nál.
     Május 5-én délután oltották el a kb. 50 négyzetméteren égő gazt az Öv utca 20/b-nél.
     Május 6-án este XIV/létra használatával távolítottak el egy tízméteres, kettéhasadt törzsű fát a Törökőr utca 20-nál.

Lakásfelnyitások

     Április 14-én este egy Bolgárkertész utcai, második emeleti lakásba hatolt be a raj az erkélyajtót felfeszítve. Bent egy sérült várta a mentők segítségét.
     Május 8-án este egy Nagy Lajos király úti, első emeleti lakásba mentek be a tűzoltók az ablakon keresztül. Egy idős, sérült hölgyet kórházba vitt a mentő.

Zárlat

     Egy Telepes utcai, földszintes lakóház belső udvari, közös WC-helyiségében április 19-én meggyulladtak az ott tárolt eszközök, tárgyak és egy moped. A bejárati ajtó fölötti műanyag kábelcsatorna megolvadt, a tűz oka elektromos zárlat lehetett.

Közlekedési mentések

     A Hermina út 21-23. előtt VW és Suzuki személyautók ütköztek április 15-én délelőtt. Megsérült egy ott parkoló Renault baloldali két ajtaja is, két személy pedig könnyebb sérüléseket szenvedett. Délután 15 órakor a Fogarasi út 165-nél karambolozott egy Fiat és egy Toyota személygépkocsi. A raj biztosította a helyszínt.
     Április 18-án reggel az Ajtósi Dürer sor 9-nél meggyulladt az utastere és kiégett egy Hyundai kisteherautó. A kiérkezés előtt valaki már próbálkozott oltani egy porraloltóval, a kár kb. 500 ezer forint.
     Egy személy súlyos fejsérülést szenvedett április 21-én 18 órakor a Hermina út 27-nél, ahol egy Opel Corsa ütközött össze egy Renaulttal.
     Május 2-án Suzuki Alto és Audi típusú kocsik ütköztek össze a Róna utca és Mogyoródi út sarkán. Két sérültet kórházba vittek.
     Május 3-án a Hungária körúti felüljárónál menet közben kigyulladt egy Skoda személygépkocsi motortere, amit egy porraloltóval eloltottak. A kár kb. 500 ezer forint.
     Május 6-án délelőtt a Miskolci út 24-nél kigyulladt egy Hyundai Pony motortere. A raj a motorháztetőt felfeszítve oltott, a kár kb. 100 ezer forint.

Izzó padló

     Április 25-én este a Rákosrendező pályaudvaron egy felújításra váró vasúti teherkocsi korhadt fapadozata izzott, amit egy puttonyfecskendővel szüntettek meg. A szerelvény az állomás épületétől 500 méterre állt egy mellékvágányon.

Benzinkút

     Április 27-én este hívták a tűzoltókat a Fogarasi úti Shell-kúthoz, ahol füstölt az egyik kútfej. A dolgozók egy porraloltóval szüntették meg a füstölgést.

Aknába esett

     Az Örs vezér útja 29-ben egy személy autószerelő aknába esett április 30-án reggel. A könnyű sérültet a tűzoltók emelték ki.

Mécses

     Egy Gyarmat utcai lakás szobájában műanyag tartóban mécsest gyújtottak május 2-án délelőtt. A műanyag tüzet fogott, ami átterjedt a közeli kanapé ágybetétjére és egy gyapjútakaróra. A tüzet a háziasszonynak sikerült eloltania, sérülés nem történt, a kár kb. 100 ezer forint.

Megdőlt oszlop

    A Jerney utca 51. szám előtti, használaton kívüli telefonoszlop vészesen megdőlve veszélyeztette a közlekedőket. A tűzoltók május 3-án kora este kézi erővel távolították el.

XVI. kerület

Égő avar, szemét

     A Somkút utca 6. szám mögötti területen kb. 50 négyzetméteren égett egy kidőlt, korhadt fa és a környező aljnövényzet április 23-án délelőtt.
     Egy Pálya utcai családi ház udvarán álló kukatárolóban kiégett a szeméttároló, a falba épített villanyóra-szekrény és a villanyóra április 25-én. A tüzet a tulajdonos földdel fojtotta el, a kár kb. 300 ezer forint.
     Avar- és erdőtűz volt április 27-én a Rákosi út végénél. Két hektáron, több tűzgóccal égtek a fák, száraz aljnövényzet, amit a rajok kézi szerszámokkal oltottak el.
     Május 1-én délután a Pesti határút 9. térségében 1500 négyzetméteren a száraz aljnövényzet, több nagyméretű fa törzse is beizzott. Az oltást egy gyorsbeavatkozóval és kézi szerszámokkal végezték. Este a Sarjú utca 1-nél a 20 négyzetméteren égő szemetet egy D-sugárral oltották el.
     Május 2-án este a Gusztáv utcánál, a patak mellett húsz négyzetméteren gyulladt meg a füves terület.

Konyha

     Április 23-án délután egy Újszász utcai lakás konyhájában meggyulladt a tűzhelyen felejtett étel. A szagelszívó megolvadt, a lakás bekormozódott.

Pincetűz

     A Furmint utca és az M0-ás közötti, több éve elhagyatott ház pincéjében égtek a felhalmozott éghető anyagok április 23-án este. A ház földszintje, padlástere is bekormozódott.

Füstös vonat

   Április 25-én reggel a Nagyicce sor 19-nél egy vonatszerelvény vezetőfülkéjében füstölt az erősáramú kapcsolószekrény, amit a vonatvezető megszüntetett.

Fürdőszoba

     Egy Ballada utcai ház fürdőszobájában április 28-án délután meggyulladtak a cirkó alatti ruhaneműk, műanyag vödör. A tulajdonosnak sikerült az oltás.

Kanadai nyárfa

     Május 1-én délben a Vízgát utca 2-nél meggyulladt a kb. 10 négyzetméteren összegyűlt pehelytermés, amit a lakók több vödör vízzel oltottak el.

Tűz a kertben

     Egy Szilágyi Dezső utcai zártkertben álló, használaton kívüli kisteherautó, gumik, szigetelések égtek május 5-én délután. A tűz részben átterjedt egy házra és garázsra is. A tűzoltók két habosított D-sugárral oltottak, személy nem sérült meg, a kár kb. egymillió forint.   

Leszakadt ág

     Május 7-én este 10 óra előtt hívták a tűzoltókat a Mária utca 35-höz, ahol egy akácfa hatméteres ága leszakadva elszakított egy elektromos felsővezetéket. Az Elmű szakemberei a sérült vezetékszakaszt leválasztották a hálózatról, a raj a veszélyhelyzetet megszüntette.

Baleseti mentések

    A Szabadföld út 81-nél egy Suzuki a HÉV-sínekre sodródva totálkárossá tört április 28-án délután. A kocsit vezető hölgyet súlyos zúzódásokkal a Baleseti Intézetbe vitték, a raj mentesítette a sínpályát.
     Május 4-én 15 óra után a Szabadföld úti OMV kút előtt két kocsi karambolozott, személyi sérülés nem volt.
    Május 7-én 14 óra előtt egy Wartburg ütközött össze egy Opel személyautóval a Csömöri út és János utca sarkán. A kocsik eleje összetört, a Wartburg vezetőjét kórházba vitte a mentő. A raj a forgalmi akadályt megszüntette.

Agglomeráció

Felborult a sóderszállító

    Április 21-én a 3-as számú főúton, Gödöllő Ipari Parknál lévő körforgalomban egy sóderszállító teherautó és pótkocsija felborult az úttesten. Személyi sérülés nem történt a baleset során. A felborult teherautót a XIII. kerületi hivatásos tűzoltóság darujának segítségével állították vissza. A nagy mennyiségű üzemanyagfolyás miatt a KPM munkatársai is a helyszínre érkeztek, az úttest megtisztításának érdekében.

Balesetes iskolabusz

    Kistarcsa főútján, a Flór Ferenc kórház közelében egy menetrend szerinti autóbusz egy iskolásokat szállító kisbusszal ütközött május 8-án reggel 7.30 körül. A balesetben a kisbusz 9 utasa sérült könnyebben, őket mentővel szállították el a helyszínről, míg a menetrend szerinti busz utasai nem szenvedtek sérüléseket. A reggeli csúcsforgalomban a baleset okozta félpályás útzár jelentős torlódást okozott.

Tarlótüzek

    Az utóbbi hetek száraz időjárási körülményei, és az országos tűzgyújtási tilalom ellenére égetést végző személyek felelőtlen magatartásából adódóan a szabadtéri, tarló- és erdőtüzek tették ki a gödöllői tűzoltók vonulásainak legnagyobb részét – legyenek mindig nagyon óvatosak a tűzgyújtással!

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez